Logo yachtinglog.com

11 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Ajman en Umm Al-Quwain

Inhoudsopgave:

11 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Ajman en Umm Al-Quwain
11 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Ajman en Umm Al-Quwain

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 11 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Ajman en Umm Al-Quwain

Video: 11 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Ajman en Umm Al-Quwain
Video: Top Ten Places To Visit In Ajman Emirate - U A E 2023, Oktober
Anonim

De kleine Emiraten van Ajman en Umm Al-Quwain hebben niet hetzelfde aantal bezienswaardigheden als andere delen van de Verenigde Arabische Emiraten, maar noteer ze niet op de hitlijst van je route. Ze zijn misschien niet de meest bekende toeristische bestemmingen in de VAE, maar er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden en dingen om hier te doen voor zowel degenen die een ontspannen zonovergoten vakantie willen als cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

De kustlijn is een van de beste in het land, met weinig uitgestrekte stroken wit zandstrand, Terwijl de Ajman Dhow bouwwerf en de Al-Dur archeologische vindplaats bieden uitstekende excursies voor degenen die niet willen luieren in de zon.

Zie ook: Waar te verblijven in Ajman en Umm Al-Quwain

1 Ajman Museum

Ajman Museum
Ajman Museum

De 18e eeuw vesting dat was ooit de eerste verdedigingslinie van Ajman, nu van de stad museum. De exposities hier richten zich op de traditionele lokale levensstijl, met diorama's van het normale dagelijkse leven en archeologische vondsten van nabijgelegen locaties. Er is een uitstekende weergave van Emirati-wapens en een manuscript-tentoonstelling.

Behalve het belangrijkste bolwerk van de stad, werd het fort ooit gebruikt als paleis van de heerser en later als locatie voor het stadsbestuur. De belangrijkste archeologische kenmerken van het fort zijn de twee windtorens, twee uitkijktorens en de grote toegangspoort die nu wordt bekroond door twee kanonnen.

2 Ajman Dhow Building Yard

Ajman Dhow Building Yard
Ajman Dhow Building Yard

Aan de noordkant van de kreek van Ajman, de Dhow Yard wordt gezien als 's werelds grootste dhow-bouwcentrum en een van de meest interessante bezienswaardigheden van de regio. Dhows zijn gebouwd met behulp van traditionele tools en handmatige vaardigheden die zijn doorgegeven door de generaties, allemaal zonder blauwdrukken. De Dhow Yard in Ajman maakt ook de speedsters die deelnemen aan de Dubai Powerboat-ontmoeting. Ongeveer 20 tot 30 boten worden tegelijkertijd gebouwd en iedereen die geïnteresseerd is in dit oude vaartuig zou zeker tijd moeten maken voor een bezoek hier.

3 Ajman-stranden

Ajman-stranden
Ajman-stranden

De kustlijn rondom Ajman is omrand door luxe hotels, elk met hun eigen stukje ongerept wit zand. Bekend om enkele van de mooiste stranden in de Verenigde Arabische Emiraten, dit is de plek om te komen als u op zoek bent naar serieuze zon-en-tijd ontspanning. Niet-gasten kunnen meestal gebruikmaken van het strand en profiteren van de faciliteiten van het hotel door een dagkaart te betalen. Als je een dag luie zonnebaden wilt, zijn de stranden van Ajman echt niet te verslaan.

4 Mowaihat

De Mowaihat archeologische site ligt aan de rand van Ajman stad. Het werd ontdekt in 1986, toen de arbeiders een nieuwe rioleringspijp legden. Een rond Umm al-Nar type graf werd ontdekt en een reddingsput werd gestart. Talloze voorbeelden van zachte stenen en geschilderde Umm al-Nar keramische vaten werden onthuld, evenals meer dan 3.000 kralen, twee zegelzegels, een aantal koperen werktuigen en de overblijfselen van enkele tientallen mensen. Op het moment van zijn ontdekking, de Mowaihat-tombe was het eerste bewijs van Umm al-Nar bezetting in de Noordelijke Emiraten.

Latere ontdekkingen aan de Golfkust bij Al Sufouh, Tell Abraq en Shimal hebben andere belangrijke sites uit deze periode geïdentificeerd. De site zelf is waarschijnlijk alleen van belang voor serieuze liefhebbers van archeologie, maar je kunt de gevonden vondsten van de site bekijken in Ajman Museum.

5 Ajman stadscentrum

In vergelijking met andere Emirati-steden, Ajman is een nogal slaperige plek. Deze havenstad ligt langs een kreek die de stad in tweeën deelt en een aangename promenade langs de oever heeft die overgaat in een fijn wit zand strand. Archeologische vondsten rond Ajman leveren bewijs dat de stad een belangrijke nederzetting uit de Bronstijd was. Binnen handbereik van de stad zijn de bergdorpen van Manama, met zijn kleine fort, en Masfut, bekend om zijn kleurrijke marmer.

6 Al-Zorah District

Hoewel deze nog niet voltooid is, bevat deze nieuwe kustontwikkeling na voltooiing jachtjachthavens, luxe hotels en appartementen, eetgelegenheden en een golfbaan (die al open is). Het beschermde kustgedeelte hier, dat een miljoen vierkante meter beschermde mangrovebossen omvat, is voor reizigers het meest interessant. Temidden van de ondiepe lagunes omringd door mangroven zijn uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten, met meer dan 50 soorten trekvogels, waaronder enorme zwermen flamingo's. Stand-up paddleboarding, kajakken, boottochten en wandelingen in de natuur staan allemaal op het plan voor de Al-Zorah wijk in de nabije toekomst.

Locatie: ten noorden van het stadscentrum van Ajman

Officiële site: www.alzorah.ae

7 Manama en Masfut

Binnen handbereik van de stad Ajman liggen de Hajar-bergsteden Manama en Masfut. Manama heeft een klein fort dat momenteel wordt omgebouwd tot een museum gewijd aan de lokale geschiedenis, en is de stad die het dichtst bij de nieuwe ligt Natuurreservaat Al Naseem (nog in ontwikkeling en niet open voor het publiek). Masfut is een goede plek om je wandelschoenen aan te trekken en een bergwandeling te maken. De weg naar Masfut, met het landschap dat verandert van duinen naar de uitlopers van Hajar, is een van de grootste attracties van een reis hier, net als de temperatuur, die altijd koeler is dan de kust.

Locatie: Manama ligt 72 kilometer ten oosten van de stad Ajman; Masfut is 124 kilometer ten zuidoosten van de stad Ajman.

8 Umm Al-Quwain Fort en Museum

Umm Al-Quwain Fort en Museum
Umm Al-Quwain Fort en Museum

Umm Al-Quwain Fort bewaakte ooit de toegang tot de oude stad door zowel de zee als de kreek te overzien. De gevel, met zijn twee ronde torens, is goed gerestaureerd. Het fort herbergt nu het kleine museum van de stad.Binnenin zijn de tentoonstellingen voornamelijk gericht op lokale archeologische vindplaatsen, waaronder vondsten uit de Al-Dur archeologische site. Er zijn ook etnografische exposities die het lokale leven en de traditionele Emirati-gebruiken, kunstzinnigheid en knutselen introduceren, waaronder sieraden, textiel, metaalwerk en een verzameling wapens die meer dan 200 jaar oud zijn.

9 Seneyah Island

Seneyah Island Majid Sarmast / gefotografeerd
Seneyah Island Majid Sarmast / gefotografeerd

De eilandenreeks net voor de kust van de stad Umm Al-Quwain wordt omringd door mangrovebossen en is een belangrijk gebied voor trekvogels. Mooi Seneyah Island, waar Al Qaram-bomen (afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten) groeien, is de grootste van de eilandgroep en zorgt voor een geweldige natuur om te ontsnappen aan de drukte van de steden van de VAE. Vanwege de nabijheid van Dubai is het eiland een favoriete dagtocht voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de natuurlijke omgeving van de Golf. Veel vogels waaronder flamingo's, reigers, sterns en plevieren zijn hier te zien in de ondiepe modderflats.

10 Archeologische site Al-Dur

Dit is beroemd archeologische site bevat overblijfselen van een eens zo belangrijke stad die 2.000 jaar teruggaat. Items aan het licht gebracht op Al-Dur omvatten tombes, stenen huizen, grote opslagkruiken en glaswerk uit Egypte en Syrië. Een deel van het blootgelegde aardewerk is een prachtige sinaasappel met een zwart geverfd ontwerp dat bekend is geworden als een typische Al-Dur decoratieve praktijk. Deze uitgestrekte site is verspreid over een groot gebied, met veel eenpersoonskamerwoningen en grote, meerkamerstructuren. Beide soorten huizen zijn gebouwd van strandstenen, die lokaal worden aangetroffen in de ondiepe lagunes. Duizenden van graven werden gevonden, en in sommige gevallen bevatten de grotere graven de overblijfselen van meer dan één persoon, misschien een familie. Items gevonden in de graven bevatten drinksets, Romeins glas, wapens, aardewerk, sieraden en ivoor.

Er zijn twee openbare monumenten in Al-Dur: het kleine plein fort, met ronde hoektorens en een vierkantje tempel, opgedragen aan de Semitische zonnegod Shams. Een overvloed aan munten is hier ook ontdekt, inclusief buitenlandse munten en honderden plaatselijk geslagen munten met de naam Abi'el. De meeste van de opgegraven vondsten van de site zijn te zien op Umm Al-Quwain Museum.

Locatie: Umm Al Quwain

11 Dreamland Aqua Park

Dit enorm entertainmentcomplex heeft meer dan 25 attracties en is enorm populair bij gezinnen. Onder de vele dingen om te doen hier zijn ritten met aquatisch thema, kinderbadjes, twisters, een gekke rivier- en kamikaze-rit en een gigantisch golfslagbad. In de zinderende hitte van de zomer komen zowel de lokale bevolking als toeristen hier samen met hun kinderen om wat respijt van de zon te krijgen. Schaduwrijke palmtuinen in het gebied, en een vrij over-de-top nep brullende vulkaan omgeven door replica's van wilde dieren is zeker een winnaar te zijn met de kinderen.

Locatie: Umm Al Quwain

Waar te verblijven in Ajman en Umm Al-Quwain voor Sightseeing

Als je Ajman en Umm Al-Quwain voor het eerst bezoekt, is de beste plek om te verblijven op de witte zandstranden van Ajman of in de buurt van de Ajman Corniche, een boulevard langs het water, waar de lokale bevolking graag wandelt. Dit gebied heeft een veel bredere selectie van hotels dan Umm Al-Quwain, in het noorden van Ajman. Het Dreamland Aqua Park in Umm Al-Quwain is populair bij gezinnen, en een hotel met uitzicht op de oceaan ligt op loopafstand. Hieronder staan wat zeer gewaardeerde hotels op deze locaties:

  • Luxe hotels: Het A Luxury Collection Resort ligt aan een wit privézandstrand, Ajman Saray, en straalt een moderne stijl uit met Arabische bloeit en biedt een zwembad, een spa, een fitnesscentrum en een squashbaan. Het Fairmont Ajman ligt ook op een privéstrand in Ajman en op loopafstand van de Corniche en het Ajman Museum. Het heeft indrukwekkende faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, veel restaurants en een fitnesscentrum. Het aangrenzende Ajman Palace Hotel biedt geweldige waarde aan het strand., met een prachtig uitzicht op de oceaan vanuit sommige kamers.

  • Middenklasse hotels: Een verblijf in het Ramada Beach Hotel Ajman, tegenover het strand van Ajman, biedt gratis toegang tot een eigen stuk zand. Suites met een kitchenette zijn beschikbaar voor een langer verblijf. Ramada Hotel & Suites Ajman biedt ook ruime suites, in de buurt van de racebaan Al Tallah Camel. Als u met kinderen reist en een reis plant naar het Dreamland Aqua Park, dan is het Barracuda Beach Resort in Umm Al-Quwain direct naast de deur, met een groot zwembad en uitzicht op de oceaan.
  • Budget Hotels: Habib Hotel Apartments ligt op minder dan tien minuten lopen van de Ajman Corniche en heeft schone kamers met een kitchenette. Ook in Ajman compenseert het Mermaid Beach Hotel zijn standaardkamers op een uitstekende locatie aan de overkant van het strand, terwijl het Safari Hotel Apartments, iets verder weg van het strand, appartementen met één of twee slaapkamers heeft die langer populair zijn. blijft.
  • Aanbevolen: