Logo yachtinglog.com

12 top toeristische attracties in Kaapstad en eenvoudige dagtochten

Inhoudsopgave:

12 top toeristische attracties in Kaapstad en eenvoudige dagtochten
12 top toeristische attracties in Kaapstad en eenvoudige dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 top toeristische attracties in Kaapstad en eenvoudige dagtochten

Video: 12 top toeristische attracties in Kaapstad en eenvoudige dagtochten
Video: Macau Hong Kong-Bezienswaardigheden in Macau City en Macau Hong Kong Ferry 2023, Oktober
Anonim

Verleidelijk tussen de bergen en de zee, pronkt Kaapstad met trots haar natuurlijke schoonheid. De iconische Tafelberg, die boven de stad uitsteekt, biedt het perfecte plateau voor panoramische uitzichten die zich uitstrekken tot de glinsterende Atlantische Oceaan, botanische tuinen lonken van de hellingen en de lange blonde stranden van de stad, ondersteund door torenhoge pieken, behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Onder de oppervlakte borrelt een onweerstaanbaar avontuur. Reizigers kunnen meedoen met allerlei buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, surfen en paragliden, walvistochten maken en kooiduiken met geweldige witte haaien.

Als de oudste Europese nederzetting in Afrika heeft Kaapstad een rijk en soms turbulent verleden. Op Robbeneiland kunnen historici zien waar Mandela 18 jaar gevangen zat. In het achterland is het elegante Stellenbosch een Nirvana voor fijnproevers. Langs de ruige kust snellen schilderachtige tochten in bergen die naar de zee duiken, pinguïns waggelen over ongerepte stranden en Cape Point maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed met een van de rijkste bloemenrijken ter wereld.

Zie ook: Waar te verblijven in Kaapstad

1 Tafel Berg

Tafel Berg
Tafel Berg

Met een stijging van 1.087 meter ten zuiden van het stadscentrum, is de platgeplante Tafelberg het meest gefotografeerde oriëntatiepunt in Zuid-Afrika en een constante herinnering dat de natuur koningin is in deze prachtige stad aan zee. Gebouwd uit massieve bedden van zandsteen en leisteen, vormt de berg het noordelijke uiteinde van het Kaapse Schiereiland en ligt daarbinnen Nationaal park Tafelberg. Het park beschermt een verbazingwekkende diversiteit aan planten en meer dan 1.470 soorten bloemen - het rijkste bloemenrijk van de planeet - evenals dieren zoals schattige gestuikte dassies (rotshyraxen), caracals en bavianen. In het park flankeert Devil's Peak de berg in het oosten, en Lion's Head in het westen, terwijl de rotsen bekend staan als de Twaalf apostelen doem over de badplaatsen aan de Atlantische kust.

Een laag wolken, het 'tafelkleed' genoemd, bedekt vaak de top van de berg, maar wanneer de wolken helder zijn, kunnen bezoekers vanaf de top genieten van een spectaculair uitzicht op Kaapstad en het hele Kaapse schiereiland. Breng een trui mee want het kan aan de bovenkant koud en winderig zijn. Voor degenen die weinig tijd en energie hebben, een revolving kabelbaan klimt naar de top, over de afstand van 1.244 meter in zeven minuten. De kabelbaan loopt dagelijks - behalve bij harde wind, dus het is een goed idee om de website te controleren of te bellen voor de huidige omstandigheden voordat je eropuit trekt. Probeer ook om tickets online te reserveren om lange rijen te vermijden. Op het bovenste station van de kabelbaan heeft een café een klein uitzichtterras en dient als vertrekpunt voor drie korte wandelingen, die de gigantische schaal van het landschap benadrukken. Degenen die de berg te voet willen beklimmen, kunnen kiezen uit meer dan 350 verschillende routes die in moeilijkheidsgraden variëren. Afhankelijk van het vertrek duurt de klim tussen twee tot vier uur. Voor een prachtig uitzicht op de Tafelberg en het beste uitkijkpunt om dit iconische oriëntatiepunt te fotograferen, wandelen of omhoog rijden Signal Hill of Lion's Head - beide bieden een adembenemend uitzicht vanaf hun toppen.

Officiële site: https://www.tablemountain.net

2 Kirstenbosch National Botanical Gardens

Kirstenbosch National Botanical Gardens
Kirstenbosch National Botanical Gardens

In een prachtige omgeving aan de oostelijke hellingen van de Tafelberg, maken de botanische tuinen van Kirstenbosch deel uit van het Cape Floristic Region dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De site werd door Cecil Rhodes in 1902 nagelaten aan de staat en de tuinen werden in 1913 opgericht om de inheemse flora van het land te behouden - een van de eerste botanische tuinen ter wereld met deze missie. Meer dan 20.000 inheemse Zuid-Afrikaanse plantensoorten worden verzameld, verbouwd en bestudeerd in het heuvelachtige 528 hectare grote natuurreservaat van inheems bos en fynbos. Van bijzonder historisch belang zijn een haag van wilde amandelbomen geplant door Jan van Riebeeck in 1660 en een laan van kamfer- en vijgenbomen geplant door Cecil Rhodes in 1898. De bloemen, struiken en bomen zijn zo gerangschikt dat een show van bloesems en kleur verheldert de tuinen het hele jaar door. Mis de proteas, de geurende tuin niet; de indrukwekkende verzameling cycaden; de Sculpture Garden en het Botanical Society Conservatory, een op maat gemaakte kas met planten uit droge streken. Goed gemarkeerde paden lopen door de beboste hellingen en de Tree Canopy Walkway biedt een panoramisch uitzicht over de met bergruggen omgeven tuinen. Een van de paden leidt door een ravijn naar de top van de Tafelberg. In de zomer zijn de tuinen een sfeervolle locatie voor openluchtconcerten.

Groene duimen en tuinliefhebbers moeten ook een bezoek brengen Bedrijfstuin, een oase van exotische bomen, bloemen, volières en vijvers in het hart van de stad. Terwijl u hier bent, kunnen bezoekers ook de Iziko Zuid-Afrikaans museum en planetarium en de Iziko National Gallery.

Adres: Rhodes Drive, Newlands, Kaapstad

Officiële site: https://www.sanbi.org/gardens/kirstenbosch

3 Signal Hill and the Noon Gun

Signal Hill and the Noon Gun
Signal Hill and the Noon Gun

Signal Hill ligt op vijf minuten rijden ten westen van het stadscentrum en biedt een adembenemend uitzicht over Kaapstad, de Tafelbaai en de glinsterende Atlantische Oceaan vanaf de 350 meter hoge top. De heuvel vormt het lichaam van de aangrenzende Lion's Head piek en werd genoemd voor zijn historisch gebruik toen signaalvlaggen van hier werden gevlogen om berichten naar naderende schepen te verzenden. Veel inwoners en bezoekers rijden omhoog om de zonsondergang te bekijken en te blijven om de glinsterende lichten van Kaapstad in het donker te laten ontbranden.Elke dag (behalve op zon- en feestdagen) op de middag, vuurt een kanon geactiveerd door een elektronische impuls van het observatorium een enkel schot af. Vroeger diende dit 'middaggeschut' om de exacte tijd te geven aan schepen die in de baai waren verankerd. Toeristen zijn van harte welkom om een gratis presentatie over de geschiedenis van de Noon Gun bij de Leeuwenbatterij bij te wonen en dan te blijven kijken naar het schieten. Degenen die naar de top van de heuvel gaan voor uitzicht op de zonsondergang moeten een jas meenemen omdat het fris kan zijn nadat de zon is ondergedompeld. Op drukke weekenden en op feestdagen ga je vroeg op zoek naar een parkeerplaats.

4 Stranden van Clifton en Camps Bay

Stranden van Clifton en Camps Bay
Stranden van Clifton en Camps Bay

Ongeveer zes kilometer van het stadscentrum lokken de stranden van Camps Bay en Clifton de buff, de gebronsde en de mooie - evenals het grote geld. In Clifton, St. Tropez in Kaapstad, kijkt een deel van het duurste onroerend goed van de stad over vier glanzende witte zandstranden geflankeerd door gladde granieten keien en gewassen door sprankelende, maar heldere, blauwe zeeën. Eerste strand is een favoriete volleyballocatie en biedt fatsoenlijke surfmogelijkheden wanneer de omstandigheden goed zijn. Net ten zuiden van Clifton pronkt trendy Camp's Bay met nog een prachtig strand, gesteund door het prachtige Twaalf apostelen en de kenmerkende top van Lion's Head. Mensen kijken is een kunst langs deze mooie, met palmbomen omzoomde strook, maar ook in de chique cafés en boetieks langs Victoria Street - vooral tijdens het weekend en op feestdagen wanneer de lokale bevolking en toeristen hier rondlopen om van het toneel te genieten. Camp's Bay en Clifton's Vierde strand bogen over de felbegeerde Blue Flag-status die wordt toegekend voor schoon water, veiligheid en milieubeheer, waardoor ze ook voor gezinnen een goede keuze zijn.

5 Het Victoria & Alfred Waterfront

Het Victoria & Alfred Waterfront
Het Victoria & Alfred Waterfront

Het Victoria and Alfred Waterfront, dat zich uitstrekt rond twee havenbekkens, is een bruisende uitgaanswijk die doet denken aan Fisherman's Wharf in San Francisco. Ooit was het een sjofele vissershaven. Deze opnieuw bebouwde wijk aan het water is nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad en veel van de oude gebouwen zijn bewaard en gerestaureerd. Miljoenen bezoekers per jaar komen hier naar de winkels, jazz-locaties, restaurants, hotels, theaters, toneelscholen, bioscopen en musea. Sportfans zullen dol zijn op de Springbok Experience Rugby Museum, dat het verhaal van het Zuid-Afrikaanse rugby volgt via interactieve tentoonstellingen. Two Oceans Aquarium bevat meer dan 300 soorten vis uit de Atlantische en Indische Oceaan, met name uit het gebied rond Kaap de Goede Hoop. Hoogtepunten zijn onder meer een aanraaktank, ontmoeting met pinguïns, roofvisexperimenten en duikervaringen, waarmee bezoekers fascinerende zeedieren van dichtbij kunnen bekijken. Uitstapjes naar Robben eiland vertrek uit de Nelson Mandela Gateway aan de waterkant, maar iedereen is welkom om de museumexposities hier te verkennen. Ten westen van de waterkant, de trendy Groene Punt district is ook de thuisbasis van het mooie Green Point Urban Park met zijn biodiversiteitstuin evenals de Kaapstad Stadion, dat in 2010 veel FIFA Wereldbeker wedstrijden organiseerde.

Adres: 19 Dock Road, V & A Waterfront, Kaapstad

Officiële site: https://www.waterfront.co.za

6 Editor's Pick Chapman's Peak Drive

Chapman's Peak Drive
Chapman's Peak Drive

Chapman's Peak Drive, liefkozend door de lokale bevolking 'Chappies' genoemd, is ongeveer 25 kilometer van het stadscentrum en is een van de meest adembenemende routes in de wereld. Gesneden in het pure gezicht van Chapman's Peak, dat zich naar de zee stort, slingert deze spectaculaire tolweg zich zo'n negen kilometer lang tussen Noordhoek en Hout Bay panoramisch passeren Chapman's Peak-punt onderweg. Met 114 krommen uitgehouwen in de rotswand, sommige meer dan 500 meter boven de zee, is dit niet een route voor mensen die gevoelig zijn voor reisziekte. Rond zonsondergang rijden auto's langs de panoramische uitzichtpunten terwijl toeristen een plek opzoeken om de zon te zien zinken onder het genot van een koel drankje in de aloude Zuid-Afrikaanse traditie die bekend staat als 'sundowners'. Zoek naar walvissen en dolfijnen in het zuiden in de glinsterende Atlantische Oceaan beneden en rijd langzaam en voorzichtig. De weg werd al enkele jaren aan en uit gesloten vanwege de gevaren van de zon, maar het is nu gestabiliseerd en is elke dag open - behalve tijdens zware weersomstandigheden. Behalve dat het wordt gebruikt als een locatie voor tv-commercials, is Chapman's Peak Drive de setting voor de populaire Cape Argus Cycle Race en Two Oceans Marathon. Na het bewonderen van het prachtige uitzicht op zee, kunnen hongerige reizigers zich tegoed doen aan verse vis in een van de uitstekende visrestaurants in Hout Bay.

7 Robben eiland

Robben eiland
Robben eiland

Bijna 400 jaar lang was Robbeneiland in Table Bay een brutale gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar in een klein celje had doorgebracht tijdens het apartheids-tijdperk. Tegenwoordig is het eiland een UNESCO-werelderfgoed en een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Tochten naar het eiland beginnen met multimedia-exposities in het museum aan de Nelson Mandela Gateway op de Victoria en Alfred Waterfront voordat reizigers aan boord gaan van schepen naar het eiland. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ruw zijn tijdens grote golven. Op het eiland bezoeken bezoekers de maximaal beveiligde gevangenis, De voormalige cel van Mandelaen de kalksteengroeve waar gevangenen werden gedwongen om rugbrekende arbeid te ondergaan. Misschien wel het beste deel van de tour is dat de gidsen voormalige gevangenen zijn van Robbeneiland die hun ervaringen delen en inzicht bieden in de wreedheden van de apartheid en de kracht van vergeving.Na het verlaten van dit helse eiland van zes vierkante kilometer zei Mandela: "Toen ik de deur uit liep naar de poort die naar mijn vrijheid zou leiden, wist ik dat als ik mijn bitterheid en haat niet achter liet, ik nog steeds in de gevangenis." Deze wijze woorden zijn nog krachtiger na een rondleiding hier. Reserveer ruim van tevoren.

Officiële site: https://www.robben-island.org.za/

8 Great White Shark Cage Duikt

Great White Shark Cage Duikt
Great White Shark Cage Duikt

In de kille wateren voor de kust van Kaapstad kunnen sensatiezoekers oog in oog komen te staan met een van de meest gevreesde roofdieren van de oceaan: grote witte haaien. Beschermd door de dikke spijlen van een ijzeren kooi, scoren duikers een flinke dosis adrenaline terwijl deze prachtige wezens binnen enkele centimeters van de tralies zwemmen. Touroperators in Kaapstad bieden haaienkooi-duiken in gebieden zoals Simon's Town, Dyer Island, Mosselbaai, Seal Island, en Gansbaai, de 'Great White Shark Capital of the World'. De beste tijd om deze prachtige wezens te zien is tussen april en oktober. Er is geen duikbrevet nodig omdat duikers zijn ingesloten in de op maat gemaakte kooien en een deel van het geld gaat naar haaienonderzoek en -behoud. Degenen die deze ontzagwekkende wezens op afstand waarderen, kunnen alle opwinding van de boot aanschouwen. Er zijn ook tours met zeehonden, dolfijnen, pinguïns en walvisspotten beschikbaar voor meer timide dierenliefhebbers.

9 Stadhuis en het kasteel van goede hoop

Stadhuis en het kasteel van goede hoop
Stadhuis en het kasteel van goede hoop

Geschiedenisliefhebbers kunnen twee opmerkelijke historische gebouwen binnen vijf minuten lopen van elkaar in het centrum van Kaapstad bezoeken. Het in 1905 gebouwde stadhuis van Kaapstad is een opvallende mix van Italiaanse neorenaissance en Britse koloniale stijl. De 60 meter hoge klokkentoren, met een klokkenspel geïnstalleerd in 1923, was gemodelleerd naar de Big Ben in Londen. Hoogtepunten van het interieur zijn de prachtige mozaïekvloeren, de marmeren trap en het indrukwekkende glas-in-lood. Let op het balkon met uitzicht Grand Parade waar Nelson Mandela, de toekomstige president van het land, in 1990 een juichende menigte toesprak na 27 jaar cel. Muziekliefhebbers moeten ook proberen een optreden bij te wonen van de Cape Philharmonic Orchestra hier gevestigd.

Aan de overkant van de Grand Parade is The Castle of Good Hope het oudste nog overgebleven stenen gebouw in Zuid-Afrika. Het werd gebouwd in 1666-79 als de residentie van de gouverneur en voor de bescherming van de vroege kolonisten, maar het kasteel, dat de vorm heeft van een vijfpuntige ster,

werd nooit blootgesteld aan een aanval. Een hoogtepunt hier is de William Fehr Collection, met foto's, porselein, fijn glas, keramiek en meubels uit de 17e tot 19e eeuw uit Zuid-Afrika, Europa en Azië.

Een korte wandeling van het fort naar het winkelhart van de Longmarket straat leidt naar Greenmarket Square, een sfeervol, klein, geplaveid plein met een aantal art-decogebouwen als achtergrond. Shoppers kunnen hier rondkijken op de kleine vlooienmarkt die hier elke dag van de week wordt gehouden, behalve op zondag. https://www.cpo.org.za/index.php?view=venueevents&id=2%3ACity+Hall&option=com_eventlist

10 The Heart of Cape Town Museum

In het Groote Schuur Ziekenhuis werd in 2007 het Heart of Cape Town Museum geopend ter ere van de veertigste verjaardag van de eerste harttransplantatie die hier door Christiaan Barnard werd uitgevoerd. Deskundige docenten nemen bezoekers mee op een fascinerende rondleiding van twee uur om recreatiemogelijkheden te zien van de operatiekamers in de werkelijke ruimtes waar de operatie plaatsvond. De rondleidingen verkennen ook alles, van de ethische implicaties van de tijd tot de geschiedenis van de ontvanger en de donor. Zelfs bezoekers zonder medische achtergrond waarderen het leren over de geschiedenis van deze levensreddende procedure.

Officiële site: https://www.heartofcapetown.co.za/

11 Iziko-musea van Zuid-Afrika

Iziko-musea van Zuid-Afrika David Stanley / gemodificeerde foto
Iziko-musea van Zuid-Afrika David Stanley / gemodificeerde foto

De Iziko-musea in Zuid-Afrika bestaan uit 11 musea onder leiding van een raad die is benoemd door de minister van Kunst en Cultuur. Een topmuseum in deze groep is het Bo-Kaap Museum in de District Bo-Kaap, een oude Maleisische wijk met fel beschilderde huizen met twee verdiepingen die nog steeds worden bewoond door de afstammelingen van slaven die in de tweede helft van de 17e eeuw vanuit Indië naar de Kaap werden gebracht. Dit uitstekende museum illustreert aspecten van het 19e-eeuwse islamitische leven in een zeldzaam vroeg Kaap-Nederlands huis rond 1763. Een kamer op het terrein herbergt een verzameling karren en rijtuigen.

De Oud herenhuis is een andere populaire attractie in de museumgroep. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1755 in een Nederlandse-Rococo-stijl en ligt in het centrum van Kaapstad aan de westkant van Green Market Square. Het voormalige stadhuis, voorheen het stadhuis van Kaapstad, toont nu een verzameling foto's die Sir Max Michaelis in 1914 aan het land heeft gepresenteerd, voornamelijk bestaande uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder Frans Hals, Jan Steen, Jacob van Ruysdael en Jan van Goyen.

Een ander hoogtepunt van de groep is de Koopmans-de Wet House, gebouwd in 1701 op een U-vormige plattegrond, met een façade van Louis Thibault (1771). Het originele interieur is bewaard gebleven en geeft een levendige indruk van de levensstijl van een succesvolle zakenman uit de 18e eeuw. Ook in de groep, de Zuid-Afrikaans museum en planetarium en de National Gallery, in Company's Garden, zijn een bezoek waard voor liefhebbers van natuurgeschiedenis en ontluikende astronomen.

Officiële site: https://www.iziko.org.za

12 Het District Six Museum

Het District Six Museum Brian Holsclaw / gemodificeerde foto
Het District Six Museum Brian Holsclaw / gemodificeerde foto

In 1966 waren 70.000 inwoners van multi-etnisch district Six verdreven toen de Zuid-Afrikaanse regering besloot dat de gemeenschap een witte zou worden. Dit aangrijpende museum eert de mensen in dit nu verdwenen district. Op de vloer van het museum is een grootschalige kaart waar voormalige bewoners worden aangemoedigd om hun oude huizen en kenmerken van hun wijk te labelen.

Adres: 25A Buitenkant Street, Kaapstad

Waar te verblijven in Kaapstad voor sightseeing

Wij bevelen deze handige hotels in Kaapstad aan met gemakkelijke toegang tot topattracties zoals de Tafelberg en het Victoria & Alfred Waterfront:

 • Manna Bay: luxe boetiekhotel, grenzend aan het nationale park Table Mountain, stijlvolle inrichting, high tea, prachtig buitenzwembad.

 • Blackheath Lodge: boetiekhotel midden in het centrum, geweldig personeel, thuis weg van huis, verwarmd zwembad, inheemse tuinen.
 • Antrim Villa: betaalbare prijzen, gunstige locatie, tropisch Afrikaans decor, vers fruit, zoutwaterzwembad.
 • Holiday Inn Express Cape Town City Centre: voordelige tarieven, moderne hoogbouw, centrale locatie, inclusief ontbijt.
 • Dagtochten vanuit Kaapstad

  Pinguïns in Boulders Bay

  Pinguïns in Boulders Bay
  Pinguïns in Boulders Bay

  Pinguïns zijn schattig in elke omgeving, maar ze zien waggelen in hun natuurlijke omgeving is een bijzondere sensatie voor natuurliefhebbers. Ongeveer een uur rijden van Kaapstad, Boulder's Bay in Simon's Town beschermt een broedkolonie van meer dan 2.000 bedreigde Afrikaanse pinguïns. Dit prachtige beschutte, witte zandstrand behoort tot de Tafelberg Nationaal Park Marine Beschermd Gebieden het park rekent een toegangsprijs voor toegang tot deze kusten. Maar het is het waard. Bezoekers kunnen genieten van close-up ontmoetingen met deze charismatische wezens, allemaal in een verbluffende omgeving met gigantische granieten rotsblokken, rotspoelen, rustige baaien en zalig onbeheerste stukken glanzend zand. Een korte wandeling van hier, Foxy Beach is ook geweldig om de pinguïns te bekijken met een loopbrug die langs de toplocaties loopt. Dit is een fantastische gezinsvriendelijke excursie voor dierenliefhebbers en strandliefhebbers.

  Officiële site: https://www.sanparks.org/parks/table_mountain/tourism/attractions.php

  Cape Point

  Cape Point
  Cape Point

  Ongeveer 60 kilometer van Kaapstad, ligt Cape Point in het zuidelijkste puntje van Table Mountains National Park en maakt deel uit van de Cape Floral Region, een UNESCO-werelderfgoed en een van de rijkste delen van de flora ter wereld. De schilderachtige rit vanuit Kaapstad langs het Kaapse schiereiland brengt reizigers langs de surfbreaks van Muizenberg, en de mooie badplaats van Kalk Bay, evenals de prim-pinguïn-kijkstranden in Simon's Town. Wildlife is ook divers op deze stijgende seacliff. Ongeveer 250 soorten vogels zijn hier te vinden, evenals eland, Kaapse zebra's, reptielen en troepen brutale bavianen. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht vanaf de Cape Point vuurtoren door de Flying Dutchman-kabelspoorweg of de vele trappen naar boven beklimmen. Andere activiteiten zijn walvissen kijken, scheepswrakken vanaf het strand en wandelingen in de natuur. Voor een wending aan dit oogverblindende kustlandschap tijdens de terugreis, rijdt u langs de 114 bochten van Chapman's Peak rijdenen stop voor een sappig visfeest in Hout Bay of Noordhoek. Kaappunt is de meest zuidwestelijke punt van Afrika, niet te verwarren met Kaap Agulhas, ongeveer 150 kilometer verderop, dat is de meest zuidelijke punt van het continent waar de stromingen van de twee oceanen - de Indische en de Atlantische Oceaan - samenkomen.

  Whale Watching in Hermanus

  Whale Watching in Hermanus
  Whale Watching in Hermanus

  Hermanus is ongeveer 120 kilometer ten oosten van Kaapstad en is een van 's werelds hotspots voor het bekijken van walvissen. Van juli tot november, grote aantallen zuidelijke rechtse walvissen migreren door deze wateren en bezoekers kunnen ze zelfs vanaf de kust zien - vooral tijdens de eerste maanden van september, oktober en november. Te voet zijn de beste plaatsen om deze prachtige wezens te zien vanaf de 12 kilometer lange Cliff Path, de uitzichtterrassen op de Oude Haven, en Sievers Point. Als alternatief kunnen toeristen deelnemen aan een begeleide zeekajaktocht, aan boord stappen op een van de populaire walvissafari's of genieten van een rondvlucht voor een vogelperspectief. Hermanus viert deze prachtige wezens met een jaarlijks walvisfestival in september, en de stad is ook populair vanwege de prachtige stranden en vele watersporten, waaronder vissen, zwemmen en duiken met haaienkooien.

  Stellenbosch: A Foodie's Dream

  Stellenbosch: A Foodie's Dream
  Stellenbosch: A Foodie's Dream

  Stellenbosch, ongeveer 53 kilometer ten oosten van Kaapstad, is een van de mooiste steden van Zuid-Afrika. Elegante Nederlandse landgoederen komen op te midden van een lappendeken van wijnrankenvelden en eeuwenoude eiken met bergen ertegenover. Deze levendige universiteitsstad bevindt zich in een pittoreske vallei en de vruchtbare gronden voeden enkele van de beste producten van het land, die de stad tentoonstelt in de veelgeprezen restaurants, sfeervolle buitencafés en populaire markten. Om een deel van de geschiedenis van de regio op te snuiven, bezoekt u de Village Museum, een groep van vier gerestaureerde huizen en tuinen daterend van 1709 tot 1850. Rupert Museum schijnwerpers werken van Zuid - Afrikaanse kunstenaars, en de botanische tuin bij de Universiteit van Stellenbosch is een heerlijke plek om te wandelen en te ontspannen met een biologische thee in het café. Buitenavonturen wachten in het mooie Natuurreservaat Jonkershoek waar natuurliefhebbers kunnen wandelen en fietsen over de wildernispaden. Ten noorden van Stellenbosch, Paarl beschikt ook over een prachtig landschap en een rijk agrarisch erfgoed, terwijl het charmante stadje Franschhoek, Ongeveer 35 minuten van Stellenbosch, staat bekend als de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Dichter bij Kaapstad, de Constantia Valley is een andere hotspot voor fijnproevers.

  Stellenbosch Map - Attracties
  Stellenbosch Map - Attracties
  Kaapstadkaart - Attracties
  Kaapstadkaart - Attracties

  Aanbevolen: