Logo yachtinglog.com

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Pretoria

Inhoudsopgave:

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Pretoria
10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Pretoria

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Pretoria

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Pretoria
Video: Palermo, Sicily Walking Tour - With Captions - 4K 2023, Oktober
Anonim

In de vruchtbare vallei van de Apies-rivier, aan de voet van het Magaliesberg-gebergte, staat Pretoria bekend als de Jacaranda-stad dankzij de gloed van paarse bloemen die de vele parken en tuinen in het voorjaar opfleuren. Pretoria is ook de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en deelt de status van hoofdstad met Kaapstad en Bloemfontein. De stad ligt ongeveer 55 kilometer van Johannesburg, maar de twee steden lijken een wereld apart. Pretoria is een stad van ambtenaren, diplomaten en verzorgde woonwijken met een grote populatie Afrikaners. Het is ook een belangrijke industriële stad en een educatieve en culturele hub. De Universiteit van Pretoria werd opgericht in 1930; en UNISA, de Universiteit van Zuid-Afrika, is een van de grootste open universiteiten ter wereld. De belangrijkste toeristische attracties zijn de vele historische gebouwen, monumenten en musea van de stad, evenals de prachtige botanische tuinen en natuurreservaten, waarvan sommige uitstekende mogelijkheden voor het bekijken van wild bieden op slechts een klein eindje rijden van het stadscentrum.

Zie ook: Waar te verblijven in Pretoria

1 Nationale tuin van Pretoria

Image
Image

Nationale tuin van Pretoria

De Nationale Botanische Tuin van Pretoria, in de oostelijke buitenwijken van de stad, is een vredige oase dicht bij de stad. De 76 hectare grote tuinen belichten Zuid-Afrikaanse soorten met meer dan de helft van de boomsoorten van het land, evenals veel bloeiende planten, cycaden, aloë en andere indrukwekkende collecties. Een kwartsietkam snijdt het park in twee delen, met vegetatie in de warmere noordkant die half contrasteert met die in het koudere zuidgerichte deel. De planten zijn gegroepeerd op basis van hun klimatologische regio, zoals de savannen van de Karoo, kustbossen en de graslandvlakten van Namibië. Verharde natuurpaden leiden door de natuurlijke vegetatie van de rotsachtige bergrug boven de tuin. Ook op het terrein, de Nationaal Herbarium is de thuisbasis van de grootste verzameling plantensoorten in Zuid-Afrika met meer dan een miljoen soorten die hier zijn gecatalogiseerd en opgeslagen. Na het verkennen van de prachtige tuinen, kunnen bezoekers genieten van een maaltijd in het restaurant aan het meer.

Adres: 2 Cussonia Avenue, Brummeria, Pretoria

Officiële site: https://www.sanbi.org/gardens/pretoria

2 Voortrekker Monument

Voortrekker Monument
Voortrekker Monument

Hoog boven op een heuvel ten zuiden van het stadscentrum, is het Voortrekker-monument een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed en een van de meest bezochte historische monumenten van het land. Het werd gebouwd in 1949 ter nagedachtenis aan de Voortrekkers, de Boeren die in het midden van de 19e eeuw noordwaarts naar onbekend gebied duwden. Deze 40 meter hoge vierkante granieten structuur is een belangrijk herkenningspunt in de stad met trappen die leiden naar de Hall of Heroes waar 27 marmeren reliëfs de Grote Trek van 1838 uitbeelden. Rondom het monument is een muur afgebeeld met ossenwagens die de trekwagons voorstellen. Op 16 december van elk jaar schijnt een zonnestraal door een opening in de koepel en verlicht een cenotaaf eronder, die luidt. "Ons vir jou, Suid-Afrika" ("We are for you, South Africa"). Af en toe organiseert de zaal klassieke muziekuitvoeringen, die de uitstekende akoestiek benadrukken. Museumexposities beelden momentopnamen van het leven af tijdens deze belangrijke periode. Na het verkennen van het interieur, kunnen bezoekers genieten van een panoramisch uitzicht op Pretoria vanaf het dak of genieten van een maaltijd in het restaurant.

Adres: Eeufees Road, Pretoria

Officiële site: https://www.vtm.org.za

3 Nationale zoölogische tuinen van Zuid-Afrika

Image
Image

Nationale zoölogische tuinen van Zuid-Afrika

De National Zoological Gardens van Zuid-Afrika beslaan 85 hectare en bieden een hele dag dierenplezier voor het hele gezin. Deze grote dierentuin omvat een doorlopende volière, een reptielenhuis met een verzameling dieren van over de hele wereld, evenals het enige binnenlandse aquarium van het land waar bezoekers vele vissoorten, waaronder haveloze tandhaaien, kunnen zien. Tot de grote collecties van zoogdieren behoren hoogtepunten zoals het tentoonstellen van leeuwen en tijgers, nijlpaarden en olifanten. Om de dierentuin te verkennen, kunnen bezoekers per uur golfkarretjes huren, op de kabelbaan rijden voor een vogelvlucht of een wandeling maken langs de paden om de dieren van dichtbij te bekijken; draag comfortabele schoenen omdat het terrein ruim is. Nachtelijke bezoeken en overnachtende kampeeravonturen zijn ook beschikbaar.

Adres: 232 Boom Street, Pretoria

Officiële site: https://www.nzg.ac.za

4 Editor's Pick Ann van Dyk Cheetah Center

Ann van Dyk Cheetah Center fiverlocker / foto gewijzigd
Ann van Dyk Cheetah Center fiverlocker / foto gewijzigd

In het Ann van Dyk Cheetah Center, op ongeveer 45 minuten rijden van Pretoria, kunnen dierenliefhebbers van dichtbij komen met enkele prachtige Afrikaanse wezens. Dit non-profitcentrum werd in 1971 opgericht als een fokproject voor cheeta's en heeft sindsdien met succes Afrikaanse wilde honden, Kaapse gieren en bruine hyena's onder andere gefokt. Het centrum was ook de eerste fokker van de zeldzame koning cheetah. Bezoekers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan educatieve rondleidingen, waaronder een rondleiding van drie uur en een aanraakervaring waarbij de gasten begeleiders begeleiden tijdens de voederrondes en genieten van een aai-ervaring met deze sierlijke dieren. Dit is een fantastische gelegenheid voor fotografen om close-upafbeeldingen te maken en de kosten helpen bij het financieren van instandhoudingsprojecten.

Officiële site: https://www.dewildt.co.za/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=62

5 Uniegebouwen

Uniegebouwen
Uniegebouwen

De Uniegebouwen liggen in prachtige tuinen en het hoogste punt van de stad op de Meintjieskop-heuvel in de buurt van het historische Kerkplein, site van de eerste nederzetting van de stad.Ontworpen door Sir Herbert Baker in 1913, combineert dit indrukwekkende assortiment zandsteen gebouwen Italiaanse Renaissance, Engelse Renaissance en Kaap Nederlandse stijlen. Het is de zetel van de regering en herbergt ook de kantoren van de president en de staatsarchieven. In de tuinen, die aflopen in terrassen naar Kerkstraat, zijn de Delville Wood Memorial, ter nagedachtenis aan de Zuid-Afrikaanse soldaten die zijn gesneuveld in de Eerste Wereldoorlog; standbeelden van de Zuid-Afrikaanse premiers Louis Botha, J.B.M. Hertzog en J.C. Smuts; evenals een negen meter hoog standbeeld van Nelson Mandela. Bezoekers komen hier om een wandeling te maken door de tuinen, lonken de architectuur, en bewonder het indrukwekkende uitzicht op de stad. De site heeft ook een speciale plaats in de harten van veel Zuid-Afrikanen na de inauguratie van voormalig president Nelson Mandela die hier in 1994 plaatsvond.

Adres: Arcadia Park, Church Street, Pretoria

6 Freedom Park

Freedom Park avilasal / gemodificeerde foto
Freedom Park avilasal / gemodificeerde foto

Freedom park zit op Salvokop Hill met een panoramisch uitzicht en beschrijft het verhaal van de bevrijding van Zuid-Afrika en eert degenen die een belangrijke rol hebben gespeeld. De site werd in 2007 voor het publiek geopend en omvat een reeks ontroerende gedenktekens en een indrukwekkend museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van de natie vanaf de dageraad van de mensheid tot de dag van vandaag. De site kijkt uit op het nabijgelegen Voortrekker Monument en andere belangrijke oriëntatiepunten van de stad hieronder. Een hoogtepunt is de Wall of Names, gegraveerd met de namen van al diegenen die zijn omgekomen in de grote conflicten in Zuid-Afrika; een eeuwige vlam; en de Gallery of Leaders, een inspirerende blik op rolmodellen op weg naar vrijheid. Rondleidingen duren ongeveer twee uur en bieden fascinerend inzicht in de verhalen die hier worden weergegeven, evenals de symbolische kenmerken van de architectuur.

Officiële site: https://www.freedompark.co.za/

7 Natuurreservaat Moreleta Kloof

Natuurreservaat Moreleta Kloof Crystian Cruz / aangepast foto
Natuurreservaat Moreleta Kloof Crystian Cruz / aangepast foto

Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, Natuurreservaat Moreleta Kloof overspant 100 hectare in de uitlopers van Moreleta Kloof nabij het stadscentrum. In de 19e eeuw was het reservaat een melkveebedrijf en een van de oorspronkelijke gebouwen is omgebouwd tot een restaurant waar bezoekers kunnen dineren op een mooi terras, vaak met een parade van dieren in het zicht. Springbok, impala, bushbuck, zebra en struisvogel behoren tot de dieren die in het park te vinden zijn, evenals een overvloed aan vogels. Een zijrivier stroomt door het reservaat en biedt water voor de dieren, en wandelpaden variëren in lengte van 1,5 kilometer tot meer dan drie kilometer. Andere mooie groene ruimtes dicht bij het stadscentrum zijn onder meer Natuurreservaat Faerie Glen, onderdeel van de Moreleta Spruit Nature Trail, die een kronkelend pad volgt langs de oevers van een beek door steeds veranderende landschappen, evenals Natuurreservaat Groenkloof met wandel-, paardrij- en 4WD-routes. Birders zullen genieten van de Austin Roberts Bird Sanctuary genoemd naar de Zuid-Afrikaanse ornitholoog die een populair handboek over de vogels van Zuid-Afrika schreef. Vogelhuiden langs de oevers van het stuwmeer en meer dan 100 inheemse soorten maken hier hun thuis.

Officiële site: https://moreletakloof.co.za/about/

8 Melrose House

Melrose House
Melrose House

Melrose House, een nationaal monument, biedt bezoekers de ervaring van een stap terug in de tijd naar de late 19e eeuw. Gebouwd in 1866 door rijke zakenman George J. Heys, was dit knappe Victoriaanse huis waar het Verdrag van Vereeniging, het Vredesverdrag dat de Anglo Boer Oorlog beëindigt, werd ondertekend in 1902. Gevuld met antiek, is het huis een uitstekend voorbeeld van bewaard gebleven Victoriaanse architectuur. Hoogtepunten zijn de glas-in-loodramen, porseleinornamenten, schilderijen van Britse kunstenaars en sierlijke architectonische hoogstandjes. Rondleidingen zijn beschikbaar. Het huis wordt ook gebruikt voor kunsttentoonstellingen, concerten en antiekbeurzen en het café serveert snacks in de theetuin.

Adres: 275 Jacob Maré Street, Pretoria

9 Ditsong Musea van Zuid-Afrika

Ditsong Musea van Zuid-Afrika stuart001uk / gemodificeerde foto
Ditsong Musea van Zuid-Afrika stuart001uk / gemodificeerde foto

Ditsong Musea van Zuid-Afrika is een groep van acht nationale musea met belangrijke culturele collecties. De Ditsong National Museum of Natural History, voorheen bekend als het Transvaal Museum, heeft een buitengewone verzameling van zoogdieren, amfibieën, fossielen, geologische specimens en archeologisch materiaal. In de vogelhal van Austin Roberts kunnen bezoekers meer dan 800 soorten vogels zien die inheems zijn in Zuid-Afrika. Een ander Ditsong Museum is het Nationaal museum voor culturele geschiedenis met Bosjesmannen gravures, een etnologische sectie, Kaap-Nederlands meubilair, zilver en archeologisch materiaal. De Kruger Museum, een bescheiden Victoriaans huis in Church Street, is het oudste en bekendste huis in de stad. Van 1883 tot 1900 was het de thuisbasis van Paul Kruger, president van de voormalige Transvaalse Boerenrepubliek, en is nu een museum met aandenkens en exposities met betrekking tot zijn leven en de politiek van die tijd. Sammy Marks House is een ander historisch huis dat een bezoek waard is. Dit grootse Victoriaanse herenhuis was de thuisbasis van de succesvolle industrieel en zijn familie van 1885 tot 1909 en bevat nog steeds de meeste originele meubels en ornamenten. Na een rondleiding hier kunnen bezoekers genieten van thee en scones in de tuin.

Officiële site: https://www.ditsong.org.za/aboutus.htm

10 Natuurreservaat Rietvlei

Natuurreservaat Rietvlei
Natuurreservaat Rietvlei

Rietvlei Nature Reserve ligt aan de rand van Pretoria en biedt een rustige ontsnapping naar de natuur en geweldige safari-ervaring op minder dan 20 minuten rijden van het stadscentrum.De dam is gebouwd tijdens de Grote Depressie en vormt nu 15% van de watervoorziening van Pretoria en ondersteunt ook een reeks highveld-spellen die opnieuw in het gebied zijn geïntroduceerd. Eland, rood hartebeest, buffel, blesbok, waterbok, zebra, zwarte gnoes, nijlpaard en zelfs cheetah behoren tot de dieren die hier te vinden zijn, en gelukkige bezoekers kunnen zelfs de witte neushoorn vinden. Birders moeten opletten voor de vogels van de komische secretaresse, evenals de blauwe kraan, de nationale vogel van Zuid-Afrika en een broedende paardenaren. Het reservaat omvat 3.800 hectare glooiende heuvels, uitgestrekte graslanden, goed gemarkeerde wegen en natuurlijk de dam zelf, waar vissers hun lijnen vanaf de noordelijke en westelijke kusten kunnen uitwerpen. Andere hoogtepunten zijn de leeuwentours, wandel- en ruiterpaden, vogelhuiden, een populaire theetuin en een speeltuin om de kinderen bezig te houden.

Officiële site: https://rietvlei-reserve.co.za/

Waar te verblijven in Pretoria voor Sightseeing

We raden deze hoog aangeschreven hotels in Pretoria aan met gemakkelijke toegang tot de topsites in de stad:

  • Menlyn Boutique Hotel: luxe boetiekhotel, uitstekende service, stijlvolle inrichting, gastronomisch restaurant, spa- en wellnesscentrum.

  • Southern Sun Pretoria: middenklasse hotel, comfortabele kamers, schaduwrijk zwembad, fitnesscentrum.
  • Morning Star Express Hotel: driesterrenhotel, vriendelijk personeel, moderne inrichting, pendeldienst.
  • Holiday Inn Express Pretoria-Sunnypark: budgethotel, verbonden met een winkelcentrum, moderne kamers, mooi buitenzwembad.
  • Pretoria-kaart - Attracties
    Pretoria-kaart - Attracties

    Aanbevolen: