Logo yachtinglog.com

Een bezoek aan Yellowstone National Park: 12 attracties, tips & tours

Inhoudsopgave:

Een bezoek aan Yellowstone National Park: 12 attracties, tips & tours
Een bezoek aan Yellowstone National Park: 12 attracties, tips & tours

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Een bezoek aan Yellowstone National Park: 12 attracties, tips & tours

Video: Een bezoek aan Yellowstone National Park: 12 attracties, tips & tours
Video: How To Plan Your Yellowstone Trip! | National Park Travel Show 2023, Oktober
Anonim
Yellowstone National Park
Yellowstone National Park

Wereldberoemde Yellowstone, opgericht in 1872, is het oudste nationale park in de Verenigde Staten en een van de meest populaire parken in het land. Het uitgestrekte basaltplateau in de noordwestelijke hoek van Wyoming strekt zich uit over dit prachtige natuurgebied in het naburige Idaho en Montana en vormt het hart van het ecosysteem Greater Yellowstone, een van de grootste en best bewaarde ecosystemen van gematigde streken ter wereld. Het park staat bekend om zijn spectaculaire landschap, gevarieerde flora en fauna en fascinerende geothermische wonderen. Yellowstone heeft 's werelds grootste aantal actieve geisers en biedt een venster op de krachtige krachten diep onder de aardkorst, dezelfde krachten die dit park vormden en zijn oogverblindende en dramatische landschappen. Het landschap varieert van kronkelende rivieren en uitgestrekte groene valleien, canyons, uitgestrekte meren, donderende watervallen en sissende maanachtige landschappen.

Yellowstone is een land van contrasten. Elk seizoen schildert een dramatisch ander tafereel - van de weelderige greens en sprankelende blues van lente en zomer, wanneer kuddes bizons en elanden langs de oevers van de rivier grazen; vurige rode wijnen, sinaasappels en goudsoorten van de herfst, wanneer grizzlyberen en zwarte beren op grote bessen groeien; naar het witte wonderland van de ijskoude winter. Yellowstone is het hele jaar door een herinnering aan de ontzagwekkende wildernis en de overvloedige flora en fauna die ooit een groot deel van de planeet bedekte en biedt een onvergetelijk safari-avontuur in het wilde Amerikaanse Westen.

Touring the Park

Touring the Park
Touring the Park

De beste manier om Yellowstone National Park te verkennen is door rond te rijden in de Grand Loop, een 142-mijl lange weg die rondboog in een acht-acht voorbij de meest opvallende natuurlijke kenmerken van het park. Bij elke attractie bieden goed onderhouden promenades en wandelpaden close-upgezichten van de belangrijkste functies, evenals adembenemende uitkijkpunten, en veel van de paden zijn rolstoelvriendelijk. Het besturen van de volledige lengte van beide lussen kan tussen vier en zeven uur duren, afhankelijk van het verkeer. In de zomermaanden kan het verkeer de hele weg worden stop-and-go.

Als je maar één dag hebt om het park te zien, is de beste aanpak om de helft van de achtste van de Grand Loop te verkennen. Sterker nog, als je in Jackson Hole, Wyoming, verblijft, kun je de hoogtepunten van het park raken en meer te weten komen over de fascinerende geologie en ecologie van Yellowstone National Park vanuit Jackson. Deze full-day bustour bespaart je het gedoe om te rijden, zodat je je kunt concentreren op de natuur en adembenemende landschappen. Het biedt handige ophaal- en wegbrengdiensten voor het hotel en een deskundige gids.

Als je een selfdrive-tour door het park maakt, begint de Grand Loop-tour die hieronder wordt beschreven Old Faithful, bij de zuidelijke ingang van het park, gaat verder naar het verre noorden van de lus en eindigt bij hetzelfde punt in het zuiden. Je kunt de volgorde van attracties aanpassen aan de tijdsbeperkingen en welke van de vijf ingangen je gebruikt om het park te betreden.

1 Old Faithful

Old Faithful
Old Faithful

Een van de grootste sterrenattracties van Yellowstone, de geiser bekend als Old Faithful, is genoemd naar de regelmaat waarmee hij uitbarstte, waarbij hij kolommen met water hoog in de lucht schoot. Vandaag is het zien van deze ongelooflijke aanblik een van de meest populaire dingen om te doen in het park, hoewel uitbarstingsintervallen niet zo normaal zijn als in het verleden. Ze variëren nu van 35 minuten tot 120 minuten, met een gemiddelde interval van ongeveer 92 minuten. Old Faithful is niet de grootste geiser van het park, maar het komt wel vaker vrij dan andere grote geisers in het park. De uitbarstingen duren meestal van anderhalve minuut tot vijf minuten en bereiken een hoogte van tussen de 90 en 184 voet. Voor de geschatte uitbarstingstijden, informeer bij het bezoekerscentrum.

Het thermische gebied dat bekend staat als Black Sand Basin ligt ongeveer anderhalve kilometer van de Old Faithful geiser, en de twee attracties kunnen worden gecombineerd in een eenvoudige reis. Het staat bekend als een van de meest kleurrijke plekken in Yellowstone.

2 Upper Geyser Basin en Morning Glory Pool

Upper Geyser Basin en Morning Glory Pool
Upper Geyser Basin en Morning Glory Pool

Upper Geyser Basin heeft de hoogste concentratie aan geisers ter wereld, waarvan de meeste in één vierkante mijl zijn verpakt. Een promenade van twee uur door het gebied voert je langs Old Faithful, de Giantess Geyser, de Bijenkorf Geiser, de Castle Geyser, de Grand Geyser en fonteinbassins glinsteren in een regenboog van kleuren. Aan de noordrand van het Upper Geyser Basin ligt de magische Morning Glory Pool, vernoemd naar de prachtige bloem. De Biscuitbekken maakt ook deel uit van het Upper Geyser Basin-gebied, maar de formaties waarvoor het gebied werd genoemd zijn allang verdwenen als gevolg van de aardbeving in 1959. Tegenwoordig kun je functies zien met levensechte namen zoals Sapphire Pool, Silver Globe Spring en Black Pearl Geyser.

3 Editor's Pick Midway Geyser Basin en de Grand Prismatic Spring

Midway Geyser Basin en de Grand Prismatic Spring
Midway Geyser Basin en de Grand Prismatic Spring

Midway Geyser Basin, genoemd naar de locatie tussen de Upper en Lower Geyser Basins, beschikt over twee van de grootste geothermische functies van het park. De machtige krater van de Excelsior Geyser ontlaadt 55 gallons heet water per seconde in de Firehole River. In de omgeving is de 370-voet brede verbluffend Grand Prismatic Spring, een van de mooiste en grootste warmwaterbronnen in het park. Dit is een must-see attractie en favoriet van een fotograaf met zijn levendige tinten blauw, groen, oranje en goud.

4 Lower Geyser Basin

Lower Geyser Basin
Lower Geyser Basin

Lower Geyser Basin biedt meer uitbarstingen van heet water dan enig ander deel van het park. Een promenadepad neemt je mee naar de beroemde Fontein Verfpotten die sudderen met hete, roodachtige modder. Een beetje zuidelijk van dit op de populaire drie mijl Firehole Lake Drive is de Grote fonteingeiser, een prachtig schouwspel om de 9-15 uur wanneer het water 75 tot 220 voet hoog in de lucht blaast. Op het weelderige groen van Fountain Flats, bizons en herten grazen vaak, vooral in de vroege ochtend en avond.

5 Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin
Norris Geyser Basin

Het Norris Geyser Basin staat bekend als de oudste, meest actieve en meest actieve hydrothermale gebieden in Yellowstone. Het bassin omvat twee hoofdgebieden die openstaan voor bezoekers en toegankelijk zijn via lusvormige paden: Porcelain Basin is een sombere en boomloze maanachtige omgeving doordrenkt van de penetrante geur van de borrelende geisers die de driekwart mijl van de route omringen.

Back Basin is een bosrijk gebied met zijn geothermische functies verspreid over een anderhalve kilometer lange promenade. De meest bekende functies in dit bassin zijn de Echinus Geyser, de grootste bekende zuurwatergeiser, met een pH die dichtbij die van azijn ligt, en de Steamboat Geyser, de hoogste actieve geiser ter wereld, die onregelmatig water schiet tot een hoogte van 300 voet. Stop bij de Norris Museum om meer te weten te komen over deze fascinerende hydrothermale functies.

6 Mammoth Hot Springs & Minerva Terrace

Mammoth Hot Springs & Minerva Terrace
Mammoth Hot Springs & Minerva Terrace

Aan de oostflank van Terrace Mountain (8.012 voet), is Mammoth Hot Springs een van 's werelds beste voorbeelden van thermale bronnen die travertijn afzetten. Ongeveer 60 warmwaterbronnen peperen het gebied bij temperaturen tussen 64 graden en 165 graden Fahrenheit, en hun kokende water lost calciumcarbonaat op in de omliggende kalksteen en vormt een reeks constant evoluerende travertijnstappen. Een van de mooiste voorbeelden is multihued Minerva Terrace, een populair onderwerp voor fotografie en een van de blijvende foto's van Yellowstone National Park.

7 Tower-Roosevelt & de Lamar-vallei

Aan de noordkant van het Nationaal Park ligt het kleine vakantieoord Tower-Roosevelt, de thuisbasis van het rustieke Roosevelt Lodge, gebouwd in 1920. Opmerkelijke functies in het gebied zijn de Tower Fall (130 voet hoog) en de Versteende boom. In het zuidoosten ligt het Specimen Ridge, met de overblijfselen van een aantal fossiele bossen bovenop elkaar.

Vanaf hier kun je naar het oosten van de Grand Loop gaan en genieten van een spannende safari-ervaring in het prachtige Lamar Valley, een belangrijk gebied voor het bekijken van dieren in het wild, zoals grote kuddes bizons, Amerikaanse zeearenden en dassen, evenals coyotes, wolven en grizzlyberen die jagen op open graslanden.

8 Mount Washburn

Mount Washburn View
Mount Washburn View

Vernoemd naar Henry Dana Washburn, leider van de Washburn-Langford-Doane-expeditie van 1870, is Mount Washburn een spectaculaire piek in het Yellowstone National Park. Het stijgt tot een indrukwekkende 10.243 voet en is de belangrijkste berg van het Washburn-bereik. Verschillende wandelingen leiden de flanken op en bieden een adembenemend uitzicht op het park, inclusief de Mount Washburn Trail, beschouwd als een van de beste wandelingen van Yellowstone. In de zomer kunt u hier prachtige wilde bloemen zien, evenals dikhoornschapen die op de hellingen grazen.

9 De Grand Canyon en de Upper en Lower Falls van de Yellowstone River

Lagere watervallen
Lagere watervallen

Ontstaan uit Yellowstone Lake, de Yellowstone-rivier stroomt door het mooie Hayden Valley voordat het twee spectaculaire watervallen vormt als het in de Grand Canyon van de Yellowstone, een steile 20-mijl lange kloof die lijkt op Arizona's Grand Canyon.

De gemakkelijk bereikbare Upper Falls op de Yellowstone rivier dalen 109 voet en kunnen worden bekeken vanaf de Brink of the Upper Falls Trail en van Uncle Tom's Trail. Een paar honderd meter lager, zijn de Lower Falls bijna twee keer zo hoog als Niagara Falls. Hier stort de rivier 308 voet in met een oorverdovend gebrul. Uitkijkpunt, Red Rock Point, Artist Point, Brink of the Lower Falls Trailen verschillende punten op de South Rim Trail bieden een adembenemend uitzicht. Merk op hoe de muren van de kloof glinsteren in roodachtige en gele tonen als gevolg van chemische reacties in de rhyoliet van de rots.

10 Hayden Valley

Hayden Valley
Hayden Valley

Vaak bezaaid met grote kuddes bizons, is de prachtige Hayden-vallei een uitstekende plek voor het bekijken van dieren in het wild. In het voorjaar en de vroege zomer dwalen grizzlyberen hier vaak rond op zoek naar pasgeboren bizons en elanden. Coyotes zijn ook gemakkelijk te herkennen aan de glooiende groene weiden. Birders zal genoeg te zien hebben. Amerikaanse zeearenden, noordelijke kiekendieven, sandhill-kraanvogels, kustvogels, eenden, ganzen en pelikanen zijn enkele soorten die het gebied rond de slikken en de rivier bewonen.

11 Moddervulkaan

Moddervulkaan
Moddervulkaan

Een paar kilometer lager Vissende brug zijn de opvallende modderpotten van de moddervulkaan en het sudderen Sulphur Caldron, een van de meest zure bronnen van Yellowstone. Zorg dat je op de promenades blijft. Vanaf de parkeerplaats passeert een korte rolstoelvriendelijke lus door de stoomverspaning Dragon's Mouth Spring en de Moddervulkaan. Als je mobieler bent, kun je de steile loper van een halve mijl voorbij Black Dragon's Cauldron.

12 Yellowstone Lake

Yellowstone Lake Richie Diesterheft / gemodificeerde foto
Yellowstone Lake Richie Diesterheft / gemodificeerde foto

Het grootste meer op grote hoogte op het continent (7.737 voet), Yellowstone Lake is een paradijs voor vissers.Fonteinen onder water die rijk aan voedingsstoffen zijn, voeden een verbazingwekkende diversiteit aan planten en dieren, zoals regenwormen, sponzen, inheemse snertorforellen en invasieve meerforellen. Er zijn hier veel vogels, vooral veel soorten watervogels.

Aan de noord-west kust van Yellowstone Lake zijn de kleine townships van Bridge Bay, Lake Village, en Vissende brug, met motels, campings en diverse recreatieve voorzieningen.

De West Thumb, een uitloper aan de westkant van Yellowstone Lake, is een waterrijke caldera met warmwaterbronnen, fumarolen, modderpotten en geisers, allemaal in een relatief klein en schilderachtig gebied.

Waar te verblijven

In Yellowstone National Park kunt u kiezen uit negen lodges die worden beheerd door de concessiehouder van het park, variërend van rustieke hutten tot hotelkamers. U kunt ook accommodatie buiten het park boeken in West Yellowstone, Gardiner, Cooke City in Montanaen bij de oostelijke poort van Yellowstone in Wyoming. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels op handige locaties net buiten het park:

 • In West YellowstoneDe huisdiervriendelijke Kelly Inn West Yellowstone ligt op minder dan twee minuten rijden van de westpoort van Yellowstone en biedt onberispelijk schone kamers met een heldere inrichting in blokhutstijl, evenals een verwarmd binnenzwembad, een bubbelbad en een sauna. Prijzen zijn inclusief continentaal ontbijt. De gezellige Explorer Cabins bij Yellowstone zijn voorzien van een kitchenette en de BEST WESTERN Desert Inn, met een overdekt zwembad, ligt op slechts twee blokken van de westelijke ingang van Yellowstone en op loopafstand van restaurants.

 • In GardinerRodeway Inn & Suites ligt op ongeveer 1,5 km van de noordelijke ingang van Yellowstone en biedt schone kamers met een gratis ontbijt. Sommige kamers hebben een kitchenette. Ook met gratis ontbijt, BEST WESTERN PLUS by Mammoth Hot Springs heeft een verwarmd binnenzwembad, een bubbelbad en sauna's en ligt op slechts enkele minuten van de noordelijke poort.
 • Accommodatie: waar te verblijven in Yellowstone National Park

  Tips en rondleidingen: hoe u optimaal kunt genieten van uw bezoek aan Yellowstone National Park

  • Het Nationaal Park is het hele jaar door geopend, maar veel wegen zijn gesloten van november tot april. Tijdens de winter staan de meeste wegen alleen open voor sneeuwscooters en sneeuwbussen, met uitzondering van de weg tussen de noord- en de noordoostelijke ingang, die het hele jaar door geopend is. Als u in de winter het park wilt bezoeken, kunt u overwegen om een Yellowstone Old Faithful Snowcoach Tour te nemen. Dit is een zeer unieke manier om het park te zien.

 • Wandelen is een uitstekende manier om de natuurlijke wonderen van Yellowstone te bekijken, hoewel de meeste mensen de wegen niet verlaten als ze door het park reizen. Private Yellowstone-wandeltochten zijn beschikbaar en bieden aangepaste routes om aan uw capaciteiten en interesses te voldoen.
 • De meeste bezoekers komen in de zomer, wanneer de Grand Loop het verzadigingspunt kan bereiken. Om de drukte te vermijden, kunt u een bezoek brengen in de late lente, wanneer veel jonge dieren worden geboren, of in het najaar (tot half oktober) voor de prachtige herfstkleuren.
 • Wat is er in de buurt

  Wat is er in de buurt
  Wat is er in de buurt

  Vanaf de zuidelijke ingang, kunt u de John D. Rockefeller Parkway, een van de mooiste wegen van het land, helemaal tot Nationaal Park Grand Teton voor spectaculaire berglandschappen en prachtige natuurbeelden. West Yellowstone is ook een populaire toeristische halte en toegangspoort tot het park. Hoogtepunten zijn onder meer de Yellowstone Historisch Centrum, de West Playmill Theatre enscenering van lokale producties, en de Grizzly and Wolf Discovery Center.

  Voor informatie over andere plaatsen om te bezoeken en dingen om te doen in de buurt van Yellowstone, zie onze pagina's over de best beoordeelde attracties in Jackson Hole en de best beoordeelde wandelpaden in Jackson Hole. Als u een sightseeingtrip door de staat maakt, helpen onze pagina's over de Topsnelheden in Wyoming en de beste vliegbestemmingen in Wyoming u bij het plannen van uw reis.

  Adres

  Officiële site: https://www.nps.gov/yell/index.htm

  Yellowstone National Park Map
  Yellowstone National Park Map

  Aanbevolen: