Logo yachtinglog.com

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Kenia

Inhoudsopgave:

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Kenia
14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Kenia

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Kenia

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Kenia
Video: Reisgids Kenia - 14 handige reistips voor Kenia die u moet weten voordat u vertrekt 2023, Oktober
Anonim

Kenia - de naam is bijna synoniem met het woord 'safari'. Misschien roept geen andere plaats op de planeet zo'n avontuurlijke en romantische geest op. De diversiteit aan dingen om te doen verblindt iedereen die een bezoek brengt, en het bekijken van de overvloedige flora en fauna van het land staat bovenaan de lijst. Zie drommen wildebeesten donderend over de savanne tijdens de Grote migratie in de Maasai Mara; oog in oog komen te staan met een olifant in Amboseli; of bewonder Lake Nakuru, bezaaid met duizenden flamingo's. In deze door de zon doordrenkte landen behouden oude stammen, zoals de Maasai, Kikuyu en Samburu, hun traditionele gewoonten en leven ze in relatieve harmonie met de natuurlijke wereld.

Voorbij de wereldberoemde safariparken ligt een schat aan kustschatten. Je kunt snorkelen en duiken in korchten die rijk zijn aan vissen, ontspannen op parelwitte stranden, de smeltkroes van culturen en keukens in Mombasa en Malindi ervaren en de tropische eilanden verkennen die doordrenkt zijn van de Swahili-geschiedenis.

Topografisch gezien is Kenia verbluffend. De Great Rift Valley wordt omringd door caldera's en bergketens en verdeelt het land. Ten oosten van deze weidse vallei kun je de besneeuwde equatoriale toppen beklimmen van Mount Kenya en vissen op forel in kristalheldere beken. Hell's Gate National Park herbergt obsidiaan grotten en sist met natuurlijke geisers en warmwaterbronnen. Ervaar de romantiek van Kenia's kleurrijke koloniale geschiedenis die in de film is vastgelegd Vanuit Afrika, ga naar Nairobi. Deze bruisende hoofdstad is de toegangspoort tot een van 's werelds meest opwindende en opwindende reisbestemmingen.

1 Maasai Mara National Reserve

Maasai Mara National Reserve
Maasai Mara National Reserve

Maasai Mara National Reserve (ook "Masai Mara") is een van 's werelds meest magnifieke wildreservaten. Grenzend aan Tanzania is de Mara de noordelijke extensie van de Serengeti en vormt het een wildlife-corridor tussen de twee landen. Het is vernoemd naar de statige, rood-verhulde Maasai-mensen die in het park wonen en hun dieren hier laten grazen zoals ze al eeuwen doen. In hun taal betekent Mara 'gevlekt', misschien een verwijzing naar het spel van licht en schaduw van de acaciabomen en de wolkenhemel op de uitgestrekte graslanden.

Het park is beroemd om de Geweldige migratie, wanneer duizenden gnoes, zebra's en Thomson's gazelle reizen van en naar de Serengeti, van juli tot oktober. In de Mara River, drommen nijlpaarden en krokodillen op de loer liggen. Het park staat ook bekend om uitstekende roofvissen, dankzij de relatief grote populaties van leeuwen, cheeta's en luipaarden - vooral in de droge maanden van december tot februari. Dankzij de hoogte van het park is het weer hier het hele jaar zacht en zacht.

Accommodatie: waar te verblijven in Maasai Mara National Reserve

2 Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve
Amboseli National Reserve

Gekroond door Kilimanjaro berg, De hoogste top van Afrika, Amboseli National Reserve is een van Kenia's populairste toeristische parken. De naam "Amboseli" komt van een Maasai-woord dat "zout stof" betekent, een toepasselijke beschrijving voor de uitgedroogde condities van het park. Het reservaat is een van de beste plaatsen in Afrika om grote kuddes olifanten van dichtbij te bekijken. Andere dieren die vaak in het park worden gespot, omvatten grote katten, zoals leeuw en cheeta, evenals giraffen, impala's, eland, waterbokken, gazellen en meer dan 600 soorten vogels. Natuurliefhebbers kunnen hier vijf verschillende habitats verkennen, variërend van het uitgedroogde bed van Lake Amboseli, wetlands met zwavelbronnen, savanne en bossen. Zoek naar de lokale Maasai-mensen die in de omgeving van het park wonen.

Accommodatie: waar te verblijven in Amboseli National Reserve

3 Tsavo National Park

Tsavo National Park
Tsavo National Park

Het grootste park van Kenia, Tsavo, is in tweeën gesneden: Tsavo West en Tsavo East. Samen omvatten deze parken vier procent van het totale gebied van het land en omvatten rivieren, watervallen, savanne, vulkanische heuvels, een enorm lavasteenplateau en een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild. Halverwege tussen Nairobi en Mombasa staat Tsavo East bekend om zijn foto-waardige waarnemingen van grote olifantenkuddes die rollen en baden in rood stof. Met de palm omzoomd Galana River kronkelt door het park en biedt een uitstekende kijkervaring en een weelderig contrapunt voor de droge vlaktes. Andere hoogtepunten hier zijn het Yatta-plateau, 's werelds langste lavastroom; Mudanda Rock; en de Lugard-watervallen, die overlopen in stroomversnellingen en krokodil-gevulde poelen.

Tsavo West is natter en topografisch gevarieerder, met enkele van de mooiste landschappen in de noordelijke uithoeken van het park. Hoogtepunten hier zijn Mzima Springs, een reeks natuurlijke bronnen met grote populaties nijlpaarden en krokodillen; Chaimu Crater, een geweldige plek om roofvogels te zien; en Ngulia Rhino Sanctuary. Wildlife is niet zo gemakkelijk te zien in Tsavo West vanwege de dichtere vegetatie, maar het prachtige landschap compenseert meer dan goed.

Accommodatie: waar te verblijven in Tsavo National Park

4 Samburu, Buffalo Springs en Shaba National Reserves

Samburu, Buffalo Springs en Shaba National Reserves
Samburu, Buffalo Springs en Shaba National Reserves

Aan de oevers van de met palmbomen omzoomde Ewaso Nyiro River, Samburu, Buffalo Springs en Shaba Reserves liggen in een droog gebied in het afgelegen noorden van Kenia. Shaba National Reserve is een van de twee gebieden waar George en Joy Adamson Elsa de leeuwin hebben grootgebracht, beroemd gemaakt in de film Vrij geboren. De dieren in alle drie de reservaten zijn afhankelijk van het water van de rivier om te overleven, en veel soorten zijn speciaal aangepast aan de uitgedroogde omstandigheden, zoals de zebra's van Grevy; Somalische struisvogels; en gerenuks, de antilope met lange nek die op twee achterpoten staat om de verse scheuten op de bovenste boomtakken te bereiken.

Een topattractie in het Samburu National Reserve is het Sarara Singing Wells, lokale watergaten waar Samburu-krijgers traditionele liederen zingen terwijl ze water halen om hun vee te laten drinken. Je kunt ook worden beloond met waarnemingen van grote katten en wilde honden.

Accommodatie: waar te verblijven in Samburu

5 Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park, in Centraal-Kenia, is beroemd om zijn enorme zwermen roze flamingo's. De vogels verdringen zich Lake Nakuru zelf, een van de frisdrankmeren van Rift Valley, die bijna een derde van het parkgebied omvat. Het park is in 1961 opgericht en hier zijn meer dan 450 vogelsoorten geregistreerd, evenals een rijke verscheidenheid aan andere dieren in het wild. Leeuwen, luipaarden, wrattenzwijnen, waterbokken, pythons en witte neushoorns zijn slechts enkele van de dieren die je zou kunnen zien, en de landschappen variëren van uitgestrekte graslanden langs het meer tot rotsachtige kliffen en bossen.

Het park beschermt ook de grootste euphorbia kandelaar bos in Afrika. Deze lange, vertakte vetplanten zijn endemisch voor de regio en bieden een interessant textuurelement voor de droge landschappen.

Accommodatie: Waar te verblijven in de buurt van Lake Nakuru National Park

6 Lamu Island

Lamu Island
Lamu Island

Het kleine eiland Lamu, ten noordoosten van Mombasa, ademt de ouderwetse charme. Een UNESCO-werelderfgoed, Lamu Old Town is Kenia's oudste continu bewoonde nederzetting met een oorsprong die teruggaat tot de 12e eeuw. Slenteren door de doolhofachtige straten, je kunt de rijke handelsgeschiedenis van het eiland weerspiegelen in de gebouwen. Architectonische kenmerken uit de Arabische wereld, Europa en India zijn evident, maar met een waarneembare Swahili-techniek. Uiterst gekerfde houten deuren, koraalstenen gebouwen, verborgen binnenplaatsen, veranda's en patio's op het dak zijn gemeenschappelijke kenmerken. Een bezoek hier is als een stap terug in de tijd. Dhows ploegen de haven, er zijn weinig of geen gemotoriseerde voertuigen en ezels besturen nog steeds de straten zoals ze al eeuwen doen.

Het grootste deel van de bevolking van Lamu is moslim, en zowel mannen als vrouwen kleden zich in traditionele kledij. Topattracties op het eiland zijn onder andere Lamu Museum, met displays over de Swahili-cultuur en de nautische geschiedenis van de regio; Lamu Fort; en het ezelopvangcentrum. Als de geschiedenis iets te veel is, kunt u zonnebaden op een van de witte zandstranden van het eiland of genieten van Arabische koffie in een plaatselijk café.

Accommodatie: waar te verblijven in Lamu

7 Lake Naivasha

Image
Image

Lake Naivasha

Een toevluchtsoord voor vogelaars, Lake Naivasha ligt op het hoogste punt van de Great Rift Valley en het is bekend dat het aanzienlijk krimpt in tijden van extreme droogte. Een bloeiende sierteeltsector in het gebied heeft ook invloed op het waterpeil en de kwaliteit. Een van de beste manieren om de dieren in het wild te bekijken, is per boot. Meer dan 400 soorten vogels zijn hier gespot, waaronder Afrikaanse zeearenden. Nijlpaardenrot in het water en giraffen, zebra's, buffels en eland grazen rond de randen van het meer. Kijk ook uit naar colobus apen in de luifels.

Nabij Lake Naivasha, de Crater Lake Game Sanctuary beschikt over een natuurrijk natuurpad. Net ten zuiden van Lake Naivasha , het relatief betaalbare Hell's Gate National Park beschermt een breed scala aan dieren in het wild en biedt uitstekende klimmogelijkheden met twee uitgedoofde vulkanen en de rode kliffen van Hell's Gate Gorge. Aan de zuidkust van Lake Naivasha kun je een kopje thee drinken in het Elsamere Conservation Centre, het voormalige huis van wijlen Joy Adamson, auteur van Vrij geboren en haar man George.

8 Nairobi

Nairobi
Nairobi

De hoofdstad en grootste stad van Kenia, Nairobi, is legendarisch vanwege de kleurrijke koloniale geschiedenis. Het was ooit de hoofdstad van Brits Oost-Afrika en lokte kolonisten die hier kwamen hun fortuin inzetten in de koffie- en theesector. Vandaag kunt u de beroemde historische bezienswaardigheden van de stad verkennen, evenals enkele uitstekende natuurgerelateerde attracties.

De Nairobi National Museum is een geweldige plek om tentoonstellingen te zien over de geschiedenis, natuur, cultuur en hedendaagse kunst van Kenia. Groene duimen zullen ook genieten van de botanische tuinen op het terrein. Een andere populaire toeristische attractie is de Karen Blixen Museum, de gerestaureerde residentie van de beroemde Deense auteur van het boek Vanuit Afrika, ook bekend onder haar pseudoniem Isak Dinesen. Om wilde dieren te zien zonder ver van het stadscentrum te gaan, bezoek Nairobi National Park, nu een heiligdom voor zwarte neushoorns en ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan andere Afrikaanse dieren in het wild.

Accommodatie: waar te verblijven in Nairobi

  • Lees verder:
  • 11 Hoogwaardige toeristische attracties in Nairobi

9 Nairobi National Park en The David Sheldrick Wildlife Trust

Op slechts 15 minuten rijden van het rumoer van de hoofdstad van Kenia, kun je staren naar een snooze trots van leeuwen of een sierlijke giraf die door het gouden gras van Nairobi National Park loopt. Een bezoek aan dit natuurrijke park is een van de belangrijkste dingen om te doen als je in Nairobi verblijft, en het is een leuke dagtocht, vooral als je een van de grotere wildreservaten niet kunt halen. Alle klassieke safari-sterren hier, waaronder buffels, luipaarden, zebra's, gnoes, nijlpaarden, olifanten en cheeta's, en je kunt ook een aantal van de meest bedreigde soorten van de planeet zien in de parken neushoorn heiligdom. De Nairobi Safari Walk biedt een lonende mogelijkheid om dieren in het wild te voet te spotten, en vogelaars zullen blij zijn te weten dat er ook meer dan 400 soorten vogels in het park wonen, waaronder de prachtige grijze kraan met kraan.

Terwijl je hier bent, moet je even langsgaan De David Sheldrick Wildlife Trust bij de belangrijkste poorten van het park. Dit beroemde natuurreservaat redt en rehabiliteert verweesde olifanten en biedt close-up ontmoetingen met deze schattige dieren. En geen bezoek aan het park zou compleet zijn zonder in de Giraffe Center, in de buurt van de beroemde Giraffe Manor, waar deze langhalsige schoonheden je recht uit eten.

Officiële site: https://www.kws.go.ke/

10 Mombasa

Image
Image

Mombasa

Kenia's tweede grootste stad en grootste haven, Mombasa is een multiculturele toeristische magneet. Britse, Portugese, Arabische, Indiase en Aziatische immigranten dragen bij aan de rijke culturele mix, en hun invloed is duidelijk zichtbaar in de architectuur, evenals de vele verschillende soorten gerechten. Mombasa is eigenlijk een eiland dat verbonden is met zijn explosieve ontwikkeling op het vasteland door een verhoogde weg, bruggen en veerboten. Koraalriffen langs de kust voor 480 kilometer bieden fantastische snorkel- en duikmogelijkheden, vooral bij Mombasa Marine National Park en rond Wasini-eiland. Dolfijnen kijken en diepzeevissen zijn ook populair.

Geschiedenisliefhebbers zullen genieten van het verkennen van de 16e eeuw Fort Jezus en Oude stad met zijn smalle straatjes, oude Swahili-woningen, markten en souvenirwinkels. De noordkust van Mombasa is volgepakt met attracties zoals Mombasa Go-Kart, bioscopen, sport en een overvloed aan restaurants. Dit is een kustplaats, strandliefhebbers vindt een aantal waardevolle strengen in de buurt. Ten noorden van de stad zijn Nyali en Bamburi Beaches favoriet, terwijl de witte stranden van Shelly, Tiwi en Diani populaire plekken ten zuiden van Mombasa zijn.

Accommodatie: waar te verblijven in Mombasa

  • Lees verder:
  • 10 top-rated toeristische attracties in Mombasa en Easy Day Trips

11 Malindi

Malindi
Malindi

Ten noorden van Mombasa aan de Keniaanse kust, Malindi is een strandresort populair bij Europese bezoekers. Dankzij de rijke handelsgeschiedenis is het ook een smeltkroes van culturen en keukens, met een gespleten persoonlijkheid. Een deel historische oude stad, deel moderne toeristische hub, Malindi is waar reizigers komen tot zon op het witte zand van Watamu Beach; duik de koraalriffen van de Malindi en Watamu Marine National Parks; en geniet van een dosis Swahili-geschiedenis in de historische stad, daterend uit de 12e eeuw. Hier kun je de Jami-moskee bezoeken; twee zuilgraven uit de 14e eeuw; en de kerk van St. Francis Xavier, een van de oudste kerken van Oost-Afrika. Op het voorgebergte, is het Kruis van Vasco de Gama één van de oudste bevindende monumenten in Afrika.

Een andere populaire toeristische attractie is de Valkerij van Kenia, een revalidatiecentrum voor zieke en gewonde vogels. Ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Malindi, de Marafa Depressie, ook Hell's Kitchen of Nyari genoemd, is een reeks zandstenen kloven gebeeldhouwd door wind en regen.

Accommodatie: waar te verblijven in Malindi

12 Mount Kenya National Park

Mount Kenya National Park
Mount Kenya National Park

In de Centrale Hooglanden, ten oosten van de Great Rift Valley, Mount Kenya National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en omvat de hoogste berg van het land op 5.199 meter hoogte en biedt het zeldzame zicht op equatoriale sneeuw. Gevormd door een reeks vulkaanuitbarstingen, bestaat Mount Kenya feitelijk uit drie gletsjer-verhulde pieken. De hoogste is Batiaan, hoewel Nelion, de volgende hoogste, een hardere klim is. De laagste piek, Lenana, wordt beschouwd als de gemakkelijkste klim, hoewel onvoorspelbaar weer uitdagingen kan vormen.

Het landschap varieert van gletsjers, meren en minerale bronnen tot alpenbossen en dichte bamboebakken. De diversiteit aan flora en fauna biedt lonende mogelijkheden voor safari's. Onder de dieren in het wild kun je zwarte en witte colobus apen, buffels, olifanten, boomhyrax, luipaarden en hyena's zien. De beroemde Fairmont Mount Kenya Safari Club, genesteld in de uitlopers, is een luxe toevluchtsoord met vissen op forel, golf en tennis.

Accommodatie: Waar te verblijven in de buurt van Mount Kenya National Park

13 Hell's Gate National Park

Hell's Gate National Park
Hell's Gate National Park

Een hotspot voor klimmers, Hell's Gate National Park is een van de weinige parken in Kenia waar kamperen mogelijk is en waarmee je te voet of met de fiets kunt verkennen. Hell's Gate biedt uitstekende klim- en wandelmogelijkheden, met twee uitgestorven vulkanen; de rode kliffen van Poort van de hel Gorge; ObsidianCaves; en de puntige rotskolom die bekend staat als Fischer's Tower, een voormalige vulkanische plug. Geothermische kenmerken zijn onder meer hete bronnen en natuurlijke geisers die stoom sissen door openingen in de aardkorst. Het park beschermt ook een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder luipaarden; bavianen; hartebeest; eland; struisvogels; gazellen; en meer dan 100 soorten vogels, evenals broedplaatsen voor adelaars en gieren.

Olkaria Geothermie Station, het eerste in zijn soort in Afrika, ligt in het Hell's Gate National Park en genereert stroom van onder water verwarmd, onder druk staand water. De Oloor Karia Maasai cultureel centrum binnen het park is een bezoekje waard met demonstraties van Maasai-zang, dans en sieraden maken.

14 Ol Pejeta Conservancy

Ongeveer 200 kilometer ten noorden van Nairobi, dichtbij Mount Kenya National Park, Ol Pejeta Conservancy is een uitstekende plek voor close-up ontmoetingen met wilde dieren in het wild.Behoud en duurzaamheid staan centraal in dit privéreservaat van 90.000 hectare, waar u de Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) kunt bekijken, evenals andere dieren zoals cheetah, hyena's, zebra's en hartebesten, set tegen de adembenemende achtergrond van met sneeuw bedekte Mount Kenya. De natuur is misschien het best bekend om zijn noordelijke en zuidelijke witte neushoorns, waaronder Baraka, een blinde zwarte neushoorn, die gelukkige bezoekers de kans krijgen om te eten. U kunt de dieren in het wild bekijken tijdens een rit met een auto of rondleidingen. De toegang is inclusief een bezoek aan de natuur chimpansee heiligdom. Dagbezoekers zijn welkom, en als je je wildernisavontuur wilt uitbreiden, kun je overnachten in accommodaties die variëren van bushkampen en safarihutten tot een charmant koloniaal landhuis.

Officiële site: https://www.olpejetaconservancy.org/

Aanbevolen: