Logo yachtinglog.com

Latin Quarter, Parijs: 15 topattracties, tours en hotels in de buurt

Inhoudsopgave:

Latin Quarter, Parijs: 15 topattracties, tours en hotels in de buurt
Latin Quarter, Parijs: 15 topattracties, tours en hotels in de buurt

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Latin Quarter, Parijs: 15 topattracties, tours en hotels in de buurt

Video: Latin Quarter, Parijs: 15 topattracties, tours en hotels in de buurt
Video: Venice, Italy Walking Tour 2022 - 4K 60fps PART 1 - with Captions 2023, Oktober
Anonim

Atmosferische Parijse cafés, eigenzinnige boekwinkels en stijlvolle studenten geven het Quartier Latin een speciale Boheemse charme. Deze levendige, kunstzinnige en eclectische wijk is een van de oudste delen van Parijs. Tijdens de Middeleeuwen trok de Sorbonne-universiteit geleerden aan uit heel Europa die Latijn leerden en spraken, en de naam van het kwartier uitlegden. Er zijn nog steeds veel instellingen voor hoger onderwijs in deze historische academische wijk, waaronder La Sorbonne en het Collège de France. Grofweg begrensd door de Boulevard Saint-Michel, de Boulevard Saint-Germain en de rivier de Seine, vertegenwoordigt het Quartier Latin een gedeelte van het 5e arrondissement van de stad op de linkeroever.

Het grootste deel van het Quartier Latin is een middeleeuws doolhof van kronkelende, smalle straatjes en met stenen geplaveide steegjes, met een paar rustige, verborgen pleinen. Met uitzondering van de Boulevard Saint-Michel heeft deze wijk een uitgesproken ouderwets karakter. Dwaal door de zijstraten om de voetgangersstroken te verkennen. Neem een kijkje in de oude kerken, dineer aan boord van een boot aangemeerd aan de rivier de Seine en ontdek de ruïnes van een Romeins amfitheater. Het levendige gevoel van het Quartier Latin, met zijn restaurants, winkels, films en theaters, maakt tijd doorbrengen hier een van de leukste dingen om te doen in Parijs.

Zie ook: Waar te verblijven in het Quartier Latin van Parijs

1 Musée Cluny (Musée National du Moyen-Âge)

Musée Cluny (Musée National du Moyen-Âge)
Musée Cluny (Musée National du Moyen-Âge)

Ontdek de schoonheid en diepte van middeleeuwse kunst in het Cluny Museum. Dit Nationaal Museum van de Middeleeuwen is gevestigd in het 14e-eeuwse Hôtel de Cluny, voorheen het herenhuis van Parijs voor de benedictijnenabdij Cluny in de Bourgogne. Het gebouw ligt toevallig op de uitgravingslocatie van een oud gebouw Romeins badcomplex. Een van de kamers van het museum bevindt zich in de ruïnes van het voormalige frigidarium (koude baden), waar nu Romeinse en Gallische beeldhouwwerken uit de 1e eeuw na Christus te zien zijn.

Het Cluny Museum is vooral bekend om zijn verzameling middeleeuwse wandtapijten. De oudste van de wandtapijten is de Vlamingen Offrande du Coeur, een delicate liefdesverklaring gemaakt in de 15e eeuw. De grootste schat is de beroemde Dame met de Eenhoorn (Dame à la Licorne) tapijtreeks. Gemaakt in de 15e eeuw, de zes wandtapijten in de serie waren bedoeld als een allegorie van de vijf zintuigen en de geneugten van de zintuigen. Deze prachtig gedetailleerde wandtapijten zijn gemaakt in de "millefleurs" -stijl van die tijd. Deze techniek bevat ingewikkelde patronen van bloemen ("millefleurs" betekent "duizend bloemen"), dieren en vogels. Naast de eenhoorn, kijk uit voor het kleine konijntje en de vriendelijke honden.

Adres: 6 Place Paul Painlevé 75005 Parijs (station Métro Cluny-La Sorbonne, Saint-Michel of Odéon)

2 Pantheon

Pantheon
Pantheon

Dit beroemde monument van het Quartier Latin is een mausoleum met de graven van de meest prominente burgers van Frankrijk. Boven de façade van 18 Corinthische zuilen, staat op een inscriptie 'Aux Grands Hommes la Patrie Reconnaissante', wat betekent 'To Great Men, Their Country is Grateful'. De beroemde architect Jacques-Germain Soufflot werd in 1756 in opdracht van koning Lodewijk XV aangesteld om een grandioze kerk te bouwen ter vervanging van de verwoeste abdij van Sainte Geneviève. Soufflot slaagde erin een meesterwerk van neoklassieke stijl te creëren, met de architecturale eenvoud en monumentaliteit van de oudheid. Nadat de kerk voltooid was, werd het omgebouwd tot een mausoleum door de kerkramen omhoog te slaan om het interieur een sombere ambiance te geven. De naam Panthéon is geïnspireerd op de klassieke tempels van het oude Griekenland die aan meerdere goden waren gewijd. De hele ruimte van het Panthéon is gewijd aan het onthouden van de prestaties van de meest invloedrijke mannen van Frankrijk. Onder de hoofdkoepel werd hier de slinger van Foucault getoond, die de draaiing van de aarde bewees. Er zijn 72 geweldige burgers begraven hier. Onder de beroemde namen zijn de auteurs Victor Hugo en Emile Zola evenals de filosofen Voltaire en Rousseau.

Adres: Adres: 19 Place du Panthéon, 75005 Parijs (Metro: station Luxemburg)

3 Eglise Saint-Sevérin Saint-Nicolas

Eglise Saint-Sevérin Saint-Nicolas
Eglise Saint-Sevérin Saint-Nicolas

Terwijl je door het Quartier Latin loopt, neem je de tijd om de historische kerken te bewonderen, die vaak door de meeste toeristen worden overgeslagen. De Eglise Saint-Séverin Saint-Nicolas is een van de mooiste voorbeelden van Flamboyante gotische architectuur in Parijs. Met zijn donkere heiligdom verlicht door kaarsen, heeft de kerk een sombere en spirituele sfeer. De architectuur combineert verschillende stijlen, met een eenvoudig schip uit de 13e eeuw en glas-in-loodramen uit de 14e en 15e eeuw. Andere opmerkelijke details van het interieur zijn de pilaren met uitbundig gebeeldhouwde kapitelen en fantasievolle keystones. De kerk van Saint-Séverin Saint-Nicolas organiseert regelmatig klassieke orgelrecitals die open zijn voor het publiek. Veel bezoekers genieten van het bijwonen van een concert hier en vinden dat luisteren naar de heilige muziek bijdraagt aan de ervaring.

Adres: Adres: 3 Rue des Prêtes Saint-Séverin, 75005 Parijs (metro: Saint-Michel, Cluny-La Sorbonne of station Maubert-Mutualité)

Officiële site: https://www.saint-severin.com/

4 Boulevard Saint-Michel & Place Saint-Michel

Boulevard Saint-Michel & Place Saint-Michel Marie Thrse Hbert & Jean … / gewijzigde foto
Boulevard Saint-Michel & Place Saint-Michel Marie Thrse Hbert & Jean … / gewijzigde foto

De drukke hoofdstraat van de Boulevard Saint-Michel en het bruisende Place Saint-Michel brengen moderne energie naar het Quartier Latin.In tegenstelling tot de smalle middeleeuwse straatjes die in het grootste deel van de wijk strak zijn ingepakt, is de Boulevard Saint-Michel een brede moderne straat ontworpen door Haussmann in de 19e eeuw. De Boulevard Saint-Michel is omzoomd met kunstzinnige boekwinkels, kledingwinkels, drukke cafés en andere studentencafés.

Aan het einde van de Boulevard Saint-Michel, op een steenworp afstand van de rivier de Seine, ligt de Place Saint-Michel. Dit sfeervolle openbare plein is het echte hart van het Quartier Latin. Het plein is dag en nacht druk met de lokale bevolking op weg naar de metro, studenten die naar de les gaan en toeristen die de kathedraal van Notre-Dame bezoeken. Het middelpunt van de Place Saint-Michel is het monumentale Fontaine Saint-Michel. In opdracht van Haussmann onder Napoleon III, beeldt deze prachtige fontein de aartsengel Michael af die de duivel overwint. Het allegorische beeld roept het thema op van goed vechten tegen het kwaad. Stop in de toeristische traditie om een munt in de fontein te gooien en een wens te doen.

Adres: Adres: Boulevard Saint-Michel, 75005 Parijs (metro: Saint-Michel of Cluny-La Sorbonne)

5 Atmosferische middeleeuwse straten

Atmosferische middeleeuwse straten pepasaera / gemodificeerde foto
Atmosferische middeleeuwse straten pepasaera / gemodificeerde foto

Een verplichte toeristische ervaring verdwaalt in het labyrint van smalle straatjes in het Quartier Latin. De smalste straat is Rue du Chat Qui Pêche (The Cat Who Fishes), een steegje dat van de Rue de la Huchette naar de rivier de Seine loopt. Deze kleine straat biedt alleen voldoende ruimte voor voetgangers om een bestand te lopen. Rue de la Huchette is bekleed met kleine winkels en met restaurants gericht op toeristen en studenten (maar geen fijnproevers). Andere historische straten die het ontdekken waard zijn, zijn onder meer Rue Saint-Sevérin, waar de Eglise Saint-Sevérin is gevestigd, en Rue de la Harpe, een andere straat vol met restaurants en cafés.

Op de zacht glooiende heuvel van de Montagne Sainte-Geneviève, de Rue Mouffetard is een van de oudste en meest sfeervolle straten van Parijs. Deze smalle straat staat bekend als 'Mouffe' en is bezaaid met historische winkels, huizen uit de 16e tot 18e eeuw en leuke restaurants die populair zijn bij studenten. (Het bovenste deel van de straat is "Little Athens" met voornamelijk Griekse restaurants.) De straat is vooral levendig op weekendavonden wanneer veel straatmuzikanten komen om gasten te vermaken. Rue Mouffetard begint bij het Panthéon en eindigt bij de Place de la Contrescarpe, een aangenaam plein met veel terrasjes.

6 Bouquinistes & Boekhandels

Bouquinistes & Boekhandels
Bouquinistes & Boekhandels

Om de typische Quartier Latin-sfeer te ontdekken, kunt u een wandeling maken langs de Quai de la Tournelles, die langs de rivier de Seine loopt. Les Bouquinistes zijn boekverkopers aan de rivier langs de kades rond de Pont Marie (brug). Deze populaire openluchtboekhandel beschikt over aparte kraampjes vol met klassieke en moderne literaire werken. Naast gebruikte en nieuwe boeken zijn er ook ansichtkaarten en posters te koop. Aan de overkant van de boekenstalletjes op 53 Quai des Grands Augustins is Restaurant Les Bouquinistes. Dit moderne restaurant biedt de gastronomische keuken van Guy Savoy. Op een betoverende locatie in de buurt van de Pont Neuf, het restaurant biedt uitzicht op de rivier de Seine en de boekenstalletjes langs de kade.

De oude straten van het Quartier Latin zijn ook gevuld met vele eclectische boekhandels, waaronder de legendarische tweedehands boekhandel Shakespeare and Company op 37 Rue de la Bûcherie. Deze Boheemse boekwinkel verkoopt oude edities van alles, van Shakespeare tot James Joyce. Shakespeare and Company is een bekende verzamelplaats voor schrijvers, en sommige interne schrijvers wonen hier zelfs, slapend op bedden tussen de bibliotheekgangen. De winkel organiseert literaire evenementen zoals boeklezingen, kindertijd en boeklanceringen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Saint-Michel.

7 Dineren aan de rivier de Seine

Dineren aan de rivier de Seine
Dineren aan de rivier de Seine

Voor een onvergetelijke culinaire ervaring, kunt u een van de péniches langs de oevers van de rivier de Seine rond de Pont Saint-Michel proberen. péniches zijn charmante, kleine aangemeerde boten met uitnodigende restaurants. Deze bootrestaurants bieden een unieke toeristische ervaring die vaak wordt gemist door toeristen. De restaurants hebben een buitenterras met een magisch uitzicht op de rivier de Seine, Notre Dame kathedraal, de Ile-Saint-Louis, en de Pont Neuf (brug). Sommige piniches restaurants bieden ook live muzikaal entertainment.

Om te genieten van een meer luxe maaltijd, is er de legendarische Tour d'Argent, een van de meest gerenommeerde gastronomische restaurants van Parijs. Dit restaurant met een Michelin-ster bevindt zich op 15 Quai de la Tournelle, aan de waterkant van de rivier de Seine. De eetzaal verblindt de gasten met een spectaculair uitzicht op de Notre Dame kathedraal. Het verfijnde (en dure) restaurant staat bekend om zijn klassieke Franse keuken. Een van de legendarische desserts van het restaurant heet "Les Crêpes Belle Epoque" (crêpes geserveerd in een sinaasappelsaus). Zorg ervoor dat u van tevoren reserveert en passende kleding draagt. De dichtstbijzijnde metrostations zijn station Saint-Michel of Maubert - Mutualité.

8 Eglise Saint-Etienne du Mont

Eglise Saint-Etienne du Mont
Eglise Saint-Etienne du Mont

Een andere prachtige historische kerk, de Eglise Saint-Etienne-du-Mont werd gebouwd in de 15e eeuw, van de laatgotische periode tot de Renaissance. De architectuur toont de evolutie van stijlen. Het schip van de kerk is voorzien van een gotische gewelf, terwijl de ronde pilaren werden beïnvloed door het ontwerp van de Renaissance. De kerk is beroemd om zijn rood scherm, dat een centraal marmeren gedeelte en een wenteltrap aan beide uiteinden heeft.Bij de ingang van de Onze-Lieve-Vrouwkapel staan de epitafen van de filosoof Blaise Pascal en de toneelschrijver Jean Racine, die begraven zijn in de kerk. Er wordt ook gezegd dat de kerk een steen bevat van de tombe van Saint Genevieve. Spectaculaire 15e tot 16e eeuwse gebrandschilderde ramen geven scènes van de Apocalyps en de Parabel van het Huwelijksfeest weer.

Adres: Adres: Place Sainte-Geneviève, 75005 Parijs (metro: Maubert-Mutualité of kardinaal Lemoine-station)

9 Place de l'Odeon

Place de l'Odeon Dan / gemodificeerde foto
Place de l'Odeon Dan / gemodificeerde foto

De Place de l'Odeon is een elegant plein omzoomd door mooie oude Parijse gebouwen. Het belangrijkste monument op het plein is het indrukwekkende Théâtre de l'Odéon. Dit theater is de thuisbasis van de Comédie-Française, een theatergezelschap dat klassiek Frans theater uitvoert, zoals komedies van Molière en drama van Victor Hugo. Op warme dagen vinden studenten het leuk om op het overdekte terras en de trappen van het theater te blijven hangen. De charmante zijstraten rond het Place de l'Odeon zijn heerlijk om te verkennen. Maak een wandeling en ontdek de trendy boetieks en restaurants. Voor een verandering van omgeving op slechts een steenworp afstand, het rustige Jardins du Luxembourg zijn een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een picknicklunch in de setting van een formele Franse tuin. Het dichtstbijzijnde metrostation is Odéon.

10 Eglise Saint-Julien-le-Pauvre

Eglise Saint-Julien-le-Pauvre Guglielmo / gemodificeerde foto
Eglise Saint-Julien-le-Pauvre Guglielmo / gemodificeerde foto

Op de Quai Saint-Michel, voorbij het plein Viviani, is de Eglise Saint-Julien-le-Pauvre een interessante historische kerk. Het werd gebouwd in de hoge gotische stijl tussen het midden van de 12e en het midden van de 13e eeuw. In de 15e en 16e eeuw, werd de rector van de universiteit gekozen in deze kerk, en zijn bel werd gebeld om het begin van de lezingen aan te kondigen. Het interieur van de kerk Saint-Julien-le-Pauvre wordt gedomineerd door een met een pictogram ingericht scherm dat in 1901 werd geïnstalleerd. Het silhouet van de kerk is mooi vanuit een plek aan de Rue Galande nabij de Eglise Saint-Sevérin.

Adres: Adres: Rue Galande 79, 75005 Parijs (metro: Saint-Michel, station Cluny-La Sorbonne of station Maubert-Mutualité)

11 Sorbonne University

Sorbonne University
Sorbonne University

Bekend als "La Sorbonne", werd dit oude academische instituut in 1253 opgericht als een college voor arme theologiestudenten die op kosten van de school konden leven en studeren. Het college ontwikkelde zich al snel tot een vooraanstaande school voor theologie en werd een universiteit. Tijdens het bewind van Napoleon werd de Sorbonne aanzienlijk uitgebreid en kreeg de status van een staatsuniversiteit. De huidige gebouwen werden tussen 1885 en 1901 gebouwd met 22 grote collegezalen en honderden klaslokalen. De belangrijkste voorkant van de Sorbonne aan de Rue des Ecoles is versierd met allegorische afbeeldingen van de wetenschappen. De belangrijkste collegezaal, de Grand Amphithéâtre, heeft plaats voor 2.700, en het auditorium kenmerkt de beroemde muurschildering door de neoklassieke schilder Puvis de Chavannes, The Sacred Grove. Op de binnenplaats van de Sorbonne is een Barokke kapel gebouwd tussen 1635 en 1684.

Adres: Adres: Rue des Ecoles 47, 75005 Parijs (metro: Cluny-La Sorbonne of station Maubert-Mutualité)

12 Jardins des Plantes & Musée National d'Histoire Naturelle

Jardins des Plantes & Musée National d'Histoire Naturelle
Jardins des Plantes & Musée National d'Histoire Naturelle

Deze weelderige groene ruimte is een erfenis van de Koninklijke Tuin van geneeskrachtige planten die koning Lodewijk XIII in de 17e eeuw bewaarde. Het is een rustige plek om te ontspannen en te ontsnappen naar de natuur, in het hart van Parijs. De Jardins des Plantes bevat een botanische tuin met een uitzonderlijke variëteit aan bloemen en planten. De tuinen hebben een speciale focus op biodiversiteit en ondersteunen ecologische programma's. In de tuinen is het Musée National d'Histoire Naturelle, dat een uitgebreid overzicht biedt van de verschillende gebieden van natuurlijke historie, inclusief plantkunde (de verzameling bevat meer dan 10.000 plantensoorten), mineralogie (met opmerkelijke gigantische kristallen), zoölogie, ecologie en paleontologie. Het museum is ook een studieplek voor studenten van de nabijgelegen universiteit van Parijs.

Adres: Adres: 57 Rue Cuvier 75005 Parijs (metro: station Place Monge of Jussieu)

13 Archeologische vindplaats Arènes de Lutèce

Archeologische vindplaats Arènes de Lutèce ctj71081 / gewijzigde foto
Archeologische vindplaats Arènes de Lutèce ctj71081 / gewijzigde foto

De Lutetia Arena is de overblijfselen van een oud Romeins amfitheater van Parijs, ontdekt in 1869. Deze ruïnes geven een idee van de enorme afmetingen van het oorspronkelijke amfitheater, dat ooit werd gebruikt voor het organiseren van gladiatoren- en dierengevechten. De elliptische arena was 56 meter lang en 48 meter breed, ongeveer even groot als het interieur van het Colosseum in Rome. Het amfitheater werd rond 200 na Christus gebouwd in de Romeinse stad Lutetia (site van het huidige centrum van Parijs), maar later in dezelfde eeuw, tijdens een barbaarse inval in 285, werd het gebruikt als een steengroeve voor het bouwen van verdedigingsmuren. Hoewel het amfitheater slechts 36 rijen zitplaatsen had, kon het een publiek van 17.000 huisvesten, wat in de oudheid bijna de hele bevolking van de stad was.

Adres: Adres: Rue Monge 49, 75005 Parijs (metro: kardinaal Lemoine, station Place Monge of Jussieu)

14 Grande Mosquée de Paris

Grande Mosquée de Paris Amn Tsdn / geposte foto
Grande Mosquée de Paris Amn Tsdn / geposte foto

Ontdek een oase van islamitische cultuur midden in het Quartier Latin, op slechts een steenworp afstand van het museum van Natuurlijke geschiedenis. Een relatief recente toevoeging aan de wijk, de Grote Moskee van Parijs werd gebouwd tussen 1922 en 1926. De moskee wordt bezocht door de lokale moslimgemeenschap maar biedt ook toeristen een unieke en exotische ervaring. Het interieur van de Grand Mosque is een prachtig meesterwerk in de Hispano-Moorse stijl.De gebedsruimte beschikt over prachtige tapijten en de hammam repliceert de baden van Noord-Afrika met kleurrijke mozaïektegels. De patio met subtiel versierde bogen is geïnspireerd op het Alhambra-paleis in Granada.

Wandel door de weelderige, met fonteinen versierde tuinen en geniet van verse muntthee in de Salon de Thé (theesalon) op het terras, of geniet van een heerlijke maaltijd van authentieke couscous in de moskeeën restaurant. Het is ook mogelijk om de traditionele warme en koude baden te bezoeken en te ontspannen in de sauna. Controleer het schema; bepaalde dagen zijn gereserveerd voor mannen, anderen voor vrouwen. Voor degenen die meer willen weten over de architectuur, zijn rondleidingen beschikbaar. De theesalon en de ingang van het restaurant bevinden zich op een andere locatie dan de moskee, in een parallelle straat.

Adres: Adres: Ingang van de moskee: 2 Bis Place du Puits de l'Ermite; Theesalon en restaurant: 39 Rue Saint-Hilaire 75005 Parijs (metro: Place Monge of Censier - station van Daubenton)

15 Musée National Eugène Delacroix

Dit uitstekende kleine museum ligt aan de rand van het Quartier Latin en de wijk Saint-Germain-des-Prés. Het museum viert het leven en werk van de Franse romantische schilder Eugène Delacroix. De collectie omvat de carrière van Delacroix en geeft bezoekers een diepgaand gevoel van de kunstenaar. De tentoonstellingen van het museum tonen de verschillende thema's die Delacroix heeft afgebeeld, evenals zijn artistieke invloeden. Zo toont het museum Marokkaanse kunstvoorwerpen van zijn reis naar Marokko in 1832. Hoogtepunten van de collectie zijn de Magdalena in de woestijn schilderij tentoongesteld op de Salon van 1845 en een andere religieuze compositie genaamd de Onderwijs van de Maagd, geschilderd in 1842. Het museum beschikt ook over de enige drie pogingen van de kunstenaar om frescoschilderkunst te maken, gemaakt in 1834. Veel van de andere beroemde werken van Delacroix zijn te vinden in het Musée du Louvre over de Seine in het 1e arrondissement.

Adres: Adres: Rue de Fürstenberg 6, 75006 Parijs (metro: station Saint-Germain-des-Prés of Mabillon)

Officiële site: https://www.musee-delacroix.fr/en

Waar te verblijven in het Quartier Latin van Parijs voor bezichtiging

Het gebied tussen de Seine en de Boulevard Saint-Germain is een van de meest charmante in Parijs, met zijn wirwar van kleine straatjes vol met winkels, bistro's, cafés en kleine hotels. Dit staat bekend als het Quartier Latin en is een van de meest gewilde buurten, met een overvloed aan toeristische attracties op slechts een korte loopafstand van de Notre Dame, Sainte-Chapelle en twee van de beste kunstmusea van de stad. Deze zeer gewaardeerde hotels zijn in het Quartier Latin:

  • Luxe hotels: Tussen de Boulevard Saint-Germain en de rivier, tegenover het Louvre en op 10 minuten lopen van het Musee d'Orsay, beschikt Hotel Da Vinci over een spa, een zwembad, prachtig ingerichte kamers en uitstekende service. Het boetiekhotel Relais Saint-Germain ligt aan de Boulevard Saint-Germain in l'Odeon en is inclusief ontbijt en preferentiële tafelboekingen voor het diner in Le Comptoir. De ruime kamers van Relais Christine, in een rustige straat tussen de Boulevard Saint-Germain en IÎle de la Cité, kijken uit op een bloemrijke binnenplaats en beschikken over gratis parkeergelegenheid.

  • Middenklasse hotels: Hotel Pas de Calais wordt door een familie beheerd en ligt vlak bij de Boulevard Saint-Germain, in de buurt van het Musee d'Orsay. Het heeft een met glas overdekte binnenplaats met bloemen, gratis WiFi en individueel ingerichte kamers. Aan het andere eind van de Boulevard Saint-Germain, heeft boetiek Odeon Hotel geluiddichte ramen en ligt op vijf minuten lopen van de Metro en de Jardin du Luxembourg. De elegante en onafhankelijke Left Bank Saint Germain ligt vlak bij de Boulevard Saint-Germain.
  • Budget Hotels: Het hotel bevindt zich op slechts een steenworp afstand van het Cluny Museum. Sommige kamers van Hotel du College de France hebben ruime balkons met stoelen en tafels. Bijna naast de deur, in een rustige straat, biedt Hotel Marignan een gratis ontbijt en wasfaciliteiten. De Art Deco-accenten accentueren een aantal van de kamers in het Grand Hotel des Balcons, tussen de Boulevard Saint-Germain en de Jardin du Luxembourg; sommige zijn groot genoeg voor gezinnen.
  • Tips en rondleidingen: hoe u het meeste kunt halen uit uw bezoek aan het Quartier Latin, Parijs

    • Rondleidingen door het Quartier Latin: Neem deel aan een deskundige gids over een Night Quarter Night Walking Tour in Parijs voor een verkenningstocht van twee uur door de insiders over de bezienswaardigheden, geschiedenis, architectuur, personages en overlevering van de wijk. Deze begeleide avondwandeling neemt je mee van het middeleeuwse Parijs naar de ontmoetingsplaatsen van Picasso, de beat-dichters en Jim Morrison.

  • Word lid van de Café Lifestyle: Of je nu een kopje koffie drinkt aan een klein tafeltje aan de rue du Buci of in de beroemde Les Deux Magots, waar Hemingway ooit schreef, je kunt deze bijna verplichte Parijse ervaring niet missen.
  • Aanbevolen: