Logo yachtinglog.com

Beas Kund

Beas Kund
Beas Kund

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Beas Kund

Video: Beas Kund
Video: beas kund trek in one day/ complete trek guide/ speed hike to Beas kund 2023, Oktober
Anonim

Tijd: 3 dagen

Niveau: eenvoudig

Ideaal seizoen: juni tot oktober

Locatie: in het district Kullu, naar de bron van de rivier de Beas van boven Manali

Deze trektocht naar Beas Kund door de Solang-vallei is een gemakkelijk pad dat slingert door enkele van de mooiste berglandschappen in Himachal. Je kunt de trek verlengen door de wandeling vanuit Manali te beginnen en vervolgens op de eerste dag te kamperen bij Solang Nallah in plaats van Dhundi. Een extra dag maakt het ook mogelijk de bovenste Solang-vallei te verkennen door een basiskamp te maken in de Beas Kund. Dit is een van de meest populaire tochten in de Kullu-vallei, aangezien Beas Kund het basiskamp is voor klimmers die tot Hanuman Tibba gaan.

Solang Valley is een must-see op de route van iedereen die een bezoek brengt aan Manali. De skipistes trekken wintersporters aan terwijl anderen genoegen nemen met plezierritten op sneeuwscooters. In de zomer, paard rijdt op de bloemrijke hellingen, en para zeilen, lonkt toeristen. In het seizoen draagt Solang een feestelijke uitstraling met chaatwallahs, ijs- en popcornstalletjes, Kullu-souvenirverkopers en fotografen die zich bezighouden met de toeristen. Het is ook een favoriete locatie voor filmopnamen buitenshuis. Desondanks is Solang verre van een overbevolkte toeristische bestemming en heeft me altijd geboeid door mijn vele bezoeken aan de vallei. In feite is een wandeling door het bos in Solang net zo verfrissend als jaren geleden, voordat Manali een explosie van hotels had gezien. Ongeveer 21/2 km van de Bergbeklimmer Instituut voor Skiën bij Solang wordt elke winter een natuurlijke Shivalingam van ijs gevormd en wordt het een pelgrimsoord. De hoogte van de lingam varieert van jaar tot jaar (10-18 ft).

Beas vloeit door Manali (foto door Virdi)
Beas vloeit door Manali (foto door Virdi)

DAG EEN

PALCHAN-DHUNDI AFSTAND 15 KM TIJD 4-6 HOURS NIVEAU GEMAKKELIJK

Beas Kund is de bron van de rivier de Beas, hoewel het hoofdstroompje uit de Beas Kund wordt genoemd Solang Nallah, totdat het zich aansluit bij de stroom die naar beneden stroomt Rohtang Pass. De tocht naar Beas Kund gaat langs de Solang Nallah. Van Palchan, dichtbij de samenvloeiing van de Rohtang en Solang stromen, vertakt een weg naar links (west) om de Beas over te steken (een beetje stroomafwaarts van de samenvloeiing). Het leidt de Solang Nallah naar waar het skicentrum van de bergsport en de geallieerde sport (2.480 m / 7 km) zich bevindt (Manali Tel: 01902-252342). Langs de gemotoriseerde weg, is het een ontspannen wandeling door een bos met de Solang Nallah die naar beneden stroomt aan de rechterkant. Aan beide kanten van de weg is het afgelopen decennium een groot aantal hotels explosief geweest. Vanaf de parkeerplaats (in de buurt van het skicentrum) gaat een platgetreden pad noord-westwaarts naar Dhundi (2.800 m / 8 km).

De tocht gaat door een gemengd bos van blauwe dennen, deodar, sparren, sparren en wilde walnootbomen. Het pad stijgt geleidelijk over een met stenen bezaaid pad voordat het afdaalt om over te steken naar de linkeroever van Solang Nallah over een tijdelijke houten brug. Daarna klimt het pad nog steeds op richting het noordwesten om de camping Dhundi te bereiken. De Hanuman Tibba Peak domineert de horizon naar het westen tijdens deze klim. Een jeep weg gaat ook omhoog naar Dhundi waar de Sneeuw en Lawine Studie Vestiging (SASE), Manali, heeft een studie-eenheid. Men kan overal kamperen in de buurt van het verlaten Border Roads Organization-kamp of SASE's studie-eenheid. Er is voldoende water in de buurt.

Rohtang Pass (Foto door Aman Gupta)
Rohtang Pass (Foto door Aman Gupta)

DAG TWEE

DHUNDI-BEAS KUND AFSTAND 6 KM TIJD 3 UUR EENVOUDIG GEMAK

De trek van Dhundi begint op de linkeroever (noordkant) van Solang Nallah. Hij klimt omhoog, draait naar rechts of noordwaarts en daalt af naar een doorwaadbare zijspoor. De Solang-vallei versmalt in dit gedeelte. Het pad stijgt recht naar het westen tot aan een bergkam, draait naar rechts en klimt ongeveer 2 km steil voordat je een brug oversteekt om Bakkar te bereiken. Rietweiden, omringd door berkenbomen. Vanaf hier kunt u een prachtig uitzicht op de stranden Dhauladhar en Pir Panjal zien. Na Bakkar Thatch vervolgt het pad rechts (zuidzijde) van Solang Nallah en draait het af, draait zich een bergrug naar het noorden om vervolgens af te dalen naar Beas Kund (3.540m), een klein meer aan de rand van een land. Het terrein rond Beas Kund suggereert dat het gebied ooit was gevuld met gletsjers die in de loop der jaren zijn teruggelopen.

Gedurende de klim, Hanuman Tibba (5.930 m) is een torenhoge aanwezigheid in het westen. Van Beas Kund, afgezien van Hanuman Tibba, zijn Ladakhi Peak, Shiti Dhar en Manali Peak te zien. Een moeilijke 10-uur durende wandeling naar het zuidwesten kan een reis naar het basiskamp mogelijk maken, opgezet door klimmers die Hanuman Tibba proberen te verslaan. Zowel de topografie als het plaatselijke geloof geven de voorkeur aan kamperen op enige afstand van de Beas Kund-meer. Locals geloven dat het een slecht voorteken is om te kamperen bij de Beas Kund. Over het algemeen wordt kamperen of wonen in de buurt van rivieren of meren niet begunstigd in de heuvels, mogelijk vanwege de ravage die door overstromingen of een plotselinge stijging van de waterstanden kan ontstaan. Het is ook mogelijk dat deze mythen zijn ontstaan om te voorkomen dat herders met hun kudde in de buurt van het meer kamperen en de waterbron vervuilen. Let op het sentiment en kampeer weg van het meer zodat de ongerepte toestand van het meer aanhoudt. Het kamp kan worden gevestigd aan de westelijke of noordelijke kant van het meer. Water is aan beide kanten beschikbaar.

Hanuman Tibba nightshot (foto door fupper)
Hanuman Tibba nightshot (foto door fupper)

DAG DRIE

BEAS KUND-SOLANG NALLAH AFSTAND 14 KM TIJD 4-6 UUR NIVEAU MODERATE

Terug via dezelfde route.Neem een taxi van Solang Nallah naar Manali.

Van Deepak Sanan en Minakshi Chaudhry

Over de auteurs: Deepak Sanan is een IAS-officier, Himachal Pradesh cadre, die uitgebreid in de staat heeft getourd. Zijn geschriften omvatten een boek over het verkennen van Kinnaur en Spiti, evenals talrijke artikelen over Himachal in tijdschriften en boeken.

Minakshi Chaudhry is het afgelopen decennium door Himachal getrokken en heeft twee boeken geschreven:Verkenning van Pangi Himalaya: A World Beyonf Civillisation enEen gids voor trekking in Himachal. Haar interesse in het bestuderen van de natuur en de levensstijl van mensen groeide in Nigeria, West-Afrika, waar Sge haar vormingsjaren doorbracht. Dit werd gevoed bij haar terugkeer naar Himachal Pradesh, waar ze veel gereisd als correspondent vanDe Indian Express.