Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Chania

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Chania
8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Chania

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Chania

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Chania
Video: Palermo, Sicily Walking Tour - With Captions - 4K 2023, Oktober
Anonim

Chania (Hanía) aan de noordkust in het westen van Kreta moet een van de mooiste steden van Griekenland zijn. De geplaveide straten zijn gevuld met boho-chique boetieks die kleding, keramiek en lokale kunstwerken verkopen, en het is een favoriete bestemming voor vakantiegangers in Griekenland in augustus. Deze site is al bewoond sinds de bronstijd, toen de Minoans hier bijna 5.000 jaar geleden de oude stadstaat Kydonia stichtten. Chania bereikte echter zijn huidige lay-out in de 13e eeuw onder de Venetianen (1204-1645), die het versterkte en er de hoofdstad van het eiland van maakten. Onder de Ottomaanse Turken (1645-1898) woonde hier de pasha (Turkse gouverneur) van Kreta. In 1971 werd de hoofdstad van het eiland verplaatst naar Heraklion.

Zie ook: Verblijf in Chania

1 Oude haven

Oude haven
Oude haven

Het historische belang van Chania kwam voort uit de locatie als een haven, en nog steeds is de diepe, gebogen haven, die in de 14e eeuw zijn huidige verschijning onder de Venetianen heeft gekregen, de belangrijkste toeristische attractie. Gevuld met houten vissersboten en omringd door een promenade vol visrestaurants en cafés, gonst het van de bezoekers in de zomer en is het 's nachts helemaal betoverend. Ten oosten van de oude haven, let op de moskee, opgericht door de Ottomaanse Turken nadat zij Chania in 1645 hadden ingenomen. Voorbij de moskee, staan de arsenalen, waar de Venetianen hun galeien repareerden, en een jachthaven. Dit hele stuk kust wordt beschermd door een golfbreker en op zijn punt staat een vuurtoren - het is ontworpen door een Egyptische architect in 1839 en doet vreemd genoeg denken aan een minaret.

2 Maritiem museum van Kreta

Image
Image

Maritiem museum van Kreta

Dit museum volgt de eeuwenoude relatie van Kreta met de zee, van de Minoïers, via de Byzantijnse, Venetiaanse en Turkse periodes, tot de Duitse invasie van het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verspreid over twee verdiepingen omvat de collectie videopresentaties, verbazingwekkende scheepsmodellen, schilderijen, foto's en nautische uitrusting. Je vindt het aan de westelijke hoek van de oude haven, in een prachtig rood gebouw gebouwd door de Venetianen en gebruikt als een gevangenis. Merk op dat bij het Moro-dok, in een van de Venetiaanse arsenalen ten oosten van de oude haven, je ook de Minoa kunt zien, een gereconstrueerd 15e eeuw-BC Minoisch schip.

Adres: Fort Firkas, Akti Koundourioti, 73136 Chania, Kreta

Officiële site: www.mar-mus-crete.gr

3 Archeologisch Museum

De geschiedenis van Chania dateert van millennia tot ergens rond 2200 voor Christus, toen de Minoans de oude stadstaat Kydonia op dezelfde plek stichtten. Gehuisvest in de gotiek Kerk van San Francesco, een lichte en luchtige gewelfde ruimte (gebouwd door de Venetianen en later gebruikt als een moskee door Turken), dit museum houdt archeologische vondsten uit het westelijke Kreta die dateren uit de neolithische tot de Romeinse tijd. Er is een schat aan Minoïsche keramiek, geschilderde graf urnen, gouden sieraden en kleitabletten met inscripties. Andere opmerkelijke tentoonstellingen zijn eigenaardige beeldjes van klei van vogels met een gezicht, votieve keramische stieren, een Romeinse mozaïekvloer uit de derde eeuw en een indrukwekkende marmeren buste van de Romeinse keizer Hadrianus.

Adres: 21 Halidon Street, 73136 Chania, Kreta

4 Botanisch park en tuinen van Kreta

Image
Image

Botanisch park en tuinen van Kreta

Met zijn warme, zonnige klimaat en rijke, vruchtbare bodems, groeit Kreta op olijven en druiven en verbouwt het zelfs tropisch fruit, zoals avocado's en bananen. In dit zorgvuldig onderhouden park, aan de voet van de Witte Bergen, voert een meanderend twee kilometer lange pad je door een tuin vol met exotische bloemen en fruitbomen van over de hele wereld, met alles duidelijk gelabeld. Er zijn veel schaduwplekken met banken te midden van geurige kruiden zoals salie, munt en tijm. Bij de ingang kunt u een wandelstok en een hoed lenen. Bij het ticket is een gratis fles water inbegrepen. Er is ook een café-restaurant waar traditionele Kretenzische gerechten worden geserveerd, bereid met seizoensproducten van het park. Het is bereikbaar met de bus vanuit Chania en is een must voor plantenliefhebbers.

Adres: Fournes, 18 km ten zuidwesten van Chania, Kreta

Officiële site: www.botanical-park.com

5 De kloosters van het schiereiland Akrotiri

De kloosters van het schiereiland Akrotiri
De kloosters van het schiereiland Akrotiri

Het rotsachtige schiereiland Akrotiri, 10 kilometer ten oosten van Chania, herbergt drie kloosters. Agia Triada, gesticht in 1612, ligt te midden van zorgvuldig onderhouden olijfgaarden en sinaasappelboomgaarden, en centreert zich op een afgezonderde binnenplaats en een mooie kerk - je kunt olijfolie kopen die door de monniken is gemaakt. Een klein eindje rijden verderop staat het fortachtige Gouverneto, gesticht in 1537. Zelfs als het klooster gesloten is, is de locatie prachtig. Vanaf hier voert een voetpad langs Arkoudiospilia (Bear Cave), 140 treden naar beneden Katholiko, een verlaten klooster uit de zesde eeuw, gebouwd in een klif. Na het zien van de kloosters, ga je naar Stavros Bay voor een duik op het zandstrand waar Anthony Quinn danste in de film Zorba de Griek uit 1964.

6 Balos

Balos
Balos

De meest spectaculaire stranden van Kreta zijn vaak het moeilijkst te bereiken, en Balos is zeker een van hen. Excursieboten vertrekken vanuit Kissamos (40 kilometer ten westen van Chania), maar het is leuker om een voertuig te huren, bij voorkeur een 4x4-jeep, en om zelfstandig te reizen. Je zult moeten onderhandelen over een uitdagende zeven kilometer lange ruige baan Schiereiland Gramvousa - Zorg dat je langzaam en voorzichtig gaat. Vanaf het parkeerterrein loopt u via een steil voetpad (20 minuten) naar dit betoverende witte zandstrand, dat zich uitstrekt tot een prachtige turquoise en smaragdgroene lagune. Vanaf hier kun je door de kniehoge zee naar het kleine waden eilandje van Gramvousa, gekroond door een 16e-eeuws Venetiaans fort.Het strand is zalig na 17 uur, wanneer de excursieboten vertrekken, en je bent één met de natuur. Prins Charles en prinses Diana zwommen hier tijdens hun huwelijksreis in 1981.

7 Elafonissi

Elafonissi
Elafonissi

Aan de geïsoleerde zuidkust van Kreta ligt dit prachtige strand op ongeveer twee uur rijden van Chania (73 kilometer). De kleuren zijn hier geweldig - het zand krijgt roze tinten in bepaald licht, want het bestaat uit kleine stukjes schelpen en koraal en de zee is turkooisblauw. Je kunt door enkel-diep water naar een eilandje waden, wat een beschermd gebied is, de laatste halte voor vogels die migreren van Europa naar Afrika. Compleet met ligbedden en parasols te huur plus een kantine voor snacks, Elafonissi is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de warme, ondiepe zee. Het wordt erg druk, maar de meeste dagjesmensen vertrekken om 16:00 uur, waarna het heerlijk rustig is.

8 Samaria Gorge

Samaria Gorge
Samaria Gorge

De bergen van Kreta worden doorsneden door diepe kloven, waarvan de 18 kilometer lange Samaria de langste is. Het maakt een uitdagende wandeling, die je zelfstandig kunt doen of als onderdeel van een georganiseerde excursie. De ingang van de kloof ligt in het dorp Omalós, 42 kilometer ten zuiden van Chania. Het pad is aanvankelijk steil en ongelijk, daalt af door dichte dennenbossen. Diep in de rotsachtige kloof slingert het voetpad langs grote rotsblokken en op het smalste punt, de "IJzeren Poorten" (Síderoportes), is de Samaria slechts vier meter breed. Kijk uit voor Kri Kri, wilde geiten die uniek zijn voor Kreta. Draag ook stevig schoeisel en draag veel water. De kloof opent naar de zee in het dorp Ayía Rouméli, met een zwart zandstrand waar je kunt zwemmen. Vanaf hier kunt u de veerboot nemen naar Sfakia, dan gaat de bus terug naar Chania (75 kilometer).

Waar te verblijven in Chania voor Sightseeing

Wij raden deze hoog aangeschreven hotels in het centrum en langs de waterkant aan, in de buurt van de oude Venetiaanse haven en de sfeervolle oude binnenstad:

  • La Maison Ottomane: luxe boetiekhotel in het oude centrum, Ottomaanse stijl, met antiek gevulde kamers, lakens van Egyptisch katoen, heerlijk ontbijt in een privétuin.

  • Porto Veneziano Hotel: mid-range prijzen, uitzicht op zee, de haven, ontbijtbuffet met vers geperst sinaasappelsap, vriendelijk personeel.
  • Samaria Hotel: 4-sterrenhotel, in het commerciële centrum, mooi buitenzwembad, moderne inrichting.
  • Casa Veneta: budgetprijzen, in de oude stad, gastvrije gastheren, schone en comfortabele kamers, gratis parkeren.
  • Chania Kaart - Attracties
    Chania Kaart - Attracties

    Aanbevolen: