Logo yachtinglog.com

8 top toeristische attracties in Saint-Tropez & Easy Day Trips

Inhoudsopgave:

8 top toeristische attracties in Saint-Tropez & Easy Day Trips
8 top toeristische attracties in Saint-Tropez & Easy Day Trips

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 top toeristische attracties in Saint-Tropez & Easy Day Trips

Video: 8 top toeristische attracties in Saint-Tropez & Easy Day Trips
Video: 5 Best Places to Visit in the USA 2023, Oktober
Anonim

De naam Saint-Tropez roept beelden op van zonnebadende beroemdheden, designerboetieks en luxe jachten. Het is moeilijk te geloven dat deze betoverende stad ooit een eenvoudig vissersdorpje was. De aantrekkingskracht van Saint-Tropez werd voor het eerst ontdekt aan het einde van de 19e eeuw door de impressionistische schilder Paul Signac, die later kunstenaars als Matisse en Marquet hierheen lokte. Toen in 1955, de film Et Dieu Créa la Femme (En God Gecreëerde Vrouw), met in de hoofdrol Brigitte Bardot, veranderde deze kleine havenstad voor altijd in een legendarische badplaats, sprankelend te midden van de glitz van de Côte d'Azur.

Saint-Tropez is een van de meest glamoureuze plaatsen in Frankrijk, met zonnig weer, zandstranden en milde mediterrane wateren. Pittoreske pastelkleurige huizen, smalle geplaveide straten en schaduwrijke pleintjes dragen bij aan de charme. Naast de betoverende azuurblauwe zeeën, beschikt Saint-Tropez ook over een groen landschap van pijnbomen, olijfbomen, cipressen en struikgewas.

Zie ook: Waar te verblijven in St. Tropez

1 Vieux Port (oude haven)

Vieux Port (oude haven)
Vieux Port (oude haven)

De sfeervolle Vieux Port is het hart van Saint-Tropez, waar het oude vissersdorp voor het eerst tot leven kwam. Bezoekers zijn gecharmeerd door de idyllische scène van kleine vissersboten en modieuze jachten aangemeerd in de haven, die wordt omzoomd door pastelkleurige mediterrane huizen en levendige cafés met terrassen. Op het brede trottoir aan de rand van het water verkopen kunstenaars kleurrijke schilderijen met scènes van Saint-Tropez.

Een bekend etablissement langs de haven is de Café Senequier, te herkennen aan zijn felrode gevel en luifels. Een van de leukste dingen om te doen in Saint-Tropez is om te stoppen in dit café, of een van de anderen, voor een verfrissing, om te genieten van de zon en te genieten van mensen kijken.

Een andere attractie in de buurt van de haven is het Place aux Herbes, het oude marktplein dat in de vroege ochtend gevuld is met kleurrijke fruit-, groenten- en bloemenstalletjes. In de buurt Halle aux Poissons, de dagelijkse vismarkt (ook 's ochtends vroeg) biedt een aantal van de meest verse vis in de Provence, die wordt verkocht aan de lokale bevolking en de chef-koks van de goede restaurants van de stad. Er zijn ook veel gastronomische speciaalzaken in de omgeving. Omhullend de haven op het Noorden, de Môle Jean-Réveille promenade biedt een uitzonderlijk uitzicht op de Vieux Port. Deze idyllische locatie aan de kust inspireerde de impressionistische schilders. Luxe jachten in de haven zorgen voor een prachtig spektakel, vooral als de regatta "La Nioulargue" begin oktober wordt gehouden.

2 La Ponche: De oude stad

Klokkentoren van de Eglise de Notre-Dame de l'Assomption
Klokkentoren van de Eglise de Notre-Dame de l'Assomption

De oude binnenstad van Saint-Tropez, bekend als "La Ponche" grenst aan het havenbassin van de Vieux Port en ligt onder de citadel. La Ponche is het historische centrum van het vissersdorp en is het meest pittoreske deel van Saint Tropez. Een deel ervan is aangelegd als een voetgangersgebied met nauwe steegjes en schilderachtige kasseistrookjes vol met kleine winkels, luxe boetieks, cafés en restaurants. Toeristen kunnen deze levendige wijk beginnen verkennen in de Rue de la Citadelle die leidt naar het centrum van de oude stad. Sla linksaf op de Rue du Portail-Neuf tot het bereiken van de 18e eeuw Eglise de Notre-Dame de l'Assomption (26 Rue Gambetta). Met zijn prachtige Italiaanse barokke klokkentoren, deze kerk accentueert de skyline van Saint-Tropez. Binnen kunnen bezoekers de buste van Saint Tropez bewonderen, de patroonheilige van de stad, en het subtiel bewerkte houtsnijwerk. In de kersttijd is er een fijne Provençaalse kerststal. Door ten noordwesten van de Eglise de Notre-Dame de l'Assomption in de buurt van de haven verder te gaan en langs de Hôtel de Ville (Stadhuis), bezoekers zullen struikelen over de Palais des Bailli Pierre-André de Suffren wie was de baljuw van de Orde van Malta en een van de belangrijkste admiraals van de Franse marinevloot in de 18e eeuw.

3 Musée de l'Annonciade

Musée de l'Annonciade j-r met gepubliceerde foto
Musée de l'Annonciade j-r met gepubliceerde foto

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Saint-Tropez is het kunstmuseum, dat de voormalige is Chapelle Notre-Dame de l'Annonciade (Kapel van de Annunciatie), op een steenworp afstand van de haven van Saint-Tropez. Deze kapel, daterend uit 1510, was ooit de kerk van de Witte Penitenten, een katholieke broederschap gesticht in de Middeleeuwen. Met zijn opmerkelijke assortiment impressionistische schilderijen herinnert het museum aan het avant-garde artistieke verleden van het dorp. Het museum beschikt over een brede verzameling werken, van Signac's Pointillistische werken tot de levendige fauvistische schilderijen van Matisse en de suggestieve stukken in de stijl van de Nabis-stijl. De meeste tentoongestelde werken zijn gemaakt door kunstenaars die in de late jaren 1890 en aan het begin van de 20e eeuw in Saint-Tropez kwamen wonen en werken. Tot de artiesten behoren Paul Signac, Georges Braque, Pierre Bonnard, Henri Matisse, Edouard Vuillard, Raoul Dufy en Maurice de Vlaminck.

Adres: Rue de l'Annonciade 2, Place Georges Grammont, Saint Tropez

4 Citadel

Citadel
Citadel

Hoog boven het dorp Saint-Tropez torent de citadel uit het begin van de 17e eeuw. In de poort van de citadel staat een indrukwekkende opluchting van Paul Landowski, met een scheepskanon dat klaar is voor actie. Deze onheilspellende zeshoekige vesting herbergt nu de Musée d'Histoire Maritime (Museum van Maritieme Geschiedenis) in de ruimte die vroeger de kerkers van de citadel was. Het museum laat bezoekers het maritieme verleden van Saint-Tropez ontdekken via verhalen over mannen en vrouwen die de geschiedenis van het dorp hebben gevormd.Bezoekers kunnen meer te weten komen over de vissers van de stad die de wereldzeeën hebben bezocht, van korte visexpedities langs de kust van de Provence tot langere reizen aan boord van koopvaardijzeilboten. Vanaf de 16e eeuw begonnen ondernemende vissers over de Middellandse Zee van Europa te reizen naar het Ottomaanse rijk, daarna naar Afrika in de 18e eeuw en in de 20e eeuw naar de verre uithoeken van de wereld, waaronder Kaap Hoorn, India en het Verre Oosten. Bezoekers kunnen meer leren over deze exotische bestemmingen en over lokale helden zoals Bailli de Suffren, de beroemde zeeman van Saint-Tropez. Het museum heeft ook een prachtig uitzicht vanaf de bastions met prachtige vergezichten op de Golf van Saint-Tropez en de Massif des Maures bergketen.

Adres: Citadelle de Saint-Tropez

5 Openbare stranden

Openbare stranden
Openbare stranden

Hoewel Saint-Tropez beroemd is om zijn privéstrandclubs langs de Pampelonne, zijn verschillende openbare stranden gratis (behalve de kosten om ligstoelen en parasols te huren). De Plage de Bouillabaisse is een groot zandstrand direct buiten de haven van het dorp. Dit strand heeft gratis openbare douches en toiletten, evenals een restaurant aan zee. Tijdens de zomer wordt een zwemzone afgezet waar zwemmen is toegestaan en strandwachten over het gebied.

De Plage des Canoubiers is een groot zandstrand met gratis openbare douches en toiletten. Dit strand is populair bij inwoners van Saint-Tropez. In de schaduw van pijnbomen, de Plage des Salins is een groot, breed zandstrand met kristalhelder water. Dit gezinsvriendelijke strand heeft in de zomer strandwachten, gratis openbare douches en toiletten. De Plage de la Ponche en Plage de la Fontanette zijn in de oude wijk van La Ponche, aan de oevers waar vissers hun boten ooit aanmeerden. Deze kleine stranden zijn populair bij zonaanbidders op zoek naar een minder drukke, meer rustige omgeving. Hoewel het strand geen restaurant of snackbar heeft, zijn er veel restaurants in de buurt.

Naast de openbare stranden met goed uitgeruste faciliteiten, Saint-Tropez heeft ook meer natuurlijke stranden (zonder openbare toiletten of douches). De Plage des Graniers ligt dicht bij het centrum van het dorp, op loopafstand van de citadel. Deze kustlijn is een combinatie van zand en kiezels. Het landschap rond dit strand heeft een wild en ruig gevoel. De Plage de la Moutte is een klein zandstrand in een beschermde baai, toegankelijk vanaf het schilderachtige pad van de Treilles de la Moutte. Het prachtige landschap van Moutte Beach maakt het de ideale plek voor een ontspannen picknicklunch.

6 Place des Lices

Place des Lices j-r met foto gewijzigd
Place des Lices j-r met foto gewijzigd

Dit aangename, schaduwrijke stadsplein (ook bekend als Place Carnot) ligt in het hart van Saint-Tropez, op korte loopafstand van de Oude haven en de Annonciade Museum. Bezoekers zullen verrukt zijn van de charmante dorpssfeer. Op dit mooie plein onder de platanen verzamelen de oudere mannen van Saint-Tropez zich nog steeds om het oude spel van te spelen pétanque (de Provençaalse versie van jeu de boules). Op dinsdag- en zaterdagochtend, a traditionele Provençaalse markt maakt gebruik van dit ruime plein. Toeristen zullen genieten van het levendige tafereel met kleurrijke kraampjes vol met vers lokaal fruit, groenten en bloemen. Een andere attractie op de Place des Lices is de Café des Arts, een bekend etablissement waar de jeu de boules spelers en andere locals rondhangen. Dit café geeft een gevoel voor de gewone, alledaagse dorpssfeer die niet is veranderd, ook al is Saint-Tropez een resortstad van wereldklasse geworden.

7 Maison des Papillons (vlindermuseum)

Maison des Papillons (vlindermuseum)
Maison des Papillons (vlindermuseum)

Een bezoek aan het Maison des Papillons (vlindermuseum) biedt een verandering van tempo van zonnebaden, bezienswaardigheden bekijken en winkelen in Saint-Tropez. Met meer dan 35.000 tentoongestelde voorwerpen, laat het museum bezoekers een breed scala aan vlinders bewonderen - van uitgestorven soorten tot zeldzame soorten zoals de Black Apollo. De collectie bevat ook exotische soorten uit het Amazonegebied en de Salomonseilanden, die bekend staan als 'de mooiste vlinders ter wereld'. De exemplaren zijn ingedeeld per categorie en soms gepresenteerd in een omgeving met hun natuurlijke omgeving om een gevoel van kleur en camouflage te geven. Entomologen beschouwen de collectie van dit museum van uitzonderlijke waarde. De gemiddelde bezoeker zal ook genieten van de verscheidenheid en schoonheid van de vlinders die worden getoond.

Adres: 17 Rue Etienne Berny, Saint-Tropez

8 Sentier du Littoral: Scenic Seaside Path

Sentier du Littoral: Scenic Seaside Path akunamatata / gemodificeerde foto
Sentier du Littoral: Scenic Seaside Path akunamatata / gemodificeerde foto

Dit prachtige kustpad begint net buiten de oude wijk van La Ponche en loopt langs het schiereiland van Saint-Tropez. Het Sentier du Littoral biedt een aangename manier om de natuurlijke schoonheid van de kustlijn en de zeeomgeving te verkennen. De route omvat ruige voetpaden aan zee, een trap door de heuvels en zachtere paden langs het strand. Voor outdoortypen kan het pad van Sentier du Littoral worden benaderd als een wandelpad van een halve dag. Het is ook mogelijk om langs delen van het pad op weg naar het strand te lopen. Het pad leidt bijvoorbeeld naar de Plage des Salins met zijn brede kustlijn van fijn zand en schaduwrijke pijnbomen. Onderweg naar het strand van Salins is de Crique des Salins (kreek) en het graf van Emile Olivier, de voormalige eigenaar van de Château de la Moutte en laatste regeringsleider onder Napoleon III. Tijdens het wandelen langs dit parcours worden bezoekers gevraagd om het milieu te respecteren door zwerfvuil te vermijden en niet te roken.Het is ook aan te raden om wandelschoenen te dragen en om voorzichtig te zijn bij het wandelen door delen van het pad aan de rand van de klif.

Waar te verblijven in St. Tropez voor Sightseeing

De beste plek om te verblijven in St. Tropez is in de oude stad, waar u geplaveide straten, unieke winkels en een hele reeks restaurants met patio's vindt. Accommodaties zijn duur in St. Tropez, maar minder dure opties zijn iets verder weg te vinden. Een goede keuze voor diegenen met een meer gematigd bestedingsplan is om dichter bij de jachthaven te blijven, op 10 minuten rijden van de oude binnenstad, met mooie stranden en restaurants. Hieronder staan wat zeer gewaardeerde hotels op geweldige locaties:

 • Luxe hotels: Het Hotel Sezz is een trendy hotel met moderne kamers met de designtalenten van Christopher Pillet. Het hotel, op slechts enkele minuten van de oude binnenstad, heeft ook een van de grootste zwembaden in de stad en de kamers hebben buitendouches. Een korte wandeling naar het centrum is het boetiekhotel Villa Cosy, met uitzonderlijke service, onberispelijke kamers en een ontbijtservice bij het zwembad als u dat wenst. Het Chateau De La Messardiere ligt op een verhoging boven de oude stad en biedt een prachtig terras dat uitkijkt over de baai. Het hotel heeft een oproepbare shuttleservice die 24 uur per dag rijdt en u binnen vijf minuten naar de stad brengt.

 • Middenklasse hotels: Het onlangs gerenoveerde en gunstig gelegen Hotel des Lices biedt lichte, luchtige kamers en een zwembad. Het ligt in de buurt van de haven en beschikt over gratis parkeergelegenheid, die in de zomer kritiek kan zijn. De La Bastide du Port ligt zeer dicht bij het strand en heeft grote kamers met uitzicht op zee; parkeren is inbegrepen. Aan de bovenkant van de middelste prijsklasse heeft het Hotel de Paris Saint-Tropez een hippe en leuke sfeer en beschikt het over een indrukwekkend zwembad op het dak en een aangename binnenplaats.
 • Budget Hotels: Hotel Playa biedt gezellige kamers tegen een aantrekkelijke prijs op een goede locatie in de buurt van de jachthaven. De eenvoudige kamers van Hotel L'Ecurie du Castellas bieden een spectaculair uitzicht over het water en het omliggende landschap en een goed restaurant. Een beetje verder weg, maar met kamers met een balkon met uitzicht op een zwembad, is het comfortabele Hotel La Romarine.
 • Dagtochten vanuit Saint-Tropez

  Cannes

  Cannes
  Cannes

  Aan het andere eind van de Franse Rivièra (ongeveer 90 minuten rijden), de legendarische vakantieoord van Cannes doet zijn reputatie van elegantie en glamour eer aan. Voor veel toeristen is Cannes een must-see op een route van de Côte d'Azur. De met palmen omzoomde, grootse boulevards van de stad lopen langs de pittoreske waterkant en jachthavens van de baai van Golfe de la Napoule, de perfecte omgeving om te genieten van de zon of een ontspannen wandeling te maken. Bijna elk jaargetijde is aangenaam in Cannes, dankzij het milde mediterrane klimaat met milde winters. Zonnebaden of dineren aan het strand is aangenaam van mei tot oktober. Reizigers die in mei komen, zullen de Festival de Cannes filmfestival, een prachtige rode loper-affaire, bijgewoond door filmmakers en beroemdheden uit de hele wereld. In elk seizoen is Cannes een prachtige plek om musea te bezoeken, te winkelen in luxe boetieks en te genieten van gastronomische maaltijden in chique restaurants. Op de rit naar Cannes, kunnen toeristen ook willen stoppen bij Fréjus (halverwege Saint-Tropez en Cannes). Deze aantrekkelijke havenstad wordt gewaardeerd om zijn prachtige jachthaven, zandstranden en interessante romaanse kathedraal.

  • Lees verder:
  • 14 Hoogwaardige toeristische attracties in Cannes

  Leuk

  Leuk
  Leuk

  Voorbij Cannes (ongeveer 30 minuten verder met de auto), is Nice een voorbeeld van de charme en cultuur van de Franse Rivièra. Deze prachtige kuststad geniet van mild, zonnig weer en een spectaculaire locatie aan de Baie des Anges. Het meest emblematische gezicht in Nice is het Promenade des Angles, waar inwoners en toeristen zich kunnen koesteren in de zon, genieten van het uitzicht op zee en de levendige sfeer opsnuiven (het is een geweldige plek om mensen te kijken). Andere topattracties in Nice zijn de sfeervolle Vieille Ville (Oude stad); de Colline du Château park; en vier geweldig kunstmusea: het Musée Matisse, het Musée Chagall, het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain en het Musée des Beaux Arts.

  • Lees verder:
  • 12 Hoogwaardige toeristische attracties in Nice

  Ramatuelle en Port-Grimaud

  Ramatuelle en Port-Grimaud
  Ramatuelle en Port-Grimaud

  Slechts 10 kilometer ten zuiden van Saint-Tropez (ongeveer 15 minuten rijden), Ramatuelle is een typisch Provençaalse stad, gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van Pampelonne. Het middeleeuwse dorp is een cluster van oude gebouwen die ronddraaien in het patroon van een slakkenhuis, met kronkelende geplaveide straten die naar mooie pleinen leiden. De karakteristieke mediterrane architectuur van het dorp is voorzien van crèmekleurige gevels met felgekleurde luiken. Geurige jasmijn, kamperfoeliebloesems en levendige bougainville bloeien door het hele dorp. In het centrum van de stad, de 16e-eeuwse parochiekerk, de Eglise Notre-Dame, heeft een 14e-eeuwse klokkentoren en een prachtig decoratief interieur met goudblauwe beeldjes. Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het ervaren van de lokale cultuur, is het de moeite waard om het traditionele te bekijken Provençaalse markt gehouden op de Place de l'Ormeau op donderdag- en zondagochtend.

  Een andere charmante Provençaalse stad in de buurt is Port-Grimaud (ongeveer acht kilometer van Saint-Tropez). Deze verkeersvrije badplaats aan het water doet denken aan Venetië, met wandelpaden en loopbruggen (parkeerplaatsen liggen buiten het resort). De meeste van de kleurrijke huizen langs de grachten hebben hun eigen ligplaatsen buiten hun voordeuren.Bezoekers kunnen gebruik maken van motorboten die beschikbaar zijn voor self-drive huren om de grachten te verkennen. Toeristen kunnen eenvoudig een bezoek brengen aan zowel Ramatuelle en Port-Grimaud als andere Provençaalse dorpjes op een dagtocht. De beste manier om een ontspannende sightseeing-ervaring te beleven, is door de excursie naar de kust van de Provence te maken, waarbij u beide steden bezoekt.

  Massif des Maures

  Massif des Maures
  Massif des Maures

  Een populaire toeristische bestemming in de buurt van Saint-Tropez, het Massif des Maures-gebergte strekt zich uit over 60 kilometer langs de kustlijn tussen Hyères en Fréjus, op ongeveer 20 kilometer van Saint Tropez. Binnen het Massif des Maures liggen 26 oude dorpen. Een van de mooiste dorpen, Bormes-les-Mimosas verrukt bezoekers met zijn levendige florale decoraties en huizen met een rood dak en pastelkleurige luiken. De meest opvallende attracties in Bormes-les-Mimosas zijn de prachtige 16e-eeuwse kapel en een terras met een uitzonderlijk uitzicht nabij de kasteelruïne van het dorp. Nog een schilderachtig middeleeuws dorp, Collobrières heeft aangename pleinen versierd met fonteinen en in de schaduw van platanen.

  Een van de natuurlijke hoogtepunten van het Massif des Maures is de Corniche des Maures, een gebied tussen de zandstranden van Le Lavandou en Saint-Tropez. De Corniche des Maures biedt een uitzonderlijk landschap met veel afgelegen baaien en indrukwekkende kliffen. In het dichtbeboste bos van de Corniche des Maures ligt het Monastère de la Verne, dat de monastieke familie van Bethlehem van de Hemelvaart van Virgin en Saint-Brunois huisvest. Bezoeken aan het klooster moeten van tevoren worden geregeld met het Collobrières Office of Tourism.

  Meer badplaatsen en prachtige steden in de buurt van Saint-Tropez

  Saint-Tropez is een paradijs voor strandliefhebbers en is perfect voor een zonnige en ontspannen vakantie. Terwijl Saint-Tropez een van de meest bekende resorts aan de Franse Rivièra is, zullen bezoekers ook blij zijn met andere minder ontdekte badplaatsen langs de nabijgelegen Middellandse Zeekust, zoals Fréjus, Saint-Raphaël en Sainte-Maxime. Een andere must-see resort aan de Côte d'Azur is glitzy Cannes, minder dan twee uur rijden of iets meer dan twee uur met de trein. Toeristen die meer geïnteresseerd zijn in authentieke lokale cultuur dan glamour, moeten een bezoek brengen aan de havenstad Toulon, op 90 minuten rijden. Na een bezoek aan de kustbestemmingen van het gebied, wacht het platteland buiten Saint-Tropez. De charmante pastorale streek van de Provence ligt op twee tot drie uur rijden. Vooral vermeldenswaardig zijn de middeleeuwse heuveldorpjes van de Luberon en het door de UNESCO beschermde natuurgebied.

  Saint Tropez Map - Attracties
  Saint Tropez Map - Attracties

  Aanbevolen: