Logo yachtinglog.com

Madhya Pradesh: Road Less Traveled

Madhya Pradesh: Road Less Traveled
Madhya Pradesh: Road Less Traveled

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Madhya Pradesh: Road Less Traveled

Video: Madhya Pradesh: Road Less Traveled
Video: Explore the hidden beauty of Madhya Pradesh | Madhya Pradesh Tourism 2023, Oktober
Anonim

Naast de fabelachtige monumenten en natuurlijke wonderen, is er een overvloed aan minder bekende maar even verbluffende bezienswaardigheden in Madhya Pradesh.

Padhawali-Mitwawali

De prachtige Padhawali-tempel ligt ongeveer 14 km van Malanpur op de weg Malanpur-Morena. Malanpur ligt op ongeveer 25 km van Gwalior. De bouw van deze tempel en andere meer dan 50 monumenten die hier tot de vallei van Bhuteshwar kunnen worden gezien, behoren tot het Gupta-tijdperk. Het fort Padhawali werd gebouwd door de Jat Ranas van Dhaulpur in de eerste helft van de 18e eeuw. De Mitawali-tempel (40 km van Malanpur) is gewijd aan Lord Shiva en dateert uit de 14e eeuw. Het ontwerp zou de bouw van het Parliament House in New Delhi inspireren. Om meer te weten te komen over wat Madhya Pradesh allemaal te bieden heeft, bekijk Madhya Pradesh reisgids pagina.

Chausath Yogini-tempel, Mitavli (door Pankaj Saksena)
Chausath Yogini-tempel, Mitavli (door Pankaj Saksena)

Assa Khamba ki Baori, Gwalior

Het monument bestaat voor de Man Mandir in het Fort van Gwalior. Het werd gebouwd door Maharaja Man Singh. Er is een oude stap - goed binnen het monument waar aparte kamers zijn gebouwd voor de koninginnen om te baden.

Gwalior Fort (door Sumit Roy)
Gwalior Fort (door Sumit Roy)

Baori, Chandewa

De grote opstap-put, gerepareerd door Orchha's heerser Veer Singh in 1618 CE, is een goed voorbeeld van de vroege 16de-eeuwse Bundela-architectuur met sportbogen en lotusknopvormige beugels.

Schuilplaatsen, Jardhova

Het bevindt zich op 38 km van het Nationaal Park Panna en biedt verschillende stijlen rotstekeningen met dierenfiguren in verschillende gemoedstoestanden, en jacht- en vechtscènes in okerkleur.

Zonnetempel, Rehali

De iconografie hier laat zien dat er in de 10e eeuw GT een oostelijke tempel bestond. De ruïnes werden gereconstrueerd tijdens de Maratha-periode in de 18e eeuw. Een groot idool van de zon is geïnstalleerd in de garbhagriha.

Columnar Basalt

Ramnagar, 80 km van Mandla, is de thuisbasis van een van de wonderen van de natuurlijke wereld. Hier vindt u zeshoekige stenen. Een zeldzame eigenschap in de wereld van geologische wonderen, het is ook bekend als karia-pahad (zwarte berg) - een favoriete plek voor toeristen en studenten.

Na Madhya Pradesh is het tijd om andere ongebruikelijke plaatsen in India te verkennen, toch?

Van Kshitiz

Over de auteur

Kshitiz houdt van reizen, lezen en schrijven. En ja, tweede liefde: theater.

Aanbevolen: