Logo yachtinglog.com

8 topbezochte toeristische attracties in Tavira en eenvoudige dagtochten

Inhoudsopgave:

8 topbezochte toeristische attracties in Tavira en eenvoudige dagtochten
8 topbezochte toeristische attracties in Tavira en eenvoudige dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 topbezochte toeristische attracties in Tavira en eenvoudige dagtochten

Video: 8 topbezochte toeristische attracties in Tavira en eenvoudige dagtochten
Video: Is TAVIRA the ALGARVE Destination For You? | Discover things to do in this beloved Portuguese Town 2023, Oktober
Anonim

Genesteld in het zicht van de kust, 30 kilometer ten oosten van Faro, is het charmante Tavira een van de meest aantrekkelijke steden in de Algarve. Het strekt zich uit over beide zijden van de sierlijke rivier de Gilão, een breed kanaal van water dat het karakter van deze heerlijke bestemming verrijkt.

Een aristocratische lucht doordringt deze specifieke portemonnee van Portugal. De oude stad is een verzameling elegante, hipped-pale paleizen en herenhuizen en een verbijsterend assortiment van kerken, kapellen en kloosters. Graaf dieper en ontdek een Tavira die het eerst is gevormd door Romeinse invloeden en later door de Moren.

Een kenmerkend element is de oude brug, gebouwd in 1667 op Romeinse fundamenten. Vanaf hier loopt een kuier langs het rivierfront langs sparren tuinen en rijen wuivende palmen. De rijke Arabica-aroma's komen uit openluchtcafés, terwijl restaurants verleiden met hun lijngevangen oceaanoogst. Kleurrijke vissersboten langs de kade, en dit is de plek om een veerboot naar het nabijgelegen Ilha de Tavira te nemen, of maak een sightseeingtour over de Ria Formosa. Op het strand kun je je bij de drukte voegen of verdwalen tussen de getufte duinen. En later, in het donker, wordt Tavira verlicht, terwijl het historische erfgoed in de schijnwerpers staat.

Zie ook: Waar te verblijven in Tavira

1 Castelo

Castelo
Castelo

Gelegen op een geplaveide heuvel in de oude Arabisch kwart zijn de ruïnes van de stad Moors kasteel. De vesting stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw en werd gedeeltelijk herbouwd in de 17e eeuw, maar vandaag zijn alleen de buitenmuren overgebleven. Een steile reeks smalle treden leidt naar de wallen die de twee overgebleven torens van het kasteel verbinden, waarvan je er een kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht op de piramideachtige daken van Tavira en de verre kust. De binnenplaats is nu een trimtuin die in de lente bloeit tot vlekjes van levendige kleuren. Als je van je geschiedenis houdt, dan is het nabijgelegen kerk van Santa Maria do Castelo is ook de moeite waard om te onderzoeken. Binnen is het graf van Paio Peres Correia, een legendarische ridder die Tavira in 1242 hielp af te zien van de Moorse overheersing. Zeven van zijn cohorten rusten bij hem.

Locatie: Travessa da Fonte, Tavira

2 Igreja da Misericórdia

Igreja da Misericórdia toms_travels / gemodificeerde foto
Igreja da Misericórdia toms_travels / gemodificeerde foto

Een van de culturele hoogtepunten van de stad, de Igreja da Misericórdia, wordt ook beschouwd als het mooiste voorbeeld van Renaissance architectuur in de Algarve. De constructie van de kerk dateert uit het midden van de 16e eeuw en stond onder toezicht van meester-metselaar André Pilarte, wiens vingervlugge handen het indrukwekkende stenen portaal uithakden, dat werd bekroond door decoratieve engelen en heiligen. Binnen worden bezoekers verblind door een reeks van de 18e eeuw azulejos panelen die het interieur verlichten met een hemelsblauwe wassing. De tegels tonen scènes uit het leven van Christus.

Adres: Rua da Galeria, Tavira

3 Núcleo Museológico Islâmico

De Moorse overheersing heeft een onuitwisbare culturele indruk achtergelaten in de Algarve en het islamitische erfgoed van Tavira is een modern museum en interpretatiecentrum. Tot de artefacten uit de permanente periode behoren potten, borden, olielampen, tegels en diverse gebruiksvoorwerpen, waarvan er vele in uitstekende staat verkeren. Het vloeroppervlak bevat ook een gedeelte van de muur dat is blootgelegd tijdens restauratiewerkzaamheden die zijn achtergelaten in situ. De meest waardevolle tentoonstelling is de zogenaamde Tavira vaas, een uniek stuk met klei figuren daterend uit het einde van de 11e eeuw. Archeologen geloven dat het is gemaakt als onderdeel van een bruidsschat.

Adres: Travessa da Fonte, Tavira

4 Palácio Galeria

Palácio Galeria Rui Ornelas / gemodificeerde foto
Palácio Galeria Rui Ornelas / gemodificeerde foto

Het is het land van Portugal Paula Rego heeft hier geëxposeerd, maar het zijn niet alleen de grote namen van de hedendaagse kunst die genieten van exposure in deze uitstekende galerij; lokale kunstenaars worden ook aangemoedigd om hun werk te laten zien in deze prachtige suggestieve 16e-eeuws paleis gebouw. De tijdelijke tentoonstellingsruimte doet ook dienst als een ad-hocmuseum en je kunt bladeren door een verscheidenheid aan heilige kunst en verschillende archeologische vondsten in lichte kamers met houten vloeren. Delen van een afgegraven Moorse straat zijn in een van de galerijen onder glas te bewonderen.

Adres: Calçada da Galeria, Tavira

5 Igreja de Santa Maria do Castelo

Igreja de Santa Maria do Castelo
Igreja de Santa Maria do Castelo

De klokkentoren van deze indrukwekkende kerk is een plaatselijk herkenningspunt en staat prominent op de meeste foto's die over de westoever van de rivier zijn genomen. Gelegen in de buurt van het kasteel, de kerk van Santa Maria do Castelo dateert uit de 13e eeuw en beslaat de site van wat ooit de grootste moskee in de Algarve was. Veel van het oorspronkelijke gebouw werd verwoest tijdens de aardbeving in 1755, hoewel het hoofdportaal en vier ramen - prachtige voorbeelden van gotische architectuur - overleefden. Het verstilde interieur, gerestaureerd in de 19e eeuw, beschikt over een vroeg 16e-eeuwse kapel gebouwd in de florerende Manuelijnse stijl. In de buurt van het altaar is het graf van Dom Paio Peres Correia, commandant van de christelijke strijdkrachten in de Algarve. De overblijfselen van zeven van zijn ridders zijn ook hier begraven. Het hele gebouw is een aangewezen nationaal monument.

Adres: Rua Dom Paio Peres Correia, Tavira

6 Het rivierfront

Romeinse brug
Romeinse brug

Het getijde rivier Gilão is een bepalende natuurlijke eigenschap van Tavira. De stad ligt aan beide zijden van deze brede, pittoreske waterloop, verbonden door een laag gebogen voetgangersbrug van Romeins oorsprong - met name betoverend 's nachts. De meest lonende bezienswaardigheden kunnen worden genoten ten zuiden van de rivier, waar de meeste bezoekersattracties zijn geclusterd. Van Praça da República, een ontspannen wandeling door Rua do Cais, een met palmen omzoomde promenade volgepropt met cafécafés aan het water. Het voormalige stadsmarktgebouw, Mercado da Ribeira, is het waard om te ontdekken voor snuisterijen en handwerk, maar als je groenten en fruit wilt kopen, volg dan de esplanade naar de verkeersbrug waar de nieuwe stadsmarkt, verspreid onder het viaduct, kleur en smaak uitstraalt. Voor meer conventionele shopping ga je door naar de winkels en boetieks aan de voorkant Rua D. Marcelino Franco.

7 Ilha de Tavira en de Ria Formosa

Image
Image

Ilha de Tavira en de Ria Formosa

Tavira ligt praktisch binnen gehoorsafstand van Ilha de Tavira, een van de populairste strandbestemmingen van de Algarve. Deze enorme zandbank strekt zich helemaal uit tot Fuseta, zo'n 15 kilometer naar het westen. Dit is een van de weinige eilanden in de regio waar u een tent kunt opzetten en de aangewezen camping bij de steiger is tijdens de zomer vol. Dienende zonaanbidders zijn een paar café-restaurants. Als je liever de drukte verliest, draai je je flip-flops gewoon naar het westen en binnen 20 minuten kom je in je eigen ruimte. Tijdens het hoogseizoen kunt u vanaf het rivierfront in Tavira veerboten naar het eiland nemen. Als alternatief is er het hele jaar door een veerboot die vertrekt vanaf de steiger (als het weer het toelaat) Quatro Águas, twee kilometer ten oosten van het stadscentrum. Het is ook mogelijk om het mooie te verkennen Ria Formosa door deel te nemen aan een van de sightseeingcruises die vanaf de rivieroever van Tavira varen.

8 Torre de Tavira - Camera Obscura

Torre de Tavira - Camera Obscura toms_travels / gemodificeerde foto
Torre de Tavira - Camera Obscura toms_travels / gemodificeerde foto

Een van de meer ongewone dingen om te doen in Tavira is om een lift te nemen naar de top van de 100 meter hoge Torre de Tavira. De voormalige watertoren van de stad fungeert nu als een camera obscura, een optisch apparaat dat een fascinerend 360-graden real-time beeld van de stad beneden op een enorme witte schijf focust. Terwijl de spiegel ronddraait, wordt ook het panorama zichtbaar en is er een gids aanwezig om te wijzen op de historische bezienswaardigheden en lokale bezienswaardigheden van Tavira. Het is een low-tech spion in de lucht, maar de beelddefinitie is behoorlijk opmerkelijk.

Adres: Calçada da Galeria 12, Tavira

Officiële site: https://www.torredetavira.com

Dagtochten vanuit Tavira

Olhão

Kleurrijke visserijtrawlers in Olhão Steve Slater / gemodificeerde foto
Kleurrijke visserijtrawlers in Olhão Steve Slater / gemodificeerde foto

Kom vroeg aan in deze bruisende vissershaven om de beste aankopen te vangen aan de uitgestrekte rivieroever markt - een van de grootste en meest levendige in de regio. Twee overdekte hallen, een voor vis en zeevruchten, de andere verkoopt groenten en fruit en trekt zowel inwoners als toeristen, en u kunt gemakkelijk een hele ochtend in de buurt doorbrengen. Op zaterdagen staan buitenstalletjes langs de kade waar boeren seizoensproducten, waaronder jam, honing, noten, kruiden en specerijen, verzamelen. De stad zelf biedt een of twee historische weetjes. De parochiekerk, Nossa Senhora do Rosário, is de moeite van het bekijken waard, en je kunt de klokkentoren beklimmen voor een uitzicht over de oude stad. Later kunt u voor uitstel deelnemen aan een begeleide wandeling langs een van de natuurpaden die door het landschap slingeren achter de stad, of langs de kust langs de kust. Ria Formosa.

Locatie: ongeveer 26 kilometer ten westen van Tavira langs de EN125

11 Santa Luzia

Image
Image

Santa Luzia

De belichaming van het traditionele vissersdorpje van de Algarve, Santa Luzia wordt liefdevol beschouwd als de octopus hoofdstad van de regio vanwege de tientallen leeg Covos (potten) netjes gestapeld op de kade door vissers tussen expedities om hun ongrijpbare steengroeve te strikken. Vanzelfsprekend is octopus de delicatesse bij uitstek voor de vele klanten die ervoor kiezen om te dineren in de zeer gewaardeerde visrestaurants van Santa Luzia, waarvan er vele worden geconfronteerd met het brede bereik van de Ria Formosa. Rustig en vredig en zalig verstoken van de meer gebruikelijke attributen van het toerisme, kan de lagune worden verkend op boottochten aangeboden door een paar ondernemende lokale bewoners tijdens de zomer.

Locatie: ongeveer vijf kilometer ten westen van Tavira van de EM515 weg

Waar te verblijven in Tavira voor Sightseeing

Wij raden deze geweldige hotels in Tavira aan, in de buurt van de topattracties van deze charmante stad:

 • Pousada Convento Tavira: luxe, historisch hotel, stijlvolle inrichting, buitenzwembad, heerlijk ontbijt.

 • Maria Nova Lounge Hotel: mid-range prijzen, modern design, dineren op het dak, prachtige zwembaden, sauna en stoombad.
 • Vila Gale Tavira: betaalbare prijzen, centrale locatie, prachtige zwembaden, full-service spa, gratis ontbijt.
 • Taah Billa - Guest House: budget B & B, fantastische locatie, lichte kamers, kitchenettes.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Tavira kunt halen

  • Cork Tour: Een verblijf in Tavira heeft alles te maken met het absorberen van de Portugese geschiedenis in een aangename omgeving aan de rivier. Maar voor een totaal andere sightseeing-ervaring weg van de kust, neem een ontspannen 30 minuten rijden ten noordwesten naar São Brás de Alportel, diep in het achterland, om deel te nemen aan een Cork Factory Tour. Tijdens deze verlichte 90 minuten durende tour leer je alles wat je wilde weten, en meer, over de productie van kurk uit je vriendelijke gids.

  Ontdek meer must-see bezienswaardigheden in de buurt van Tavira

  Tavira is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Portugal, en als u onze reisroutes pagina volgt, zult u het meeste uit uw tijd in de Algarve kunnen halen. Enkele van de beste stranden van het land zijn te vinden in de regio, samen met eersteklas resorts. En als u uw swing wilt oefenen, staat deze pocket van Portugal bekend om zijn topklasse golfbanen.

  Tavira Map - Attracties
  Tavira Map - Attracties

  Aanbevolen: