Logo yachtinglog.com

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Larnaca

Inhoudsopgave:

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Larnaca
14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Larnaca

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Larnaca

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Larnaca
Video: TOP 10 Things To Do In Larnaca, Cyprus 2023! 2023, Oktober
Anonim

Larnaca (ook wel Larnaka genoemd) is een van de belangrijkste badplaatsen op Cyprus. Het strand wordt ondersteund door een promenade langs de zee met wuivende palmbomen en over het hoofd gezien door een squat fort. Slechts een paar stappen landinwaarts, de compacte oude stad is de thuisbasis van de prachtige Agios Lazaros (kerk van St. Lazarus) en een sfeervolle en afbrokkelende Turkse wijk waar de beroemde keramische ambachtslieden van Larnaca hun winkel hebben opgezet. Larnaca is een gemakkelijke plaats met een onderscheidende relaxte sfeer die het onderscheidt van de meer bruisende centra van Paphos en Limassol. Beter nog, het is ook in een uitstekende positie voor forays ten zuiden langs de kust naar enkele van de beste stranden van het eiland en landinwaarts naar de schilderachtige dorpjes en attracties van de Maheras bosregio.

1 Agios Lazaros

Agios Lazaros
Agios Lazaros

Nadat Lazarus uit de dood was opgestaan, woonde hij hier nog eens 30 jaar in Larnaca (toen bekend als Kition) en werd hij gewijd als bisschop van Kition. Toen hij uiteindelijk stierf - deze keer voor goed - werd hij hier begraven, waar nu de statige Agios Lazaros (kerk van St. Lazarus) staat. De kerk werd in de 9e eeuw gebouwd door keizer Leo VI en werd getrouw gerestaureerd in de 17e eeuw. Bekijk de ongelooflijk sierlijke iconostase voor een uitstekend voorbeeld van barok houtsnijwerk.

De kerk heeft vier koepels boven het schip en het dak wordt ondersteund door vier sets dubbele kolommen. De preekstoel is uniek geplaatst in een van deze kolommen en is rijkelijk versierd in verguldsel. In een andere kolom staat een zilveren icoon uit 1659, met een afbeelding van St. Lazarus. Er zijn ook indrukwekkende schilderijen van de Maagd en het Kind en St. George en de Draak. Naast de iconostase leidt een trap naar de Tombe van Lazarus (hoewel de overblijfselen daar gevonden werden in AD 890 - die al dan niet van Lazarus zelf zijn - werden verplaatst naar Constantinopel en later naar Marseille). Over de binnenplaats van de kerk is de Byzantijns museum, die een verzameling religieuze iconen en relikwieën bevat.

Adres: Agiou Lazarou (hoofdplein van Larnaca)

Accommodatie: waar te verblijven in Larnaca

2 Pierides Archaeological Foundation Museum

Dit fantastische museum, gevestigd in een gerestaureerd 18e-eeuws herenhuis, herbergt een opmerkelijke privétentoonstelling van Cypriotische oudheden, oorspronkelijk verzameld door Demetrios Pierides (1811-1895), een Cypriotische geleerde en archeoloog, en verder verrijkt door leden van zijn familie. Het museum werd opgericht in 1839 en bezit 2.500 tentoonstellingen, die zich van het Neolithicum tot de middeleeuwse periode uitstrekken.

In de eerste zaal zijn Neolithisch aardewerk en verschillende afbeeldingen van godinnen te zien, evenals kommen die in rituelen worden gebruikt. Room Two bevat meer aardewerk met afbeeldingen van vogels en vissen, evenals beeldjes die worden gebruikt in religieuze riten. Kamer drie bevat kannen van de site bij Marion, albasten vazen en een masker aan de muur, en Room Four heeft aardewerk uit de middeleeuwen en een glasverzameling, evenals enkele sieraden.

Adres: 4 Zinonos Kitieos Street

3 Hala Sultan Tekke

Hala Sultan Tekke
Hala Sultan Tekke

De serene, mooie Hala Sultan Tekke ligt aan de westelijke kant van het zoutmeer van Larnaca, drie kilometer ten westen van het centrum van Larnaca. Deze moskee, een belangrijke bedevaartplaats voor moslims, eert de natverpleegster van profeet Mohammed, Umm Haram, die naar verluidt op deze plek stierf nadat hij van haar ezel was gevallen, en een heiligdom werd in 645 na Christus gewijd aan haar tombe. moskee gebouw werd gebouwd door de Ottomanen en dateert uit 1816.

Larnaca Zout meer is een natuurreservaat en in de lente zijn grote zwermen flamingo's en eenden gemakkelijk te zien. In de mestzomer verdampen de wateren volledig, waardoor een verkruimelde witte laag van glinsterende zout op hun plaats achterblijft. Het gebied wordt omringd door een wandelpad, dat ook naar de Hala Sultan Tekke leidt en een heerlijke middagwandeling maakt. Vanwege het nogal chaotische openbaarvervoersysteem van Larnaca is het het gemakkelijkst om met eigen vervoer naar het meer en de moskee te gaan.

Locatie: 3 kilometer ten westen van Larnaca

4 Archeologisch Museum

In het Archeologisch Museum van Larnaca vindt u een verzameling vondsten uit de hele regio, van het Neolithicum tot de Romeinse tijd. De eerste kamer toont sculpturen, voornamelijk vrouwelijke torso's en terracotta figuren, terwijl de volgende kamer de aardewerkcollectie herbergt van opgravingen bij Kition (de oude naam van Larnaca) en Livadia, een dorp net ten oosten van Larnaca, met Myceense vazen en een verscheidenheid aan ornamenten in brons, klei en glas. Er zijn ook enkele neolithische voorwerpen uit Choirokoitia en wat glas uit de Romeinse tijd. Hoewel de collectie enigszins lukraak en niet goed gelabeld kan zijn, is het de moeite waard om hier te stoppen, vooral om de terracotta figuren te bekijken, die buitengewoon mooi zijn.

Een korte wandeling van het museum is de archeologische vindplaats van Ancient Kition, waar veel van de verzameling vandaan komt. Hoewel er niet veel te zien is, bekijk de restanten van de Cyclopaische muren en de ruïnes van tempels, die dateren uit de 13e eeuw voor Christus.

Adres: Plateia Kalogreon Street

5 Fort van Larnaca

Image
Image

Fort van Larnaca

Dit Ottomaanse fort uit 1625, direct aan de rand van de boulevard van Larnaca, werd gebruikt als de belangrijkste verdedigingslinie van de Ottomane voor de stad. Het staat op de plaats van een veel vroeger middeleeuws fort waarvan niets overblijft. Tijdens de Britse koloniale periode werd het fort veranderd in een gevangenis. Tegenwoordig is het de thuisbasis van Larnaca's kleine Middeleeuws museum en toont een kleine verzameling wapens en enkele geweldige zwart-witfoto's van de omgeving. Klimmen op de wallen biedt een goed uitzicht over de Middellandse Zee.

Aan de overkant is Larnaca's Grote Moskee, dat was ooit de Latijnse kerk van het Heilige Kruis en dateert uit de 16e eeuw. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen in de compound om het kleine kerkhof met zijn oude ingewikkeld opgesmukte grafstenen te bekijken.

Adres: Leoforos Athinon Promenade

6 Kamares aquaduct

Kamares aquaduct
Kamares aquaduct

Gebouwd in 1746, leverde dit indrukwekkende aquaduct aan de rand van de stad de watertoevoer van Larnaca tot de jaren 1930. Eens onderdeel van een gecompliceerd watersysteem dat een combinatie van tunnels gebruikte om water in de stad te leveren, werd het gebouwd in opdracht van de lokale Ottomaanse gouverneur en gestileerd op typische Romeinse aquaducten. Tegenwoordig zijn de nog altijd stevige 33 bogen die over de groene velden trekken een indrukwekkend zicht.

Kom tijdens de avond wanneer de bogen worden verlicht, of gedurende de dag, wanneer schapen worden begraasd in de velden tussen de bogen. Je kunt naar de bogen gaan door te springen op elke stadsbus die op weg is naar de K Cineplex.

Adres: Old Larnaca-Limassol Road

7 Turkse wijk

Turkse wijk Alan Samuel / foto gewijzigd
Turkse wijk Alan Samuel / foto gewijzigd

De interessantste wijk van Larnaca om te verkennen, begint de oude Turkse wijk (ook Skala genaamd) Fort van Larnaca en wandelt naar het zuiden in een wirwar van smalle straatjes. Verlaten door de Turkse bevolking van de stad na de Turkse invasie van Noord-Cyprus in 1974, werd Skala genegeerd en decennia lang in verval geraakt, maar heeft onlangs een uitbarsting van opleving ondergaan, omdat de ambachtelijke gemeenschap van Larnaca zijn keramische ateliers hier begint te verplaatsen.

Aangezien het district door moderne ontwikkelaars is genegeerd, heeft het veel van zijn traditionele karakter met witgekalkte huisjes behouden, nattily verfraaid met kleurrijke raamkozijnen. Kom hier naar een schilderachtige ouderwetse architectuurstijl die snel verdwijnt in de badplaatsen van Cyprus en blader door de pottenbakkerswinkels die opduiken op de achterste rijstroken.

Locatie: West uit Piyale Pasha Street

8 stranden

stranden
stranden

De stranden van Larnaca zijn van mei tot september overvol, terwijl zowel de lokale bevolking als toeristen naar het water trekken om af te koelen. Finikoudes-strand is gespannen langs de belangrijkste promenade en hoewel gunstig gelegen, is vrij weinig inspirerend en is een beetje een sardine-squeeze in het hoogseizoen vakantie. Mackenzie Beach (twee kilometer ten zuiden van het centrum) is veel mooier en heeft over het algemeen meer ruimte om je handdoek neer te gooien. Als je echter je eigen vervoer hebt, is het veel beter om een beetje naar het zuiden te gaan Cape Kiti Beach (15 kilometer ten zuiden van Larnaca) of Perivolia Beach (een kilometer ten zuiden van Cape Kiti Beach), die zelden meer dan een handvol zonaanbidders aantrekken en prachtig gelegen zijn in afgelegen baaien.

9 Stavrovouni-klooster

Stavrovouni-klooster
Stavrovouni-klooster

Ten westen van Larnaca, bovenop een grillige klif, bevindt het Stavrovouni-klooster zich in een prachtig isolement en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over het omliggende platteland. Opgericht in AD 327 door keizerin Helena (de moeder van keizer Constantijn), is het hele berggebied al lang belangrijk in lokale religieuze riten en tijdens de Grieks-Romeinse periode was de top de thuisbasis van een tempel ter ere van Aphrodite.

Keizerin Helena sponsorde de bouw van het klooster op zijn plaats en liet een fragment van het Heilige Kruis achter in het bezit van het kloostermonnograaf. In die tijd leed Cyprus onder een besmetting met giftige slangen en plaatselijke christenen geloofden dat het heilige kruis dat hier onder de zorg van de monniken was geïnstalleerd, een einde maakte aan de slangenplaag. Tijdens de Arabische aanvallen van de 15e eeuw werd het klooster platgebrand en het huidige gebouw dateert uit de 19e eeuw. Houd er rekening mee dat vrouwen niet zijn toegestaan in het eigenlijke klooster - hoewel ze het terrein met verbazingwekkende uitzichten en bezoek kunnen bekijken All Saints Church net buiten de compound. Mannelijke bezoekers zijn echter vrij om door het klooster te dwalen en de icon-beladen interieurs te verkennen. Je hebt je eigen vervoer nodig om hier te komen.

Locatie: 40 kilometer ten westen van Larnaca

10 Lefkara

Image
Image

Lefkara

Beroemd om zijn kantproductie, is het dorp Lefkara, ten westen van Larnaca, een heerlijke plek om te verkennen, vol met prachtig bewaard gebleven herenhuisarchitectuur, schilderachtige cafés en een bundel kantwinkels waar lokale vrouwen buiten in de zon zitten en nieuwe kantstukken creëren te koop. Lefkara-kant krijgt zijn bekendheid door het lokale verhaal dat Leonardo da Vinci hier in 1481 een stuk kant kocht om te worden gebruikt als altaarkleed in de kathedraal van Milaan. Als je klaar bent met winkelen, leiden de kronkelende steegjes je naar Lefkara Local Museum, met diorama's uit het traditionele lokale leven en staat vol met informatie over de geschiedenis van het dorp. Nadien slentert u door naar de Church of Archangelos Michael, die enkele belangrijke 12e-eeuwse icoonschilderijen bevat. Het dorp is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dus het is het beste om hier een auto te huren of een taxi te nemen.

Locatie: 38 kilometer ten zuidwesten van Larnaca

11 Agia Napa-klooster

Agia Napa-klooster
Agia Napa-klooster

In het midden van Agia Napa is dit beroemde Byzantijnse / Venetiaanse klooster, ook wel bekend als "Onze Lieve Vrouw van de Bossen", waarvan de legende zegt dat het werd gebouwd boven een grot waar een icoon van de Maagd Maria werd gevonden door een plaatselijke jager. Het was een van de laatste gebouwen die door de Venetianen in Cyprus werden gebouwd.

Het klooster werd in de 16e eeuw gesticht door een Venetiaanse edelmansdochter, die hierheen kwam op zoek naar een afgelegen toevluchtsoord nadat haar vader had geweigerd haar met een gewone burger te laten trouwen. Ze bouwde twee kerken, een katholieke en een orthodoxe, die beide nu onder hetzelfde dak staan. De fontein huis in het midden van de binnenplaats werd gebouwd als haar graf en draagt foto's van haar ouders, zichzelf, en een leeuw achter een hert.

De kerk overleefde de Ottomaanse Turkse invasie ongeschonden en was nog steeds in gebruik tijdens die periode, hoewel het in de 18e eeuw werd verlaten en in verval raakte. Bij de zuidelijke muur is een poort met een zwembad over het hoofd gezien door een enorme plataan vijgenboom, waarvan wordt gezegd dat het 600 jaar oud is. Er zijn elk uur bussen naar Agia Napa vanuit Larnaka, die u vlak naast het klooster brengen.

Adres: Plateia Seferi (Agia Napa Main Square)

12 Cape Greco

Cape Greco
Cape Greco

Een van de meest verbluffende panorama's op het hele eiland, en zeker de mooiste kustwandeling, Cape Greco, tussen Agia Napa en de stad Protaras, is het meest zuidelijke punt van Cyprus en heeft een fantastisch wandelpad dat je over de kliffen voert, direct naar de zuidelijke punt van het eiland. Het hele gebied is een nationaal park en er zijn handige banken geplaatst bij uitkijkpunten, zodat u kunt zitten en de uitzichten kunt bewonderen.

Het kustpad begint in het centrum Agia Napa stad, en je gaat gewoon naar het zuiden op Kryou Nerou Street tot het pad van het pad. Het hele pad duurt drie en een half uur om te lopen. Naast het kustpad, willen liefhebbers van wilde bloemen misschien ook de verschillende andere wandelroutes verkennen die zich aftekenen van het hoofdpad, waar in de lente een veelheid aan wilde orchideeën groeit.

Locatie: 50 kilometer ten oosten van Larnaca

13 Stranden van Agia Napa Bay

Stranden van Agia Napa Bay
Stranden van Agia Napa Bay

De beroemdste stranden van Cyprus liggen allemaal in het zuiden van het eiland rond de stad Agia Napa. De meest bekende is Nissi Beach, een lange strook perfect wit zand met een rotsformatie op het eiland vlak voor de kust aan de westkant van de stad Agia Napa. Houd er rekening mee dat Nissi's schoonheid betekent dat het in de zomer erg druk kan worden. Als je probeert te ontsnappen aan de drukte, ga dan naar Kermia Beach (twee kilometer ten oosten van Agia Napa), die kleiner is, maar net zo mooi, of ga naar Konnos Beach (twee kilometer ten oosten van Kermia Beach), wat een geweldige keuze is voor gezinnen met kinderen die het water in willen omdat de zee hier rustiger is dan elders.

14 Protaras

Protaras
Protaras

Protaras is een van de favoriete badplaatsen van Cyprus voor gezinnen op vakantie. De stranden hier - in het bijzonder Fig Tree Bay - heb fijn wit zand en ongelooflijk helder en kalm water dat geweldig is voor kinderen om veilig rond te spetteren. De stad zelf heeft een gemakkelijke sfeer ver weg van de drukte van grotere resorts, en de meeste mensen die hier op vakantie zijn, komen alleen voor luie stranddagen. De kleine kerk van Ayios Elias ligt op een piek naast de hoofdweg naar de stad, en als je een korte klim wilt, biedt de top een prachtig uitzicht over de hele kust. De busrit naar Protaras vanaf Agia Napa duurt slechts 20 minuten, dus je kunt gemakkelijk een bus nemen van Larnaca naar Agia Napa en dan verder naar Protaras, en dezelfde weg terug, in een dag.

Locatie: 51 kilometer ten oosten van Larnaca

Kaart van Larnaca - Attracties
Kaart van Larnaca - Attracties

Aanbevolen: