Logo yachtinglog.com

15 topbezochte toeristische attracties in New Orleans

Inhoudsopgave:

15 topbezochte toeristische attracties in New Orleans
15 topbezochte toeristische attracties in New Orleans

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in New Orleans

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in New Orleans
Video: Top 11 Things To Do in NEW YORK CITY As a FIRST-TIME VISITOR 2023, Oktober
Anonim

New Orleans is een van Amerika's meest unieke steden, met een sfeer die je nergens anders kunt vinden. De stad staat wereldwijd bekend om jazzmuziek, de Cajun-keuken en de uitzinnige Mardi Gras-feesten. Het is een smeltkroes van culturen met een diversiteit die wordt weerspiegeld in alles, van muziek en eten tot de taal en architectuur.

Het merendeel van de actie voor toeristen is gecentreerd rond de Franse wijk, met de beruchte Bourbon Street in het hart van de wijk. Langs de rivier de Mississippi, die grenst aan de Franse wijk in het zuiden, zijn paardenkoetsen klaarliggen om bezoekers op tournee te nemen, de stoomboot Natchez die langs de kust wordt afgemeerd en toeristen die in de rij staan om beignets te kopen. Buiten de Franse wijk, heeft de stad veel schilderachtige gebieden die het ontdekken waard zijn, van het trendy Warehouse District tot het chique Garden District.

New Orleans is een geweldige stad om te wandelen, met veel bezienswaardigheden in of nabij de Franse wijk, maar om het Garden District te verkennen, kun je misschien een historische tram opzoeken. Bussen zijn ook een geweldige manier om zich te verplaatsen, met name voor bezoekende attracties zoals de dierentuin die verder weg zijn.

Zie ook: Waar te verblijven in New Orleans

1 Franse wijk

Franse wijk | Foto auteursrecht: Lana Law
Franse wijk | Foto auteursrecht: Lana Law

De Franse wijk van New Orleans is wat de meeste toeristen te zien krijgen wanneer ze de stad bezoeken. Langs een bocht aan de rivier de Mississippi ligt de hoofdattractie de architectuur, maar het is ook een geweldige plek om te dineren en te entertainen. De oude gebouwen, waarvan sommige 300 jaar oud zijn, tonen Franse invloeden, met arcades, smeedijzeren balkons, rode pannendaken en pittoreske binnenplaatsen. Veel van deze gebouwen bevatten nu hotels, restaurants, souvenirwinkels, galeries en een overvloed aan jazzspots met entertainment van verschillende kwaliteit.

De beroemdste straat in de Franse wijk is Bourbon Street, maar het is niet noodzakelijk het hoogtepunt van het gebied. Deze straat is overdag relatief goedaardig, maar transformeert in de nacht in een luid en onstuimig voetgangersgebied dat zich misschien niet altijd veilig voelt. Royal Street biedt een geweldige mix van geschiedenis, goede keuken en unieke winkelmogelijkheden, met een aantal duurdere winkels, galerijen en hotels. Een van de opmerkelijke gebouwen aan Royal Street is het Court of Two Sisters (1832), nu een restaurant dat bekend staat om zijn jazzbrunch. Om muzikanten van goede kwaliteit traditionele jazzmuziek te laten horen, Frenchmen Street is de plek om naartoe te gaan. Goede restaurants zijn hier ook te vinden, en kunstenaars bezoeken het gebied vaak.

Ook niet te missen in de Franse wijk zijn Jackson Square en Kathedraal van St. Louis, gelegen net buiten de waterkant. Buskers, musici en artiesten die zich rondom het plein hebben opgesteld.

Oude wijk van New Orleans
Oude wijk van New Orleans

2 Mardi Gras

Mardi Gras
Mardi Gras

Mardi Gras is het kenmerkende evenement van New Orleans, met vieringen die een periode van twee weken beslaan en eindigt met de finale op vaste dinsdag, de dag voor Aswoensdag. Vieringen zijn bijna dagelijks parades en allerlei soorten entertainment en festiviteiten die in intensiteit toenemen naarmate het evenement dichterbij komt. De toeschouwers verdringen de balkons en trottoirs om de optochten te bekijken en snoeren kettingen met kralen te vangen die uit de waanzinnig versierde praalwagens worden gegooid. Bourbon Street is een van de belangrijkste gebieden waar mensen samenkomen, maar de hele Franse wijk is over het algemeen vol. De traditie werd door Franse kolonisten aan de stad geïntroduceerd en werd bijzonder populair aan het einde van de 19e eeuw.

Officiële site: https://www.mardigrasneworleans.com/

3 Nationaal WO II-museum

Nationaal museum WOII Bogdan Migulski / gemodificeerde foto
Nationaal museum WOII Bogdan Migulski / gemodificeerde foto

Het National WWII Museum is een uitstekend museum met boeiende tentoonstellingen en documentaire fragmenten die de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vertellen zoals het werd gevochten in Europa en in de Stille Oceaan. Het museum is verdeeld in drie secties, met een sectie gewijd aan de oorlog in de Stille Oceaan, een andere gewijd aan de oorlog in Europa, en een derde gebouw dat WWII-vliegtuigen huisvest. Een film getiteld Beyond All Boundaries, geproduceerd en verteld door Tom Hanks, wordt getoond in het 4D Theatre, met stoelen die rommelen als er tanks voorbijgaan op het scherm, en rekwisieten die de film omtoveren tot een zintuiglijke ervaring. Terwijl bezoekers door de tentoonstellingen van kamer naar kamer gaan, geven korte filmafspraken in zwart-witfilm in documentaire stijl een reëel beeld van hoe de tentoongestelde voorwerpen in de oorlog betrokken waren. Mondelinge geschiedenissen dragen bij aan de impact. Elke bezoeker krijgt een profiel van iemand die in de oorlog was en mondelinge updates zijn beschikbaar op stations in het hele complex om de voortgang van de soldaat door oorlogstijd te volgen. Een deel van het complex is de Stage Door Canteen, met entertainment uit de jaren 40, met matinees en dinnershows.

Adres: 945 Magazine Street, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://www.nationalww2museum.org/

4 Jackson Square

Jackson Square | Foto auteursrecht: Lana Law
Jackson Square | Foto auteursrecht: Lana Law

Jackson Square is het belangrijkste plein in het hart van de Franse wijk, oorspronkelijk bekend als de Place d'Armes. In het midden van het plein, omringd door bomen en groen, staat een ruiterstandbeeld (1856) van generaal Andrew Jackson. Aan de ene kant van het plein staat prominent de kathedraal van St. Louis met zijn witte façade en kegelvormige torenspitsen. Ook in de buurt van de kathedraal zijn de Presbytere en Cabildo, beide staatsmusea van Louisiana. Het gebied voor de kathedraal, langs de ijzeren omheining rondom het plein, is al lange tijd een kunstenaarsverblijf, en in de buurt zijn winkels en restaurants, waardoor het een populaire plek is voor toeristen.

Het hele gebied is zeer aantrekkelijk aangelegd langs de oevers van de Mississippi, met de Riverboat Docks, de promenade bekend als de Moon Walk, en de Millhouse, evenals een verscheidenheid aan winkels.

5 Preserveringszaal

Behoudszaal | Foto auteursrecht: Lana Law
Behoudszaal | Foto auteursrecht: Lana Law

Preservation Hall is een onopvallend, oud gebouw dat lange tijd een instelling in New Orleans is geweest, bekend van jazzmuziek. De historische hal biedt nog steeds traditionele jazz van lokale kunstenaars. Het gebouw is klein, waardoor een intieme setting ontstaat en de zitruimte beperkt is. Openingstijden en evenementen staan elke dag op de deur, dus als u 's middags langsloopt, kunt u zien wat er' s avonds gebeurt.

Adres: 726 St Peter Street, New Orleans, Louisiana

Officiële site: www.preservationhall.com/

6 Kathedraal van St. Louis

Kathedraal van St. Louis | Foto auteursrecht: Lana Law
Kathedraal van St. Louis | Foto auteursrecht: Lana Law

Aan de noordkant van Jackson Square bevindt zich de kathedraal van St. Louis, een landmark in New Orleans. Het werd gebouwd in 1794 op de plaats van twee eerdere kerken en staat bekend als de oudste kathedraal van de Verenigde Staten in continu gebruik. Paus Johannes Paulus II bezocht de kathedraal in 1987.

De kerk werd gebouwd door bijdragen van Don Andres Almonester de Roxas, een Fransman die geld uit zijn fortuin spendeerde om New Orleans na het tweede grote vuur te herbouwen.

Adres: Jackson Square, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://www.stlouiscathedral.org/

7 Stadspark

Stadspark
Stadspark

New Orleans City Park beslaat meer dan 1.300 hectare en bevat tal van bezienswaardigheden, waaronder de botanische tuin van New Orleans en het kunstmuseum en de beeldentuin van New Orleans. Van bijzonder belang voor kinderen en gezinnen zijn het Carousel Gardens Pretpark, Storyland, en het nieuw toegevoegde City Splash waterpark, dat nog steeds in aanbouw is. Ook op het terrein zijn tennisbanen en een 18-holes golfbaan, evenals prachtige gebieden om te wandelen. Het park claimt een van 's werelds grootste staat van volwassen levende eiken te hebben, met eentje die bijna 800 jaar oud is.

8 Louisiana State Museum in de Cabildo

Louisiana State Museum aan de Cabildo rpongsaj / gemodificeerde foto
Louisiana State Museum aan de Cabildo rpongsaj / gemodificeerde foto

De Cabildo, links van de kathedraal van St. Louis, werd in 1795 gebouwd als residentie van de Spaanse gouverneur. Het is opmerkelijk, zowel als een historisch gebouw en voor het museum en zijn uitstekende collectie. De eerste gemeenteraad ontmoette hier in 1799, en de Louisiana Purchase werd hier in 1803 overeengekomen. Het was eens het Louisiana Supreme Court, maar vandaag huisvest de Cabildo het Louisiana State Museum en staat vermeld in het National Register of Historic Places. De collecties van het museum zijn grotendeels gericht op de geschiedenis van New Orleans en Louisiana, met name de bevolking van Louisiana en de vele etnische groepen die tegenwoordig de bevolking vormen.

Adres: 701 Charles Street, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://louisianastatemuseum.org/museums/the-cabildo/

9 Garden District

Garden District | Foto auteursrecht: Lana Law
Garden District | Foto auteursrecht: Lana Law

Het Garden District is een welvarende woonwijk met prachtige herenhuizen, volwassen bomen en weelderige tuinen, en is waarschijnlijk, in sommige opzichten, het stereotype beeld dat veel buitenlanders hebben van het diepe zuiden. Het gebied kan gemakkelijk te voet worden verkend en sommige bedrijven bieden rondleidingen aan, wat een goede manier is om de geschiedenis te leren en de bezienswaardigheden te bekijken. First Street, Camp Street en Prytania Street zijn enkele goede plekken om grote, elegante 19e-eeuwse huizen met een uitgestrekt terrein te zien. Sommige bekende beroemdheden hebben huizen in dit gebied. De meeste bezoekers komen om van de rustige omgeving te genieten en de huizen te zien, maar er zijn ook boetieks en coffeeshops in de omgeving, hoewel ze verspreid zijn en het vinden van een lunchplek moeilijker kan zijn dan verwacht.

Ten zuidwesten van de Garden District is Audubon Park, genoemd in 1886. Het werd opgericht op het terrein van de plek waar de World's Industrial en Cotton Centennial Exposition van 1884 plaatsvonden. In het park zijn mooie tribunes van eiken, de Audubon Zoo, kassen, de Audubon Golf Club, een aantal kleine meertjes en veel open groene ruimte.

New Orleans Garden District Map
New Orleans Garden District Map

10 Stoomboot Natchez

Stoomboot Natchez | Foto auteursrecht: Lana Law
Stoomboot Natchez | Foto auteursrecht: Lana Law

Een cruise op de raderstoomboot Steamboat Natchez is een prachtige manier om de Mississippi-rivier te ervaren en een unieke manier om de stad te leren kennen. De havencruises duren ongeveer twee uur en bieden vertellingen op de sites, met een optionele lunch met creoolse gerechten. De dinercruise bestaat uit een live jazzband, een buffetdiner en natuurlijk een prachtig uitzicht op New Orleans.

Speciale evenementencruises zijn ook seizoensgebonden beschikbaar, met speciale cruises aangeboden voor gelegenheden zoals Pasen, Valentijnsdag, Moederdag, Kerstmis en andere feestdagen.

Het is een goed idee, vooral tijdens het hoogseizoen, om van tevoren een Steamboat Natchez Harbour Cruise te boeken. Deze tour garandeert je plek op de boot en ook de laagste prijzen.

Officiële site: https://www.steamboatnatchez.com/

11 Mardi Gras World

Mardi Gras World davest / foto gewijzigd
Mardi Gras World davest / foto gewijzigd

New Orleans is wereldberoemd om zijn uitgebreide Mardi Gras-vieringen en trekt mensen van over de hele wereld die komen genieten van de festiviteiten die de stad gedurende deze periode consumeren. Voor een glimp van wat er achter de schermen bij dit enorme evenement gebeurt, kunnen bezoekers een Mardi Gras World-tour maken om werkstudio's te zien. De Blaine Kern Studios is een van de toonaangevende producenten van drijvers ter wereld en is elk jaar zeer betrokken bij de Mardi Gras-parade in New Orleans. Bezoekers kunnen gebeeldhouwde rekwisieten, enorme praalwagens, waanzinnige kostuums en allerlei figuren zien.Dit is een geweldige manier om een goed beeld te krijgen van de grootte, kleur en verbeelding die in de drijvers en parade past. Rondleidingen worden elke dag regelmatig aangeboden door de workshops waar kunstenaars en beeldhouwers werken.

Adres: 1380 Haven van New Orleans Place, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://www.mardigrasworld.com/

12 Kunstmuseum van New Orleans

Kunstmuseum van New Orleans Alaskerdude / gemodificeerde foto
Kunstmuseum van New Orleans Alaskerdude / gemodificeerde foto

In het zuidelijke deel van City Park is het New Orleans Museum of Art, een van de mooiste in zijn soort in het zuiden. Het museum beschikt over een uitstekende collectie Franse en Amerikaanse kunst, evenals Afrikaanse en Japanse stukken. Bekijk ook de kalender van het museum voor tijdelijke tentoonstellingen en een verscheidenheid aan thema's. Ter plaatse en een ander hoogtepunt van de instellingen zijn de Sydney en Walda Besthoff Sculpture Garden, met meer dan 60 sculpturen, evenals wandelpaden, lagunes en volwassen levende eiken.

Adres: One Collins C. Diboll Circle, City Park, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://noma.org/

13 Audubon Aquarium of the Americas

Audubon Aquarium of the Americas | Foto auteursrecht: Michael Law
Audubon Aquarium of the Americas | Foto auteursrecht: Michael Law

Langs de waterkant in het centrum van New Orleans, op loopafstand van de Franse wijk, richt het aquarium zich op soorten die voorkomen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Beginnend in het noorden kunnen bezoekers meer te weten komen over wezens die zich onder het oppervlak van de nabijgelegen wateren bevinden, met tentoonstellingen die zoetwatervissen van de rivier de Mississippi en het zeeleven uit de Golf van Mexico benadrukken. Dit omvat alles van haaien en pijlstaartroggen tot zeeschildpadden. Het Great Maya-rif kan worden bekeken vanuit een 30 meter lange doorgangstunnel en is ontworpen om eruit te zien als een gezonken Maya-stad, met vissen die zwemmen tussen de ruïnes. Het Amazoneregenwoud biedt een blik op de kleurrijke vogels, exotische vissen en zelfs de slangen van deze regio in Zuid-Amerika. Altijd populair zijn de zeeotters en pinguïns, evenals de wildlife-ontmoetingsprogramma's. Verkrijgbaar als optionele extra's zijn hands-on ervaringen met de Afrikaanse pinguïns en een kans om te duiken of snorkelen het Great Maya Reef.

Adres: 1 Canal Street, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://audubonnatureinstitute.org/aquarium/

14 Audubon Zoo

Audubon Zoo
Audubon Zoo

De Audubon Zoo is een leuke ontsnapping uit de drukke stad, met weelderige gronden en een goede selectie van binnenlandse en exotische dieren. Gelegen in Uptown New Orleans, de dierentuin ligt op redelijke afstand van de Franse wijk, maar biedt een goed excuus om dit deel van de stad te zien. Enkele van de meest populaire bewoners van de dierentuin zijn de giraffen, jaguars, luipaarden, orang-oetans, olifanten, neushoorns, lemuren en alligators (inclusief de zeldzame witte alligator) om er maar een paar te noemen. Tijdens de zomermaanden biedt de dierentuin een kans om af te koelen in het splashpark, bekend als de Cool Zoo.

Adres: 6500 Magazine Street, New Orleans, Louisiana

Officiële site: https://audubonnatureinstitute.org/zoo

15 Jean Lafitte National Historical Park and Preserve

Jean Lafitte National Historical Park and Preserve
Jean Lafitte National Historical Park and Preserve

Het Jean Lafitte National Historical Park and Preserve bestaat uit zes fysiek gescheiden locaties in het zuidoosten van Louisiana. Twee van deze sites bevinden zich in de omgeving van New Orleans en zijn zeker een bezoek waard. De Barataria Preserve biedt een kans om enkele van de natuurlijke schatten van Louisiana te zien. Het domein bestaat uit natuurlijke dijkbossen, moerassige moerassen en moerassen. Archeologische vindplaatsen hier bevatten overblijfselen van de oude culturen van Troyville, Marksville en Tchefuncte. Voor een meer historische ervaring, de Chalmette Battlefield bewaart de site van de Slag om New Orleans van 8 januari 1815, die een beslissende Amerikaanse overwinning was op de Britten aan het einde van de oorlog van 1812.

Officiële site: https://www.nps.gov/jela/index.htm

Waar te verblijven in New Orleans voor Sightseeing

Om de echte charme van New Orleans te ervaren, is de beste plek om te verblijven in de beroemde Franse wijk. Veel van de hotels hier zijn gehuisvest in historische gebouwen en stralen hun eigen unieke karakter uit. Hieronder staan wat Hoog gewaardeerde hotels in of nabij de Franse wijk.

 • Luxe hotels: Op een geweldige locatie aan de voet van Royal Street ligt het historische Hotel Monteleone, een monumentaal pand in de Franse wijk, gebouwd in 1886. Dit high-end luxe hotel biedt een verscheidenheid aan kamers en suites en een verwarmd zwembad op het dak. Het onlangs gerenoveerde Omni Royal Orleans is een ander elegant tophotel met een fantastische locatie in de Franse wijk. Het Hyatt French Quarter heeft een meer eigentijdse uitstraling en ligt in het hart van de actie, vlak bij Bourbon Street en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

 • Middenklasse hotels: In het hart van de Franse wijk, maar met een rustige en stille ervaring, is het Hotel Mazarin. Met een schilderachtige binnenplaats; een uitstekend gratis ontbijt; en grote, luxueuze kamers; dit hotel is perfect als u geen zwembad nodig heeft. Ook goed gepositioneerd in de Franse wijk en biedt een gratis ontbijt is Hotel Le Marais, met een prachtige binnenplaats; klein zwembad; en veilige, stille kamers. Een blok ten noorden van Bourbon Street Grenoble House heeft slechts 17 suites, maar biedt een charmante sfeer, met bakstenen muren, een smaakvolle inrichting en een buitenzwembad.
 • Budget Hotels: Aan de bovenkant van het budget, maar goed gepositioneerd in de Franse wijk, bevindt zich de Inn on St. Ann, met de klassieke architectuur in New Orleans-stijl met smeedijzeren balkons, bakstenen muren en een antiek decor. In een vergelijkbare stijl en met een gunstige locatie aan de rand van de Franse wijk is de herberg op St. Peter.Buiten de Franse wijk, maar op slechts vijf minuten rijden, ligt The Treme Hotel, met eenvoudige maar comfortabele kamers.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan New Orleans kunt halen

  • Bezienswaardigheden bekijken: Om de locaties in je eigen tempo te bekijken en een beetje van de fascinerende geschiedenis van de stad te leren, is de beste optie om een Hop on Hop-off-tour te nemen op een open dubbeldeks sightseeingbus. Deze tour stopt op 18 locaties in de stad en biedt je de mogelijkheid om uit te stappen waar je maar wilt, of je kunt ervoor kiezen om gedurende de volledige loop van twee uur in de bus te blijven. Onderdeel van deze tour is een rondleiding door het Garden District.

 • Bayou Tours: Uitstappen naar het Bayou-land is een van de meest populaire dingen om te doen in New Orleans. De Swamp en Bayou Sightseeing Tour met boottocht vanuit New Orleans is de gemakkelijkste manier om de schoonheid van de bayou te ervaren, met vervoer vanaf de Franse wijk tot aan de wetlands. Bezoekers worden vervolgens meegenomen op een twee uur durende boottocht met dieren in het wild door de moerassen, met mogelijkheden om alligators, slangen, vogels en andere dieren te zien. Totale rondleidingstijd is ongeveer vier uur. Een andere optie, als u op zoek bent naar meer van een sensatie rit, is een New Orleans Airboat Ride. Deze twee uur durende rit brengt je door het cipresmoerasland, niet ver van het nationaal historisch park Jean Lafitte. Tours worden 's ochtends of' s middags aangeboden en bezoekers kunnen kiezen voor een kleine of grote boottocht (achtpersoons of 25 persoons tours).
 • New Orleans Map - Attracties
  New Orleans Map - Attracties
  New Orleans - zakelijke districtskaart
  New Orleans - zakelijke districtskaart

  Aanbevolen: