Logo yachtinglog.com

Routebeschrijving: Trek naar Bhaba Pass

Routebeschrijving: Trek naar Bhaba Pass
Routebeschrijving: Trek naar Bhaba Pass

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Routebeschrijving: Trek naar Bhaba Pass

Video: Routebeschrijving: Trek naar Bhaba Pass
Video: Stromae - papaoutai (Official Video) 2023, Oktober
Anonim

Met een aantal fantastische ervaringen, komt een geweldige reisroute. Dat wordt gecertificeerd door de volgende vijf daagse reisroute met een trektocht naar Bhaba Pass in Himachal Pradesh.

Een complete gids voor een trektocht naar Tari Khango (Bhaba Pass) in Himachal Pradesh.
Om Kafnu te bereiken, het startpunt, vlieg naar Shimla en rijd naar Kafnu of vlieg naar Kullu en rijd via de Jalori-pas naar Kafnu. Trouwens, om meer te weten over Himachal Pradesh, bekijk deze coole reisgids pagina.

Dag 01: Kafnu naar Mulling (12 km; 10.758 ft) in vijf uur. Het is een geleidelijke trekking met een geleidelijke klim en blijft dezelfde weg volgen langs de Bhaba rivier. Als u door het rijke, deodar-mixbos loopt, wordt het laatste stukje van de klim geopend in een grote weide waar u de nacht doorbrengt.

Dag 02: Mulling naar Kara (zes kilometer, 11.676 ft) in vier uur. De wandeling van Mulling naar Kara voert je door rotsblokken en weiden, en in de kleine wandeling tussen de twee kun je het Kara-dal als een grote weide zien. Er is een klein en prachtig meer in Kara dat een prachtige weerspiegeling is van machtige bergketens verderop.

Dag 03: Kara naar Pustring (12.927 ft) in vier uur. Vanuit Kara kom je in de linker vallei. Naarmate je langzaam omhoog klimt, wordt het dal smaller, maar het landschap zal je hart zeker winnen met alpine bloemen op de valleivloer en watervallen op de aangrenzende heuvels. Vandaag kampeer je aan de voet van de pas.

Dag 04: Pustring naar Phaldar via Bhaba Pass (13.776 ft) in zeven tot acht uur. Vandaag sta je vroeg in de ochtend op en maak je klaar voor het zwaarste en steilste deel van de tocht. De wandeling begint over rotsachtige morenen zonder vaste paden. De steile en rotsachtige zigzagweg is de thuisbasis van sneeuwhanen. Je kunt ze plotseling zien verschijnen en dan snel verdwijnen door te camoufleren in de omgeving. Door sneeuwvelden en rotsmarmaines te duwen, bereik je de top waar je het contrast kunt zien dat de natuur heeft gecreëerd. Aan de Spiti-kant zie je de ruige, bruine, kale bergen in tegenstelling tot de weelderige groene Spiti-vallei. Eenmaal bovenaan, begin je de afdaling door een paar gletsjers en dan raak je opnieuw de rotsachtige morenen. Na nog een uur lopen, kom je in een open vallei met chocolade gekleurde bergen. Je moet naar de rivier gaan voor de camping. In dit traject kruist u het hoogst mogelijke punt van de trek op 16.000 voet.


Dag 05: Phaldar naar Mudh Pharka (12.632 ft) in vijf tot zes uur. Nadat je veel trekking op en neer de bergen hebt gedaan, kun je deze vlakke wandeling over kleine rotsen een beetje saai vinden, maar de prachtige landschappen om je heen houden je bezig met klikken op foto's. Als je verder loopt, zie je de weg over de rivier die leidt van de beroemde Pin Parvati-trektocht. Terwijl je er doorheen loopt, zie je een groen veld met veel Spitiaanse huizen, dat is het Mudh-dorp dat op de laatste dag van de wandeling valt. Deze dag wandelt u de hele dag door het Pin Valley National Park, waar zich het ongrijpbare sneeuwluipaard bevindt. In Mudh kun je een warmwaterbad nemen in het Tara-pension. Nationale parken in India zijn geweldig, toch?

Tips die u niet mag missen tijdens een trektocht naar Bhaba Pass:

Houd jezelf gehydrateerd en drink minstens vier liter water.

Acclimatisatie is een must voor tochten van meer dan 3.000 m of 9.800 ft (ongeveer). Geef jezelf voldoende dagen voor de trek om te helpen acclimatiseren.

Draag niet teveel apparatuur. Je dagtas moet noodvoedsel, regenkleding, fakkel, een warm jasje en een lunchpakket bevatten. Hardgekookte snoepjes zijn geweldig om mee te nemen tijdens trektochten, omdat ze langzaam energie afgeven aan het lichaam. Luister naar lokaal advies, vooral van de hoofdgids, en loop langzaam maar gestaag. Tijdens steile beklimmingen, verminder je snelheid tot een minimum en haal je snelheid op wanneer je op de grond bent. Wandelstokken zijn een must voor alle Himalaya-tochten en voegen vele jaren toe aan je trekkingleven, waarbij je veel van je knieën verliest. Ze zijn ook handig bij het balanceren en voor wandelen in de sneeuw.

Begin de dag vroeg en ga laat in de middag langs het kamp. Wacht op bepaalde punten voor collega-wandelaars die traag zijn en maak er een punt van om ze tegen lunchtijd te ontmoeten. Draag altijd wat gedroogd fruit en chocolaatjes voor extra energie.

Na het bereiken van Mudh kun je ook een jeepsafari maken naar Kullu via Rohtang Pass om het prachtige Chandratal-meer te zien.

Op het einde wil ik alleen maar zeggen dat als je de minste liefde hebt voor trekking, dit een trek is die je niet mag missen.

Van Kshitiz

Over de auteur

Kshitiz houdt van reizen, lezen en schrijven. En ja, tweede liefde: theater.

Aanbevolen: