Logo yachtinglog.com

9 Hoogwaardige wandelingen in het Yosemite National Park

Inhoudsopgave:

9 Hoogwaardige wandelingen in het Yosemite National Park
9 Hoogwaardige wandelingen in het Yosemite National Park

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 9 Hoogwaardige wandelingen in het Yosemite National Park

Video: 9 Hoogwaardige wandelingen in het Yosemite National Park
Video: The 5 Greatest Yosemite Hikes Ranked 2023, September
Anonim

1 december 2017

Beroemd om zijn watervallen en granieten muren, is Yosemite National Park de thuisbasis van enkele van de meest iconische natuurlijke wonderen in Amerika. Voor wandelaars is deze Werelderfgoedlocatie een speeltuin met een ongeëvenaarde proportie en perfect voor alle niveaus van bekwaamheid. Yosemite is de thuisbasis van een van de meest uitdagende dagwandelingen in het parksysteem (Half Dome Trail), maar biedt ook rolstoeltoegankelijkheid voor de basis van Yosemite Falls, het meest symbolische kenmerk.

Yosemite Valley is het hele jaar door geopend om te wandelen, en paden hier, met name de kortste, zijn bijna altijd druk. Een pendelbus rijdt in de vallei. Bezoekers kunnen parkeren in Half Dome Village of Yosemite Village en toegang krijgen tot de shuttle om trailheads en sites te bereiken. Vanaf het late voorjaar tot de herfst zijn de wandelingen langs Tioga Road en Glacier Point Road open en nemen ze een deel van de druk weg van de wandelpaden in de vallei.

Zie ook: Waar te verblijven in de buurt van Yosemite National Park

1 Yosemite Falls Trail

Yosemite Falls Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Yosemite Falls Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Het paradepaardje van Yosemite National Park, Yosemite Falls, is als een visuele magneet die praktisch naar wandelaars roept terwijl je door de vallei rijdt. Dit is de hoogste waterval in Noord-Amerika en het is echt een van de meest opvallende plekken in het park. Wandelaars kunnen de watervallen van dichtbij bekijken, samen met een prachtig uitzicht over Yosemite Valley vanaf de Yosemite Falls Trail. Je kunt 7,2 mijl heen en terug naar de top van Yosemite Falls wandelen of kiezen voor een trip van twee mijl heen en terug naar Columbia Rock.

De wandeling naar de top van Yosemite Falls gaat gepaard met een hartverscheurende stijging van 2700 voet over een reeks haarspeldbochten, naar een spectaculair uitkijkpunt, waar je ook de watervallen van bovenaf en de rivier die het voedt kunt bekijken. De watervallen zijn op hun mooist in de lente, wanneer de hoeveelheid water die over de kam stroomt, op zijn hoogtepunt is. De totale tijd voor deze wandeling varieert van ongeveer zes tot acht uur. Deze wandeling heeft lange drop-offs, maar de meeste blootgestelde secties hebben vangrails of relingen om aan de binnenkant te grijpen.

De minder inspannende wandeling naar Columbia Rock neemt u slechts 1000 voet mee en kan worden gedaan in twee tot drie uur, heen en terug. Dit is nog steeds een gematigd veeleisende wandeling, met een reeks haarspeldbochten. Vanaf Columbia Rocks kun je een prachtig uitzicht over de vallei krijgen en een anderhalve kilometer lange pad brengt je naar een prachtig uitzicht op de Upper Yosemite Falls.

Als u geïnteresseerd bent in wandelen, maar geen langere wandelingen alleen wilt ondernemen, kunt u overwegen om een begeleide wandeltocht bij Yosemite te maken. U kunt kiezen uit beginners-, gemiddelde of geavanceerde niveau-wandelingen.

2 Half Dome Hike

Kabels op Half Dome
Kabels op Half Dome

De wandeling op Half Dome, een andere iconische site van Yosemite, is een wandeling met een bucketlist, het meest geschikt voor avontuurlijke wandelaars. Als je idee van een geweldige wandeling een 12-uur durende wandeling van 14 mijl lang maakt, enorme hoogtewinst, kabels en iets om over naar huis te schrijven, dan is dit de wandeling voor jou. Deze beroemde wandeling is een uitdagend parcours en het vereist wat planning vooraf, maar als je de tijd en energie hebt, is het de moeite waard om deze aan te pakken.

De Half Dome-route is een hele dag wandelen voor mensen met een goede fysieke conditie. Het parcours begint aan de route van enkele van de andere populaire wandelingen in het park, beginnend op de Mist Trail, tot Vernal Fall en verder tot Nevada Fall. Het laatste deel van de wandeling langs de achterkant van Half Dome is zo steil en zichtbaar dat het park kabels heeft geïnstalleerd om de beklimming mogelijk te maken. Maar zelfs de wandeling door Sub Dome, om de kabels te bereiken, is serieus werk, met extreem steil en blootgesteld terrein. Het park heeft een video over de Half Dome-wandeling gemaakt, zodat bezoekers weten waar ze aan beginnen voordat ze het proberen. Je kunt de piek alleen bereiken van ongeveer Memorial Day tot Columbus Day. Buiten dit seizoen worden de kabels verwijderd.

3 Mist Trail naar Vernal Fall en Nevada Fall

Uitzicht op Nevada Fall | Foto auteursrecht: Lana Law
Uitzicht op Nevada Fall | Foto auteursrecht: Lana Law

The Mist Trail, dat naar de top van spectaculaire Vernal Fall leidt, is een van de meest populaire wandelingen in het park. Je kunt een reeks wandelingen combineren, waaronder een korte wandeling naar de Vernal Fall Footbridge, gevolgd door de Mist Trail en verder naar Nevada Fall. Dit geeft wandelaars de kans om terug te keren wanneer ze genoeg hebben gehad, terwijl ze onderweg nog steeds een aantal spectaculaire uitzichten bereiken.

Het pad begint aan de oever van de rivier de Merced en leidt naar de Vernal Fall Footbridge, waar het de rivier oversteekt en goede uitzichten biedt, kijkend naar Vernal Fall. Dit is een enkele 8-mijls voettocht naar de Vernal Fall Footbridge, met 400 voet hoogteverschil. Veel wandelaars wandelen alleen naar de voetgangersbrug, dus dit eerste deel is het drukst.

Aan de andere kant van de loopbrug splitst het pad, met de John Muir Trail naar rechts en de Mist Trail vertakt naar links. The Mist Trail volgt de rivier en Vernal Vang een lange reeks stenen trappen op voor nog eens.7 mijl, en krijg nog eens 600 voet hoogte. Zoals de naam al doet vermoeden, is de mist van de waterval langs dit gedeelte van de trap constant en je kunt verwachten dat je nat wordt. Veel mensen dragen regenjassen. Uiteindelijk bereik je de top van spectaculair Vernal Fall, voor een volledig beeld van de watervallen en de rivier beneden.

Als je zin hebt in een langere wandeling, kun je nog een lange reeks trappen naar boven gaan Nevada Fall, een nog mooiere aanblik. Totale duur van de wandeling naar de top van Nevada Fall is vijf tot zes uur, met een oppervlakte van iets minder dan 8,5 mijl en 2000 voet hoogte.

Dit is een in-en-uit wandeling en keert terug volgens dezelfde route. De trailhead bevindt zich op Happy Isles (halte 16) met de shuttlebus.

4 Mirror Lake Trail

Mirror Lake Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Mirror Lake Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Het Mirror Lake wordt omgeven door de karakteristieke granieten muren van Yosemite en is een aangename plek om te ontspannen op een warme dag. De wandeling is gemakkelijk. Het biedt ook een van de beste close-upgezichten van het gezicht van Half Dome in het park. Afhankelijk van je energieniveau kun je het meer de bestemming maken, of een volledige lus maken naar Tenaya Canyon en rond het meer, de rivier langs de ene kant en de andere kant volgen. De terugreis naar Mirror Lake is 2,4 mijl, en de volledige lus rond het meer is vier mijl.

De meeste mensen beginnen de wandeling vanaf shuttlehalte # 17, maar het begin van het parcours kan verwarrend zijn omdat de paden aan weerszijden van de rivier lopen. Aan de rechterkant is een wandelpad, aan de linkerkant is een verharde toegangsweg die leidt naar de lagere vijver onder Mirror Lake. Als u alleen maar naar Mirror Lake wilt gaan, neemt u de verharde toegangsweg, en dit brengt u naar de meer populaire kant van het meer met uitzicht op Half Dome.

5 Sentinel Dome Trail

Sentinel Dome Trail
Sentinel Dome Trail

Hoog boven de Yosemite-vallei biedt Sentinel Dome-wandeling zonder veel fysieke inspanning een spectaculair uitzicht. Uitkijken vanaf bijna 4000 voet boven de vallei, kun je ver in de verte zien en de beroemde plaatsen van Half Dome en Yosemite Falls vanuit een veel ander perspectief bekijken dan je krijgt van het rijden door Yosemite Valley. De totale hoogtewinst voor deze wandeling is slechts ongeveer 400 voet, waarbij het grootste deel van de stijging plaatsvindt wanneer u het hoogtepunt van de koepel nadert.

Voor fotografen heeft dit pad ook betekenis. Ansel Adams 'beroemde foto van de Jeffrey Pine is hier opgenomen en vandaag kun je nog steeds de omgevallen boom zien.

Deze wandeling begint aan de Glacier Point Road, die loopt langs een hoge bergrug ten zuiden van Yosemite Valley. Rijtijd vanaf Yosemite Village is ongeveer een uur, maar dit gebied is meestal veel minder druk. Dit is een seizoenswandeling, alleen open tijdens de zomermaanden, wanneer de Glacier Point Road open is.

6 Kathedraal Meren

Lower Cathedral Lake
Lower Cathedral Lake

De wandeltocht naar de Meren van de kathedraal laat je kennismaken met een aantal van de hoogalpiene schoonheid langs de Tioga Road. U kunt een wandeling maken naar het Upper Cathedral en Lower Cathedral Lake, voor een acht mijl lange rondwandeling, of gewoon een wandeling maken naar een van beide voor een terugtocht van zeven mijl. De meeste wandelaars lopen gewoon naar Lower Cathedral Lake, de meer schilderachtige van de twee. Dit is de grootste van de twee meren en biedt een rustige plek om te ontspannen en te genieten van een picknick. De grijze granieten oevers en de omliggende bergen contrasteren met het donkerblauwe van het meer. Het kalme water weerspiegelt Cathedral Peak.

Beide meren liggen ver boven de 9000 voet, en de stijging op deze wandeling is ongeveer 800 voet naar Lower Cathedral Lake en 1100 voet naar Upper Cathedral Lake. Het pad begint vanuit Tuolumne Meadows en maakt deel uit van de John Muir Trail. Aangezien deze weg alleen in de zomer is geopend, is dit een seizoenswandeling.

7 May Lake Trail en Mount Hoffmann

May Lake
May Lake

Als u op zoek bent naar een korte maar mooie wandeling langs de Tioga Road, dan is May Lake Trail de perfecte optie. Deze rondwandeling van 2,5 mijl wint ongeveer 500 voet hoogte en het is een gestage klim naar het meer. Schilderachtige uitzichten, met uitzicht op de bergen, bossen, canyons en verder naar Half Dome, breken de tocht af. Op Lake May kun je ontspannen, of als je besluit dat je veel langer wilt wandelen, kun je Mount Hoffmann oversteken, die boven Lake May uitsteekt. Dit zal toevoegen op 3,5 mijl heen en terug naar uw wandeling, plus bijna nog 1.600 voet in hoogte. Het 360-graden uitzicht vanaf de berg Hoffman is spectaculair en biedt het hele gebied, met de toegevoegde bonus van een uitzicht over May Lake.

Net als bij Cathedral Lakes is deze wandeling alleen mogelijk als de Tioga Road open is.

8 Bridalveil herfstwandeling

Bridalveil herfstwandeling | Foto auteursrecht: Lana Law
Bridalveil herfstwandeling | Foto auteursrecht: Lana Law

Deze wandeling is eigenlijk slechts een korte wandeling, maar gezien deze waterval een van de grote attracties in Yosemite Valley is, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te stoppen en het 1,2-mijl lange pad te lopen. Je kunt gelijk naar de voet van de waterval gaan en de mist op je gezicht voelen als het water de rotsen raakt, na 620 voet van de top van de klifwand te zijn gevallen. Het parcours is vrij vlak en vereist weinig inspanning.

Als u de vallei op Wawona Road oploopt, is Bridalveil Fall het eerste parkeerterrein voorbij Tunnel View.

9 Lower Yosemite Falls Trail

Lower Yosemite Falls Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Lower Yosemite Falls Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Yosemite is een van de mooiste parken in de Verenigde Staten en Yosemite Falls is een van de meest ongelooflijke locaties die het park te bieden heeft, en het verharde pad naar de basis maakt het zeer toegankelijk. Deze route van een halve mijl is geschikt voor rolstoelen aan de oostkant van de lus. Hier vind je ook een van de mooiste uitzichten op de bovenste en onderste waterval door de bomen. U kunt een shuttle nemen naar de trailhead, of u kunt lopen van Yosemite Village, voor een wandeling van ongeveer 1,5 km.

Waar te verblijven in de buurt van Yosemite National Park

Voor het ultieme gemak en luxe is de beste plek om te verblijven in een lodge in Yosemite National Park. Als u kampeeruitrusting heeft, vindt u tal van goede kampeermogelijkheden in en rond het park. Hotels en andere accommodaties buiten het park zijn verrassend beperkt en vragen wat reistijd. Hieronder staan enkele van de beste hotelopties in de omgeving:

 • In het park: Het Majestic Yosemite Hotel is een prachtige lodge uit 1927, geclassificeerd door het National Parks-systeem als een Premier Lodge. Dit luxe hotel staat op de meest toplocatie in de Yosemite Valley en staat op de lijst van het nationaal register van historische plaatsen, en ook een nationaal historisch monument. Het design heeft een stenen façade, plafonds met open balken en grote gemeenschappelijke ruimtes.De kamers zijn moderner maar smaakvol ingericht.

 • El Portal: De Cedar Lodge met twee verdiepingen, in de nabijgelegen stad El Portal, is een goede optie, vooral voor gezinnen. De ruime kamers zijn rustig en sommige hebben een complete keuken en aparte slaapkamers. De reistijd naar Yosemite Village, langs Highway 140, bedraagt slechts 30 minuten.
 • Highway 120 en Groveland: Rush Creek Lodge ligt ongeveer 50 minuten van Yosemite Valley, langs Highway 120 en biedt kamers en suites met een balkon, een eigen buitenzwembad, een spellenkamer en een restaurant. Iets verder weg, dichter bij de stad Groveland, ligt de comfortabele Yosemite Westgate Lodge. In het stadje Groveland bevinden zich Hotel Charlotte en The Groveland Hotel, beide bijzondere kleine accommodaties met charme in een kleine stad.
 • Camping: Voor een complete lijst, zie ons artikel over de beste campings in en rond Yosemite.
 • Meer wandel-, kampeer- en buitenbestemmingen in Californië

  Rubicon-wandelpad, Lake Tahoe | Foto auteursrecht: Lana Law
  Rubicon-wandelpad, Lake Tahoe | Foto auteursrecht: Lana Law
  • wandelen: Verschillende landschappen in Californië bieden een schat aan mogelijkheden voor unieke wandelervaringen. Wandel tussen de torenhoge sequoia's op de beste wandelingen in Redwood National en State Parks, of langs de oevers van Lake Tahoe, met behulp van ons hoofdartikel over de topwandelingen rond South Lake Tahoe. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, bekijk dan onze beste wandelingen in Californië.

 • Camping: Een van de beste manieren om de natuurlijke gebieden van Californië te ervaren, is door te kamperen op locatie. Voor meer ideeën over waar te kamperen, zie onze artikelen over de beste campings in Yosemite National Park, Redwood National en State Parks, Sequoia National Park, Kings Canyon National Park en Joshua Tree National Park.
 • bestemmingen: Ontdek buiten de gebaande paden in Californië, ontdek waar je heen kunt gaan en wat te zien in woestijnbestemmingen in Californië, of bekijk de sites van Joshua Tree National Park.
 • Aanbevolen: