Logo yachtinglog.com

11 Hoogwaardige toeristische attracties in Ronda

Inhoudsopgave:

11 Hoogwaardige toeristische attracties in Ronda
11 Hoogwaardige toeristische attracties in Ronda

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 11 Hoogwaardige toeristische attracties in Ronda

Video: 11 Hoogwaardige toeristische attracties in Ronda
Video: 24 Hours in Ronda, Spain | Top Things to Do in Ronda, Spain 2023, Oktober
Anonim

Ronda, gelegen op een plateau met uitzicht op een steile klif, belichaamt het drama van Andalusië. De setting is echt spectaculair, en de cultuur is net zo opwindend - Ronda is beroemd om zijn stierenvechten en bandieten. Ernest Hemingway heeft enkele scènes uit zijn roman gezet Voor wie de bel luidt in Ronda, de speciale uitstraling van deze plek vereeuwigd. De meest verbazingwekkende locatie is de Puente Nuevo-brug, die zich uitstrekt over de kloof van El Tajo, een adembenemend ravijn van 130 meter diep. Een andere topattractie is de Plaza de Toros, de op één na oudste arena van Spanje, die nog steeds wordt gebruikt om stierengevechten te houden. Toeristen zullen ook worden betoverd door de schilderachtige oude straatjes en witgekalkte gebouwen van La Ciudad, de oude Moorse stad. Om het exotische erfgoed van Ronda verder te verkennen, bezoekt u het Museum of Bandits en de oude Arabische baden langs de Arroyo de las Culebras (Snakes 'Stream).

1 Puente Nuevo (nieuwe brug)

Puente Nuevo (nieuwe brug)
Puente Nuevo (nieuwe brug)

De Puente Nuevo is het meest emblematische monument van Ronda. Gebouwd in 1788, is de brug een staaltje van techniek en een meesterwerk van steenmetselwerk. De 70 meter lange brug kruist de El Tajo-kloof op zijn smalste punt en bereikt een hoogte van 98 meter vanaf de bodem van het ravijn. De brug verbindt La Cuidad, de historische oude Moorse stad Ronda, met El Mercadillo (marktkwartier), het moderne deel van de stad. Vanaf de brug zijn de uitzichten op de kloof en de Río Guadalevín adembenemend.

Toeristen kunnen ook een prachtig uitzicht op de Puente Nuevo krijgen door langs de paden van El Tajo te lopen. Het hoofdpad neemt een zigzag-baan (30 minuten lopen) naar de lagere molens. Een zijpad rechts (20 minuten lopen) reist door een kleine Moorse poort, de Arco Arabe, naar de bovenste molens. Vanaf beide paden worden wandelaars beloond met een prachtig uitzicht op de watervallen en de Puente Nuevo.

Accommodatie: waar te verblijven in Ronda

2 Plaza de Toros

Plaza de Toros
Plaza de Toros

De Plaza de Toros, de op een na oudste stierenvechtarena in Spanje, is een levend bewijs van de beroemdste gewoonte van de regio. Ronda was de thuisbasis van de Romero-dynastie van matadors (Francisco, Juan en Pedro), die de regels van het huidige stierengevecht in de 18e en 19e eeuw ontwikkelden. Deze site is de belangrijkste toeristische attractie in El Mercadillo, de nieuwe stad van Ronda, en werd door Hemingway vereeuwigd in zijn roman Dood in de middag. De wijk Mercadillo is gescheiden van La Cuidad (de oude Moorse stad) door het ravijn van El Tajo. Het Plaza de Toros, gebouwd in 1785, is een monumentale arena met een 66 vierkante meter grote arena en twee rijen galerijen met arcades voor zittoeschouwers. De overdekte galerijen zijn voorzien van elegante bogen van Toscaanse zuilen evenals Royal Box Seats. Toeristen kunnen het beroemde Goyesca-stierenvechten in september tijdens de Pedro Romana-beurs bekijken. Anders kunnen toeristen Plaza de Toros en het Museo Taurino (Stierenvechten Museum) bezoeken, die het hele jaar open zijn.

Adres: Calle Virgen de la Paz, Ronda

Officiële site: https://www.rmcr.org/es/english.html

3 Baños Árabes (Moorse baden)

Baños Árabes (Moorse baden)
Baños Árabes (Moorse baden)

Een verborgen schat van Ronda, deze 13e tot 15e-eeuwse thermale baden worden beschouwd als de best bewaard gebleven Moorse baden in Spanje. De Baños Arabes zijn in de buurt van de Puente Viejo in de Barrio de San Miguel net buiten La Cuidad. De baden werden gebouwd langs de Arroyo de las Culebras (Snakes 'Stream), een bron van bronwater, met een perfect bewaard gebleven waterrad uit het Moorse tijdperk. Vergelijkbaar met oude Romeinse baden, heeft het complex koude, warme en warme baden (het verwarmingssysteem was volledig hydraulisch). De architectuur is echter een voorbeeld van Moors ontwerp met een centrale hal en twee andere secties gescheiden door de karakteristieke hoefijzervormige bogen in islamitische stijl. Het gewelfde plafond heeft prachtige stervormige dakramen. De baden zijn niet meer in gebruik, maar de site is voor bezoekers toegankelijk.

4 La Ciudad: De oude Moorse stad

Iglesia Santa Maria la Mayor
Iglesia Santa Maria la Mayor

De oude Moorse stad is de ziel van Ronda met zijn historische pleinen, smalle voetgangersstraten en charmante witgekalkte huizen. La Cuidad heeft een Europese charme in de Oude Wereld gecombineerd met een deel van de ambiance van een medina (ommuurde middeleeuwse stad van Noord-Afrika). Dit is het gebied waar toeristen de meeste culturele attracties van de stad zullen vinden. Op het pittoreske Plaza de la Duquesa de Parcent, de Iglesia Santa María la Mayor is een kerk die is verbouwd van een voormalige moskee. De kerk heeft vier van de Moorse koepels bewaard, maar het interieur is gotisch met een in de christelijke tijd toegevoegde Capilla Mayor (kapel) in platereske stijl. Het heiligdom beschikt over prachtige renaissance koorstoelen en een Moors mihrab (gebedsnis die de richting van Mekka aangeeft).

Ten westen van Santa María la Mayor Church, aan de rand van het plateau, ligt het Palacio de Mondragón. Dit paleis in Moorse en renaissance stijl bood ooit luxe accommodatie voor de katholieke vorsten. In de omgeving is Casa Juan Bosco, een 20e-eeuws paleis in prachtige tuinen. Op de Calle Armiñán, de Museo del Bandolero (Museum of Bandits) illustreert de geschiedenis van de 19e-eeuwse bandieten die leefden in de bergen rond Ronda.

5 Casa del Rey Moro (Huis van de Moorse koning)

Casa del Rey Moro (Huis van de Moorse koning)
Casa del Rey Moro (Huis van de Moorse koning)

Ondanks zijn naam was Casa del Rey Moro nooit het huis van een Moorse koning. Het herenhuis werd gebouwd in de 18e eeuw op de plaats van een 14e-eeuwse Moorse put. Het gebouw is niet toegankelijk voor het publiek, maar bezoekers kunnen door de prachtige tuinen dwalen. Om de tuinen te vinden, neemt u de trap die is versierd met keramiek.Een adembenemende buitenruimte op drie niveaus, de tuinen werden in 1912 ontworpen door tuinarchitect Jean Claude Forestier uit Frankrijk. De tuinen hebben ook stromende fonteinen en kalmerende waterbanen die lijken op de tuinen van het Alhambra. Kleurrijke bloemen en vijvers gevuld met waterlelies dragen bij aan de schoonheid. Vanuit de terrasvormige tuin kunnen bezoekers een prachtig uitzicht op het adembenemende natuurlijke landschap van Ronda bewonderen. Een vlucht van 200 treden daalt af van de tuinen door de rots naar de rivier Guadalevin aan de voet van de kloof van de El Tajo.

Adres: Calle Cuesta de Santo Domingo, Ronda

6 Beurs van Pedro Romero (eind augustus - begin september)

Het einde van augustus en de eerste week van september is de meest feestelijke tijd in Ronda, wanneer de beurs van Pedro Romero plaatsvindt. De stad komt tot leven met muziek, dans en zang ter ere van Ronda's beroemde matador Pedro Romero. Het evenement begint met een parade met Goyaesque dames, vrouwen die flamboyantly gekleed zijn in authentieke regionale kostuums. Het plezier gaat verder met folkloreshows, concerten, theatervoorstellingen en een Flamenco Singing Festival. Een hoogtepunt van de beurs is de Goyesca-stierenvechten, dat het traditionele stierenvechten uit het tijdperk van Goya weergeeft, compleet met 18e-eeuwse kostuums.

7 Alameda de José Antonio: een park met panoramisch uitzicht

Alameda de José Antonio: een park met panoramisch uitzicht Manuela Aguilera / gemodificeerde foto
Alameda de José Antonio: een park met panoramisch uitzicht Manuela Aguilera / gemodificeerde foto

Na een bezoek aan de Plaza de Toros, toeristen kunnen langs de Calle Virgen de la Paz naar de Alameda de José Antonio lopen. Dit prachtige 18e-eeuwse park heeft een brede promenade, ideaal om te ontspannen of een ontspannen wandeling te maken. Het park biedt ook een sensationeel uitzicht. Gebieden van het park zitten op uitstekende delen van het rotsplateau van Ronda. Vanaf de balkons (beschermd door leuningen) zullen bezoekers vol ontzag zijn door de prachtige panorama's die zich uitstrekken over de rivierkloof van de El Tajo en over de vlaktes naar de bergen.

Adres: Calle Virgen de la Paz, Ronda

8 Alameda del Tajo

Een prachtig 19e-eeuws openbaar park, naast de Alameda del Tajo Plaza de Toros met uitzicht op de Tajo-kloof. Deze weelderige en ruime tuin is gevuld met torenhoge dennen en biedt een welkome schaduwrijke plek om te ontspannen op warme dagen. De met bomen omzoomde paden van het park zijn ideaal om wandelingen te maken. Veel lokale families gaan naar dit park voor de paseo (avondwandeling). Een eendenvijver draagt bij aan de vredige omgeving. Sommige delen van het park bieden een prachtig panoramisch uitzicht op het Ronda-landschap.

De Alameda del Tajo is in de buurt van twee opmerkelijke hotels. De Hotel Victoria wordt gevonden in de buurt van de richel van het plateau op de Promenade des Anglais. Het zuidelijke deel van het park voegt zich bij de Paseo de Blas Infante, die leidt naar de terrassen van de Parador de Puente Nuevo, een elegant en modern luxehotel met een spectaculair uitzicht.

9 De onderste bruggen: Puente Viejo en Puente de San Miguel

De onderste bruggen: Puente Viejo en Puente de San Miguel Elliott Brown / gemodificeerde foto
De onderste bruggen: Puente Viejo en Puente de San Miguel Elliott Brown / gemodificeerde foto

Ronda's twee lagere bruggen over de kloof worden bereikt door de Calle del Comandante Linares heuvelafwaarts te nemen en door een gewelfde poort. Hier, sta in de 16e eeuw Puente Viejo en het imposante Puente de San Miguel. De San Miguel-brug staat ook bekend als de Romeinse brug, hoewel deze niet is gebouwd tijdens de oude Romeinse tijd. Het gebied rond de lagere bruggen is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Een wandelpad door de kloof kruist de Puente de San Miguel. Fietsers kunnen een fietspad nemen door het ruige landschap dat eindigt bij de Puente Viejo.

10 De traditionele Andalusische meibeurs

De traditionele Andalusische meibaai van mei Karan Jain / gefotografeerde foto
De traditionele Andalusische meibaai van mei Karan Jain / gefotografeerde foto

Een traditie in Ronda sinds 1487, de May Fair is een van de oudste feesten in Andalusië. Het evenement begint met een levendige (en heerlijke) tapasbeurs. De volgende dagen concentreren zich op het landelijke erfgoed van Ronda. Lokale boeren nemen deel aan landbouwdemonstraties zoals geitenmelken en tentoonstellingen van vee. Andere hoogtepunten van de meibeurs zijn een bemonstering van regionale olijfolie, een hondenshow en een rasechte Spaanse paardenshow en dressuurexpositie.

11 De Romeinse bedevaart: een festival om de oudheid te vieren

Toeristen die in juni op bezoek zijn, zullen blij zijn met dit unieke evenement dat de cultuur van het oude Rome viert. In het tweede weekend van juni verlevendigt de Romeinse bedevaart de hele barrio van Puerto Sauco. Voor dit authentieke fiesta in Romeinse stijl verkleden de dorpelingen zich in kostuums uit die tijd. Een parade en presentatie van de godin Circe wordt gevolgd door sportwedstrijden, wedstrijden en theatervoorstellingen.

Ronda Map - Attracties
Ronda Map - Attracties

Aanbevolen: