Logo yachtinglog.com

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties aan de kustlijn van Pembrokeshire

Inhoudsopgave:

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties aan de kustlijn van Pembrokeshire
10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties aan de kustlijn van Pembrokeshire

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties aan de kustlijn van Pembrokeshire

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties aan de kustlijn van Pembrokeshire
Video: Top 10 Beautiful Places to Visit in Australia - Australia 2023 Travel Guide 2023, Oktober
Anonim

Wales heeft enkele van de meest spectaculaire kustlijnen van Groot-Brittannië, vooral rond het schiereiland Pembrokeshire. Het uitsteken in de Ierse Zee, het is een gebied dat alleen maar smeekt om ontdekt te worden te voet of met de auto. Het is ook een geweldige plek om de rest van West-Wales, inclusief het mooie Carmarthenshire, te ontdekken. Deze twee prachtige provincies herbergen vele historische kastelen en forten, talloze kerken en kathedralen, maar ook schilderachtige vissershaventjes en dorpen. Voor de echte avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een volledig unieke ervaring, bekijk de vele kleine boerderijhuisjes, klassieke oude vuurtorens, zigeunerwagens - zelfs vintage treinwagons die op kliffen zijn neergestreken - die zijn omgetoverd tot accommodaties.

1 Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire Coast National Park
Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige schilderachtige zuidwestkust van Wales te verkennen. Een bijzonder mooie wandeling is langs het Pembrokeshire Coastal Footpath. Het werd in 1970 vastgelegd en beslaat een afstand van 167 mijl langs de kust van Carmarthen Bay tot Cardigan Bay en kruist daarmee het Pembrokeshire Coastal National Park. Als wandelaars afgelegen stranden en romantische steile kliffen passeren, zijn ze gecharmeerd van de magie van het landschap en de kans om zeldzame zeevogels te zien, zoals papegaaiduikers of scheermes-gefactureerde alken. Pembrokeshire Coast National Park beslaat een gebied van 225 sq mi en is het enige nationale kustpark van Groot-Brittannië.

Adres: Llanion Park, Pembroke Dock, Pembrokeshire

Officiële site: www.pembrokeshirecoast.org.uk

2 Pembroke Castle

Pembroke Castle
Pembroke Castle

Het imposantste Normandische kustfort in Wales torent op de top van een heuvel in de buurt van de stad Pembroke. Gebouwd in 1090 door Arnulf, graaf van Pembroke, biedt het kasteel een prachtig uitzicht op de omgeving vanaf de top van zijn massieve ronde donjon (75 voet). Grenzend aan de donjon zijn de Prison Tower, de Norman Hall en de North Hall, van waaruit een trap naar beneden leidt naar de enorme natuurlijke grot die bekend staat als de Wogan.

On-site tentoonstellingen omvatten het verhaal van de vele Earls of Pembroke, een middeleeuws banket, displays die zich richten op de Burgeroorlog-strijd die plaatsvond hier tussen de troepen van Cromwell en de Pembroke Royalists, evenals de geschiedenis van de beroemde Pembroke Yeomanry.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.30 uur

Entree: Volwassenen, £ 5,50; Kinderen (3-15), £ 4,50

Officiële site: https://pembroke-castle.co.uk/

3 Carmarthen: de geboorteplaats van Merlin

Carmarthen: Geboorteplaats van Merlin Chris Hearn / gewijzigde foto
Carmarthen: Geboorteplaats van Merlin Chris Hearn / gewijzigde foto

Volgens de legende is Carmarthen - de oudste stad in Wales - de geboorteplaats van de Keltische tovenaar Merlijn van Arthur-legende. Gelegen aan de rivier de Towy op slechts 9 km landinwaarts van de gelijknamige baai, het is het provinciestadje Dyfed (dat bestaat uit de graafschappen Carmarthen, Pembroke en Cardigan, en staat erom bekend dat het ooit een belangrijke marktstad en zeehaven was ).

Sightseeingbezoekers kunnen de 14e-eeuwse parochiekerk van St. Peter, de 14e-eeuwse stadsmuur en poortgebouw, evenals de ruïnes van het kasteel van Carmarthen bewonderen. De elegante Guildhall uit 1766, samen met het Carmarthenshire County Museum, zijn ook zeker een bezoek waard.

Openingstijden: di-za, 10-16.30 uur

Vrije toegang

Adres: Abergwili, Carmarthen, Carmarthenshire

4 Dylan Thomas 'Laugharne

Dylan Thomas 'Laugharne
Dylan Thomas 'Laugharne

Het kleine stadje Laugharne aan de monding van de Taf staat bekend om zijn uitstekende kokkels, evenals de vele goed bewaarde 18e-eeuwse gebouwen, waaronder het stadhuis (1746). Dylan Thomas, De bekendste dichter van Wales, noemde dit slaperige nest van 400 zielen "de vreemdste stad in Wales" toen hij en zijn vrouw in 1938 het met leien overdekte botenhuis boven de baai betraden. Thomas bleef hier tot zijn dood in 1953, en zijn huis in het boothuis is omgebouwd tot een museum met een prachtige terrasvormige tearoom. Hij werd begraven op de begraafplaats van het dorp.

Een andere attractie in de omgeving is Laugharne Castle, die dateert uit de middeleeuwen en actieve dienst zag tijdens de burgeroorlog. (Het is inmiddels in de ondergang gevallen, hoewel het schilderachtige tuinhuisje nog steeds bewaard blijft.)

Openingstijden: dagelijks, 10.00-17.30 uur

Toegang: volwassenen, £ 4,20; Kinderen (7-16), £ 2; Gezinnen, £ 10

Adres: Dylans Walk, Laugharne

Officiële site: www.dylanthomasboathouse.com

5 De stad Tenby

De stad Tenby
De stad Tenby

Tenby, nog steeds met zijn oude stadsmuren intact, ligt op een rotsachtig schiereiland aan de westkant van Carmarthen Bay. Rond de eeuwwisseling waardeerde kunstenaar Augustus John deze badplaats als "zo rustgevend, zo kleurrijk en zo onbedorven" vanwege de pittoreske haven met aantrekkelijke pastelkleurige huizen. Het heeft ook twee prachtige zandstranden, charmante nauwe steegjes, het zorgvuldig gerestaureerde 15e-eeuwse Tudor Merchant's House en St Mary's Church - de grootste parochiekerk in Wales.

6 Carew Castle en Tidal Mill

Carew Castle en Tidal Mill Chris Hearn / gemodificeerde foto
Carew Castle en Tidal Mill Chris Hearn / gemodificeerde foto

De indrukwekkende ruïnes van het 13e-eeuwse Carew Castle liggen op een van de vele heuvels rond Milford Haven en de aangrenzende 23-acre Millpond. Het prachtig gebeeldhouwde hoge kruis dateert uit de 11e eeuw en staat bij de ingang van het kasteel. Het is een mooi voorbeeld van 11de-eeuwse Welshe kunst - de patronen in zijn 14ft hoge structuur onthullen een fascinerende verbinding tussen Viking en Keltische invloeden in zijn ontwerp. De getijdenmolen van de site, de enige in zijn soort die in Wales is achtergelaten, is volledig gerestaureerd.

De nabijgelegen kerk van Carew Cheriton heeft een mooie loodrechte toren en is een mooi voorbeeld van de sacrale architectuur uit de 14e eeuw (informatieve rondleidingen zijn beschikbaar). Breng daarna wat tijd door met het verkennen van Milford Haven, dat een van de mooiste natuurlijke havens van Groot-Brittannië heeft.

Openingstijden: Dagelijks, 10.00-17.00 (maart-okt)

Entree: Volwassenen, £ 4,75; Kinderen, £ 3,50; Gezinnen, £ 12,75

Locatie: Carew, Tenby

Officiële site: www.pembrokeshirecoast.org.uk/default.asp?PID=262

7 Manorbier Village and Castle

Manorbier Village and Castle net_efekt / gemodificeerde foto
Manorbier Village and Castle net_efekt / gemodificeerde foto

Het dorp Manorbier, omringd door prachtige rode zandstenen rotsen, is zeker een bezoek waard om het middeleeuwse Manorbier Castle (1275-1325) te zien. Het staat alleen op een heuvel en biedt een fantastisch uitzicht en schildert een vrij romantische foto terwijl je zijn vele uitstekende routes bewandelt. Voor een unieke accommodatieervaring, boekt u het oude stenen huis dat binnen de kasteelmuren is gebouwd.

De stad zelf was de geboorteplaats in 1146 van Giraldus Cambrensis, een van de meest briljante denkers van de Middeleeuwen. Als aartsdiaken van Brecon was hij de hoofdrolspeler van een onafhankelijke Welsh kerk, adviseur over Ierse aangelegenheden en een uitstekende redenaar die tijdens zijn tournee in Wales beroemd werd vergezeld door aartsbisschop Baldwin van Canterbury om steun te krijgen voor de Derde Kruistocht. (De reis die resulteerde in zijn meest bekende werk, The Itinerary of Wales, waarin hij Manorbier beschrijft als de meest charmante plaats in heel Wales.)

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Entree: Volwassenen, £ 5; Kinderen, £ 3; Gezinnen, £ 22

Adres: Manorbier, Tenby

Officiële site: https://manorbiercastle.co.uk/

8 Kathedraal van St. Davids

Kathedraal van St. Davids
Kathedraal van St. Davids

De kathedraal in het kleine St. Davids, de kleinste stad van Groot-Brittannië, werd gebouwd in een holte om aan de aandacht van plunderaars te ontsnappen. Hierdoor is vanuit de onmiddellijke omgeving alleen de toren zichtbaar. Een muur omsloot de wijken van de kathedraal in de 13e eeuw, en de kathedraal zelf werd grotendeels opnieuw ingericht in de 14e eeuw. Hoogtepunten zijn de 13e-eeuwse toren, de Lady Chapel en het spectaculaire westfront (gezien de huidige vorm tussen 1862 en 1878).

Hoewel de buitenkant van de kathedraal nogal somber en sober lijkt, creëert de rijke verscheidenheid aan vormen binnen het drievoudige gangbare Normandische interieur een overweldigend effect, met name het prachtige Ierse eikenhouten plafond uit de 15e eeuw. Van de vier bogen die de toren ondersteunen, dateert die aan de westkant van vóór de ineenstorting van de oorspronkelijke toren, de drie anderen van na 1220. De koorgestalten, met filigraan misericords, samen met de troon van de bisschop, dateren uit de tweede de helft van de 15e eeuw. De relikwieën in een kleine kist in de Trinity Chapel zijn waarschijnlijk die van St. David, hoewel zijn altaar voor het hoofdaltaar leeg is. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar (hoewel gratis, donaties worden zeer op prijs gesteld).

Adres: The Pebbles, St. Davids, Pembrokeshire

Officiële site: www.stdavidscathedral.org.uk

9 Goodwick en Fishguard

Goodwick en Fishguard Nick / foto gewijzigd
Goodwick en Fishguard Nick / foto gewijzigd

In Fishguard Bay zijn de zustersteden Goodwick en Fishguard. In het oude gedeelte van Fishguard vind je een wirwar van kleine huisjes rond de prachtige haven genaamd Abergwaur, beroemd geworden nadat Dylan Thomas 'Under Milk Wood hier in 1971 werd gefilmd. Vanaf hier vertrekken veerboten naar Rosslare in Ierland. Toeristen kunnen winkelen voor Welsh handwerk en andere goederen in de boetieks en winkels van Lower Town.

De ruïnes van een middeleeuws kasteel domineren het topje van het voorgebergte. Wandelaars vinden vele aangename paden langs de kust met tal van mooie uitzichten, vooral rond het schiereiland Pen Caer met zijn vele prehistorische overblijfselen, forten uit de ijzertijd en grafkamers in kamers.

10 Cardigan en het National Wool Museum

Cardigan en het National Wool Museum Glen Bowman / gemodificeerde foto
Cardigan en het National Wool Museum Glen Bowman / gemodificeerde foto

Cardigan is een druk, klein stadje aan de oever van de Teifi (spreek uit Tivi), 2 km boven de monding. In het centrum van de stad loopt een brug uit de 18e eeuw met zes bogen over de rivier, bekend om zijn zalm en forel. In de omgeving zijn twee ronde torens die behoren tot de 13e eeuw Cilgerran Castle en bieden een geweldig uitzicht over de rivier.

De Teifi-vallei is de traditionele basis van de wolindustrie in Wales en is de thuisbasis van het Museum van de Welsh Woolen Industry met zijn interessante vertoningen van het kammen en spinnen van wol, traditionele weeftechnieken en patronen. Er zijn ook displays die zich richten op hedendaagse producten van Welsh-fabrieken.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Vrije toegang

Adres: Dre-Fach Felindre, Llandysul, Carmarthenshire

Officiële site: www.museumwales.ac.uk/wool/

Aanbevolen: